02.04.2025 | 21:45
tino1 kaže:
Wtf, apsurd je da nam uopće neko mora to regulirati. Ako se ne regulira to pravilima mi ćemo eto iz obzira prema raji u Adamićevoj parkirati na delti i pješke do Mačka na kavu?
A zanimljivo, ova bi regulativa pogodovala samo građanima i to samo onima koji stanuju u Adamićevoj ili sličnim Ulicama po prelijepim demokratskim metropolama naše Europe. Istina, ne bi pogodovala seljačinama koji se moraju voziti kroz centre naših gradova s tenkovima i motornim pilama, istina njima stvarno ne bi.
Ovo s Adamićevom u Rijeci i navodnim njenim zatvaranjem za promet građana, nakon što je obnove, se meni čini grozna ideja. Nije to "tamo neka ulica", pa to je gradska arterija, glavna prometna žila. Već je onaj iščašeni dio nakon Fiumare, gdje cijeli promet mora skrenuti u onu malu usku poprečnu uličicu, totalna prometna abominacija!
I da zatvore Adamićevu skroz, pa je poločaju kao nastavak Korza, ajde, to bih još kužio, ali to da tamo i dalje idu autobusi i dostava, a za građane da je zabranjeno - to je užasna ideja! Vlast se ponaša kao da smo grad koji ima metro ili barem gradski prijevoz koji funkcionira. A nemamo ništa.
A Riva bi ostala onakva rasturena i sada su, pazi ovo, ne znam jesi li vidio - stavili ležeće policajce na više mjesta na samoj Rivi tako da jedina prometnica ima suluda usporenja na 20 km/h. Ono fakat nisu normalni. Tamo barem, na tom dijelu, nikada nije bilo nesreća, ono što ih je bilo na potezu prema HNK gdje penzići prelaze preko cesta van zebre.
Moje predviđanje za Rijeku je da bi po prvi put SDP mogao izgubiti vlast, a ako se to dogodi, to neće biti radi Galeba, pa čak niti radi predugotrajnih radova, već radi nebuloznih rješenja u prometu i sulude represije oko parkiranja u kvartovima koja onemogućuje normalan svakodnevni život. Zadnja fora je bila da je gradonačelnik zabranio profesorima u OŠ Turnić da parkiraju svoje aute ispred škole na parkingu (djeca imaju igralište iza) kao radi terorizma! Iako škola ima rampu koja se diže samo profesorima. I sada tih jadnih 20 profesora koji dolaze od svuda parkiraju na ulici prema ZTC-u i dobivaju kazne, a drugi dio parkira u kvartu u kojem već odavno nema mjesta + što su stavili stupiće posvuda, gdje treba i ne treba.
Evo, baš me zanima ishod izbora, ljudima je puna kapa represije bez rješenja urbanih osnova. Nikada nisam lokalne izbore očekivao kao ove.