PlayStation 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PlayStation 5

12.09.2024 | 11:04
Igram uglavnom sve na "normal" postavkama, ali da, mlatim po joypadu dok ne iskamčim ono što sam naumio. Trenutno se igra "Klonoa Phantasy Reverie Series", inače remake starog hita sa PS1 i PS2. OBOŽAVAM platformere!

Zbog nekoliko dijamanata u igri koje je teško dohvatiti sam spiskao preko 300 života, koje naravno možeš "naštancati" kroz igru.

Konjina sam od 49 god., supruga mi kaže da razumije da se naš sinčić igra na konzoli, ali za mene joj jednostavno nije jasno, pa se vadim da je bolje to nego da visim primjerice u gostioni ili kladionici, što me ionako ne privlači.

Samo tehničke điđe, tu dam kao riba u vodi
12.09.2024 | 11:09
Meni uopce nije jasna ta potreba da se nesto naziva djetinjastim...

ja sa 48 i igram igre i citam zagora i alan forda ... punica mi kaze da sam veliko razmazeno deriste pa se ja ne ljutim kao sto se ona naljuti kad joj kazem da je isfrustirana usamljena baba bez zivota....
12.09.2024 | 11:32
Vjerovali ili ne, klincima sam 21.6. kupio PS5 i do danas nisam primio kontroler u ruke, nisam zavidan što se igrate nego što nađete vremena za igranje
12.09.2024 | 12:35
hehe .... ja to kupujem sebi, moji klinci više nisu klinci, a igram više od njih ...i imam 50 godina.
Rekla žena, kada i ako se prestanem igrati, da sam teško bolestan i da dogovara kremaciju
Evo, radni stol sa Mac Mini M1 + 4K 28" Philips, PS5 i Switch, ovaj gore rub je od LG C1 Oled 55", u narandžastoj torbici je 3DS, a ovaj Xbox gamepad je za Mac-a (GeForceNow, XBox Cloud (sin ima Xbox X), AppleArcade i ostale native apple igre - odigrao RE Village na M1 u 4K, čim je native izašao za mac-a)
014627D0-28CF-4A66-8D00-EEEEBF83C67C.jpg

Ovako se čuvaju/šetaju glodavci.
IMG_2764.jpg
12.09.2024 | 12:48
Super setup Piko!
Ljubomoran sam
PS:
Prvo na C1, drugo na PS5 Slim, treće na Mac Mini i display.
Ma na SVE!
I na glodavce, SVE TO MENI ODMAH!!!
12.09.2024 | 12:58
O da, pa kako sam zaboravio spomenuti Apple Arcade?!? Za "ubijati" vrijeme u krevetu na iPad-u - dušu dalo! Na Apple Arcade igram samo "Farmside", no nekako mi se čini da igra nema kraja, ali izvrsna je, barem meni.
12.09.2024 | 13:12
Kada smo kod Applea i igara, može li mi itko od vlasnika PS5 i novih Macova sa M1 (2,3 - kojim god ARM čipom) reći može li zaista novi Mac Mini rendati recimo Death Stranding kao i PS5?
Ili je to priladođena igra?
12.09.2024 | 13:37
Kloba kaže:
može li zaista novi Mac Mini rendati recimo Death Stranding kao i PS5?

Ne znam za Death Stranding jer ga nisam igrao na macu, ali sam igrao već spomenuti RE Village .... da li je render isti, nije. Igra naravno bolje radi na PS5. Moj monitor nema HDR, ali na telki ga imam. U postavkama igre sam se "igrao" i dobio preko MetalFX upscalinga ajmo reć stabilnih 40-tak FPS na nekom srednjim postavkama na M1 sa 16 GB RAM-a u 4K. Igra je izgledala dobro .... ne na razini PS5, ali dovoljno blizu. Računaj da je ovo običan M1, onaj prvi. Na novijim procesorima bi to radilo i bolje, tako da sam glede native mac gaminga zadovoljan ...

Probao sam i Crossower i Parallels za gaming, ali nije mi to TO.... nije gušt, neke stvari rade, a neke ne za novije igre, pa radi super i onda ne radi u nekim nivoima ....
Osobno sada to koristim uglavnom za stare 32-bitne igre koje se najvjerojatnije neće nikada portati na moderniju arhitekturu (Heroes of Might and Magic serijal, Kings Bounty i sl.), a nije niti potrebno za novije pored svega ostalog što imam za igranje.
12.09.2024 | 13:53
Hvala na odgovoru!
12.09.2024 | 14:53
Ovi Muad'Dib-ovi ne diraju kablove?
13.09.2024 | 09:00
Bertone kaže:
Ovi Muad'Dib-ovi ne diraju kablove?

Bežično je sve što postoji bežićna varijanta .... a ostatak kablova nije na podu.... imam par poglodanih. Puštam ih pod nadzorom pa nije baš često da nešto napadnu. Inaće ovo je samo dio krda ...

IMG_2782.JPEG

IMG_2823.jpg

Jutarnja kava
IMG_20210819_203028.JPEG

7AA9A5C2-F084-4D00-8BA6-3C332D246FAB.JPEG
13.09.2024 | 09:21
Haha, kakav zvjerinjak, sjajno! Gdje si nabavio ovog sto drzi salicu??
13.09.2024 | 09:44
Riba kaže:
Haha, kakav zvjerinjak, sjajno! Gdje si nabavio ovog sto drzi salicu??

