06.06.2024 | 10:53
Ja sam se cijepio 3 puta, ne zato što sam to želio ili smatrao potrebnim i ispravnim, nego zato jer mi je to bio uvijet da nastavim raditi svoj pomorački posao.
U vrijeme Covida sam i dalje putovao, s velikim teškoćama, obično charter letovima, boravio u hotelskim sobama zatvoren na minimalno desetak dana prije nego mi je dozvoljeno krenuti dalje.
U svo to vrijeme, niti jednom nisam zaražen Covidom, ili barem toga nisam bio svjestan jer nikada nisam imao baš nikakvih simptoma.
Osobno mislim da nikad nisam dobio Covid, ne zato što su me cjepili, nego zato što su me roditelji načili pozitivnim navikama higijene. Vjerojato se zbog toga ne sjećam ni kada sam zadnji puta imao gripu
Jasno je da su u to vrijeme moja prava kao slobodnog građanina duboko kršena, mislim da je to valjda svima jasno kao dan.
Ipak, ja mislim da smo najveći neprijatelji naše civilazcije svi mi zajedno. Manjina koja ima resurse i samim time i utjecaj samo koriste tu činjenicu putem nekada TV-a, a sada interneta i mobilnih uređaja na kojima su instalirane aplikacije raznih "društvenih" mreža kao što su TikTok, Facebook, Instagram, YouTube, SnapChat, LinkedIn....
Još uvijek puno putujem po svijetu i gdje god dođem vidim skoro svih kako gledaju u te svoje svjetlucave pločice, u avionu, u čekaonici na aerodromu, na ulici dok hodaju, u restoranu, u kafiću...
Nije nikakvo čudo da se AI (umjetna inteligencija) počela tako širiti i sve više koristiti, kad je one druge ineligencije sve manje