05.09.2021 | 17:29
Hvala Daddo, nisam bio siguran da je ovo aluminij - no zato sam te i pitao kaj veliš (tu se odnosilo i kaj vidiš, kaj misliš o svemu i kaj na to sve veliš - no na meni je greška, trebao sam biti puno precizniji).
Oni su, kako sam ja našao na nekoj stranici; ovaj prvi "silent rollout" napravili jer su pri izradi prvih konzola PS5 navodno otišli "overdboard" sa hlađenjem i kako se sve spojilo u "perfect storm" sa nestašicom dijelova uzrokovanom COVID-om, tako i danas, 11 mjeseci nakon predstavljanja konzole - PS5 niti u jednoj zemlji nije na policama. Nije niti XBOX. Dijelova jednostavno - nema.
A kada ih ima, pokupuju ih odmah najbogatiji.
Osigura se , SONY, SAMSUNG, nastavite redom...
Za primjerice, autoindustriju ostane šipak.
Baš danas sam pročitao tekst kako jedan Ferrari mora čekati da im dostave elektroničke dijelove za tipa - dizanje stakla (karikiram) - a kamoli išta kompliciranije i modernije poput čipova za autonomnu vožnju i slično.
Potpuno se slažem sa Ribom u konstataciji da je XBOX puno bolje složen.
Kao prvo, ne skuplja prašinu tako jako čisto iz razloga jer nema tisuću rupa sa svih strana.
Izgleda jednostavno, no meni je to jednostavno prelijepo.
Ovaj avangard petice mi je sve manje lijep i mislim da će redizajn te konzole (uvijek to naprave na pola životnog vijeka neke generacije Play Station konzole) biti vraćen u smjeru klasičnog - no to je samo moje mišljenje i znam da mogu biti 100 %. u krivu.
Trebaš vidjeti kako to izgleda samo kada makneš ta
krila, za koja je predviđeno da to napravi i kupac doma - vidio si gdje je SSD limić.
Čak se skupi prašina na kompletnim stranicama gdje se crna boja unutrašnje konzole i bijela boja strane
krila "ljube" u nedostatku boljeg izraza.
Znači, na potpuno ravnim dijelovima ta konzola uspije u sebe uvući prašine kao da ima otvore negdje u blizini, koje nema.
Po meni, mogli su poboljšati aktivni ventilator ovako kako jesu, ali ostaviti pasivni kakav je bio.
No, to nije "cost eficient".
Konzola je 300 grama lakša, a pričamo u ovom slučaju o digitalnoj verziji.
Ja zaista mislim da je svih 300 grama (jer su u videu mjerili težinu puno stvari pa i aktivnih ventilatora starih i novih - ispali su u gram isto teški) otpada na taj duplo manji i načinjen od lakšeg materijala (ispravi me ako griješim, ovo pretpostavljam) pasivni hladnjak.
Kako će to zvučati kada izađe prva prava PS5 igra?
AAA igra poput Forbidden West, nastavak Horizon Zero Dawn?
Ili God of War Ragnarok?
Jer ovo su sve mješavine PS4 i PS5 igara, još uvijek (po meni) od groud up pravu PS5 igru (znači da je ista programirana godinama kada je PS5 već vani, pa se studio testovima bavio samo na PS5, a ne na PS4 Pro pa kasnije išao prepravljati napisane kodove za PS5 da bi se igra mogla zvati PS4/PS5 igra.
Kao što sam još u prošloj generaciji primjetio, izbacili su ukupno sedam različitih PS4 modela, što prvih, što Slim, što PS4 Pro kojeg su predstavili 2016, 2018. napravili prvu inačicu, a krajem 2019. (i izlaskom Red Dead Redemption 2) izbacili su posljednju inačicu PS4 Pro.
XBOX takve stvari ne radi.
Oni zamisle konzolu u startu, i ta konzola je tiha cijeli svoj radni vijek. Nema ovih fora da vlasnik sam doma može otvarati dio da bi je malo očistio od prašine iako nije niti dospio do aktivnog a kamoli pasivnog hladnjaka već samo vlažnom krpicom obrisao crnu plastiku ispod bijelih "krila" kako ih ja zovem.
Iskreno, na onaj dbrand i kupovanje zamjenskih sam pomislio u trenutku kada sam si mislio "a što ako mi pri jednom od tih čišćenja" jedna kukica, zub - nazovimo ih kako hoćemo?
Kako bih nabavio novi?
SONY nema ni konzole vani, kamoli dijelove.
Zato mi je to prostrujalo kroz glavu.