10.02.2020 | 15:34
Zdravac kaže:
Komentar moj svagdašnji;
- Zar su, pobogu, vlasti grada uistinu zatvorili dio šetnice da građani nebi prolazili kraj jahti??
Ne. Otkud ti to?
Zatvorili su ogradama obalni rub da se ljudi ne bi PARKIRALI na obalnom rubu, što je oduvijek bilo zabranjeno, ali nije se poštivalo, a sad je postalo ozbiljan problem jer ljudi koji su na brodu ne mogu ulaziti niti izlaziti s broda na obalu. A to je propisano još cijelim nizom međunarodnih pomorskih propisa.
Osim toga, taj obalni rub uopće nije šetnica niti je ikad bio. To je putnička obala, tzv. gat. Ljudi se tuda nisu nikada šetali. Zadnjih godina se šeću po Mololongu (lukobranu), a nekad nisu ni to jer je bio carinska zona.
Ograde nisu (naravno) takve da priječe put pješacima. Jer da jesu, kako bi onda oni s jahti odlazili i dolazili?
- Prije nekoliko godina, mislim da sam negdje čitao da je uprava (Uljanik grupe) osnovala novu firmu, i toj firmi su prodali (ili iznajmili) 5 brodova po znatno manjoj cijeni od tržišne. (...)
Nisam čuo za to, ali ne bi me čudilo. Jedino ne kužim kakve to veze ima s Rijekom i EPK manifestacijom?
- zar u HR ne postoji niti jedan transvestit ili možda transrodna osoba sa voditeljkim sklonostima?
- Ako je već glumac glumio transvestita, zašto onda gospođa voditeljica, koja je s njim bila na pozornici, nije vodila program na, recimo, monociklu. To bi isto bilo drugačije.
Zašto smatraš da se to apsolutno mora povezati s ikakvim oblikom spolne nastranosti? Dođi jednom u Rijeku, na neku maškaranu feštu (na Zamet, na primjer). Najčešća maska koju ćeš vidjeti je da su muškarci - žene, a žene su vračare (gatare, kako već želiš). Ne zato što se toliki muškarci pale na to da se odijevaju kao žene, nego zato što je to - najlakše za smisliti kad na brzinu u subotu navečer odlučiš s društvom otići u maškare.
Generalno, mislim da je ovaj problem (muškarca u ženskoj haljini) - puno više problem onih koje to sablažnjava, od onih koji su to izveli.
- čemu pobogu roza čarape na baletanima? Žao mi je da se baš moralo sve doslovno podrediti jednoj riječi - "drugačije"
Ne znam čemu. Provokacija? Čemu Letu 3 nakurnjaci, brčine i čepovi u guzici?
- Ne, ipak je ovo za kraj - Bella ciao datira prije partizanskog pokreta. Žao mi je što neki do Rukometnog prvenstva nisu ni čuli za tu pjesmu, a sad im je odjednom himna (čitaj: Drugi kraj pravca na kojemu su i oni iz mišjih rupa moje gore navedene natuknice)
Ne znam tko je nije čuo ranije, ali tko god je ovdje u Rijeci ili u Istri odrastao, nemoguće je da je nije čuo.
I ne znam zašto je sad pak "Bella, ciao" neki problem. Što bi bilo da su zapjevali "Bandiera rossa"?
U verziji KUD Idijota, na primjer.
...a da šetnica nije zatvorena, bilo bi i 99%
Ali fakat, otkud taj proser o šetnici?