03.11.2018 | 09:53
Tino,
nemoj me krivo shvatiti, ali propustio sam dio gdje te bilo tko PRISLJAVA na bilo što? Sve je stvar tvojeg odabira, kao i svakog od nas.
Da mi je bila kuna za svako slušanje prodike kako je Apple ista lopata kao i PC, samo sa zlatnom drškom za snobove, danas bi bil bogataš.
Pa se onda sjetim epizode kad je u jednoj firmi neki virus poharal sve kompove. Bili su down s reinstalacijama cijeli radni tjedan. Išla neka IT brigada od kompa do kompa da utvrdi stupanj nepopravljivosti i došli do mene (ja imal G4 Macbook 12"): 'A, to je Apple, tu nema nikakvih problema...' i otišli dalje. Sad ti meni izračunaj koliki je to bio gubitak; samo ovi PC dezinfektori su naplatili svoj posao nekih 10-ak tisuća kn (plus PDV), ako se dobro sjećam....
Uređaji su sjajni. Cijene malo manje, ali ako ih pogledaš iz perspektive nekog tko živi, radi i zarađuje u Norveškoj, UK, SAD, Kanadi itd, onda su posve pristupačni.
I sad se na poslu (MORAM koristiti PC zbog nekog drek softa koji postoji samo za PC i još k tome qurca ne valja) često povede rasprava kako je Macbook Pro samo šminka (u čemu prednjači IT odjel, jer naravno, štite svoj posel) ali svima je jako zgodno kako je iPhone integriran s njim, kak sve radi savršeno i bez problema itd itd itd.
Za faks sam dečkima moral instalirati na njihove kompove Windows 7 i brzo su krenula pitanja zašto se tu stalno mora napraviti još nešto u odnosu na MacOS na kojem sve radi bez trzaja i potrebe za dodatnim angažmanom... Klinci skužili razliku u par sati korištenja.
Koliko sam ja shvatio ovaj thread: naričemo nad cijenom uređaja koja je takva kakva je. No, budimo realni i priznajmo da mi tu zapravo kupujemo NAJBOLJE ŠTO POSTOJI (i najskuplje, što i jest problem za nas) u ovoj kategoriji uređaja.
Da to spustimo na razinu bijele tehnike: Ima li netko ovdje kućanske aparate MIELE? Neću tvrditi da su najbolji, ali najskuplji sasvim sigurno jesu.
Ili, kad govorimo o autima; ima li netko da je kupio Aston Martin od svekolikog puka ovdje? Ili Ferrari, Porsche? Jer to je, gledano na razini branše, ista stvar.
Ili se oblači isključivo u GANT-u, Napapijri i sličnim brandovima?
Mislim da ste shvatili što želim reći....