23.11.2020 | 09:53
Tema ne postoji?
www.jabucnjak.hr/forum/igre/185640-ps5-xbox-series-x.html
Tema o novim konzolama postoji, samo si je suzio izričito na PS5.
U staroj si i sam si postao koliko je tih PS5 na strani 8.
Što će reći da u širem kontekstu nove generacije konzola tema postoji mjesecima.
No, dobro. Ajmo reći da ne postoji u obliku kojem želiš.
O razlozima zašto jako malo ljudi ima ovu konzolu zaista neću jer su objašnjeni u
neotvorenoj temi, jedino što možeš dobiti odmah su DualSense controlleri (rijeđe 3D audio slušalice, Dual Sense punjači i ostali dodaci tipa HD kamera - ako govorimo o domaćim dućanima elektroničkom robom), a ukoliko ti nije žao love, možeš isti čas platiti i do 12.000 kuna (cca 3X više) nekome na Njuškalu, ebayu (1500 $) ili Amazonu (1500$) i eto ti iste taj dan (ovo se odnosi na Njuškalo, logično).
Osobno, ne dajem te novce iz principa, a kako su ih preprodavači uspjeli nabaviti više pojma nemam.
Sony je obećao da će se potruditi da se uz samo jednu ID može rezervirati samo jedna konzola - bilo digitalna, ili Blue Ray. Inače, Blue Ray se prodaje jedno četiri puta više od digitalne.
U Americi navodno već kreće drugi val isporuka. S tim da tamo Best Buy ima foru da te pozove da dođeš po svoju konzolu u najbližu poslovnicu.
U Hrvatskoj sve ide online.
SONY je rekao da će tako biti sve dok će trajati COVID-19 pandemija.
Što će reći, TRAJAT ĆE...
Do ožujka 2021. SONY se obvezao isporučiti 15 milijuna konzola. Na sedam milijardi stanovnka, ne vidim ni tada da ćemo moći nešto lakše rezervirati primjerak na ovim prostorima.
Kako bi se u Milijunašu reklo, igrat ćemo se najbržeg prsta prilično dugo.
Što se preprodavača tiče, bila je jedna slika na Njuškalu di se prodavač hvalio sa četiri konzole (HD Blue Ray modeli).
Ako trebam čekati i godinu dana, čekat ću - jer ovim lopovima nedam ni kune više.
Na pitanje moram odgovoriti - osobno ne.
EDIT:
Baš gledam stranice Sancta Domenice - više niti ne spominju PS5, kao da nije niti izašao. Reklame NIGDJE. Mislim da je jako puno prodano prijatejima, rođacima, kako to već kod nas ide...
www.sancta-domenica.hr
EDIT 1:
Možeš li objasniti kako ti je pošlo za rukom napraviti preorder?
Koji je recept? Gledati u ekran cijeli dan? Kako si znao koji dan napraviti preorder, kako si uspio upasti na listu čekanja?
Stvarno me zanima.