Njega sam zatekao tamo .... tko ga je tu ostavio, nemam pojma ...
13.09.2024 | 16:36
Mraq, jedna od moje dvije mačke spava sa psom, ali suživot glodavca i mačke je par levela više
13.09.2024 | 17:00
I ovo da vidim. Covjek drzi macke i miseve u kuci.

Fali ti adrenalina, sta li?
14.09.2024 | 07:35
Mogu li oni ostati sami kod kuće, pušteni? A što ako mice slučajno ogladne?!? Ovaj žuto bijeli mačor mi je pravi, ustvari ne znaš koji je ljepši
15.09.2024 | 22:31
drpongrac23 kaže:
Mogu li oni ostati sami kod kuće, pušteni? A što ako mice slučajno ogladne?!? Ovaj žuto bijeli mačor mi je pravi, ustvari ne znaš koji je ljepši

Glodavci se puštaju samo kada je netko u kući, ziher je ziher. A ovaj žuto-bijeli je dobrodržeća gospođa od 15 godina.
16.09.2024 | 19:08
Mene od tih glodavaca najviše impresionira sugar glider.
Lijep je, i t fora da se zaleti sa grane i sleti ti na prst mi je fenomenalna.
www.youtube.com/shorts/2E3VbMPZG7s
16.09.2024 | 19:41
Dobar Kloba, nisam znao da postoje takve životinjice. Nažalost, vidim da je skup, kao i većina nestandardnih. Možda jednog dana, nakon malih majmuna i bengalskih mačaka.

Mene je recimo ovaj video oduševio, promjenio mi perspektivu vrana

16.09.2024 | 20:46
Kloba kaže:
Mene od tih glodavaca najviše impresionira sugar glider.
Lijep je, i t fora da se zaleti sa grane i sleti ti na prst mi je fenomenalna.
www.youtube.com/shorts/2E3VbMPZG7s

Imaju ga poznanici. Nisam ga nikada vidio jer su nocne zivotinje i citav dan spavaju pa budu aktivni po noci, pa tko voli....
18.09.2024 | 11:12
Nisam znao da su noćne.
Nego, vratimo se PS5.
Ne znam jeste li primjetili, a kamoli da li je komentirano jer nisam sve postove pročitao.
Od ovoga PS5 Pro, ne znam da li je i Slim uključen u to - na kutiji nema više marketinške patke 8K.
Primjetite, to su prestali štampati.
Pa koliko peripetija treba da proradi samo 4K kako "Bog zapovijeda" i koja se mrcina od TV-a koji i u 55" verziji stoji poštenih 2500 €, pa gdje bi stigli da sve to naprave i za 8K.
Nemoguće.
www.youtube.com/shorts/-JIJEOWsxAM
20.09.2024 | 09:06
Novi PS dodatak kod mene
Produžio ugovor za A1 i uzeo PS Portal. Za sada mi se čini OK .... bolje nego PS Remote na iPhone.

IMG_2843.jpeg
30.09.2024 | 00:05

Najavljen nastavak Ghost of Tsushima za 2025.
11.11.2024 | 00:37
Za korisnike A1, ili buduće korisnike A1 - neloša ponuda

www.a1.hr/webshop/fixed/fiksna-usluga/so...a-net?ContractType=A

Ukupno = 199eura. Bagatela
11.11.2024 | 09:34
Piko kaže:
Novi PS dodatak kod mene
Produžio ugovor za A1 i uzeo PS Portal. Za sada mi se čini OK .... bolje nego PS Remote na iPhone.

IMG_2843.jpeg

Piko kakvi su dojmovi za Portal?

Ja sam to namjeravao kupiti, pa na kraju odustanem radi oprecnih recenzija.
11.11.2024 | 09:57
Meni je dobar, .... nema neki primjetni lag ... jedini lag koji sam uočio je prilikom pokretanja MortalCombat 11 .... u prvoj minuti igre .... smrzne se slika na par sec (5-10) i ja "pokojni" ... nakon toga sve radilo glatko, na ostalim igrama se to nije uočilo ...

Tu i tamo ne probudi PS iz sleep-a, no reconect to uglavnom riješi, jedino što moraš čekat minutu-dvije da se sve upogoni .....

Čak sam probao i remote, van lokalne mreže, te čak i tu radi korektno ... računaj da ja imam doma 2/1GBit i ping na routeru cca 1-2ms, a PS mi je na WiFi pa je ping malko veći, a brzina malko manja od maksimalne moguće i spajao sam se preko hotspota na mobitelu na 5G mreži, cca 200 km od kuće.

Sve u svemu, ja sam zadovoljan. Lijepo radi, slika je odlična, ergonomija također, trajanje baterije je OK, lag je (meni) neuočljiv ... zvuk je "meh" ... radi, ali spojiš dobre slušalice (žicom, jer BT ne radi za to, ja imam JBL Live 770 NC koje mogu i BT i žicu koristiti) i sve super ...

Gledao sam da uzmem bežične Sonijeve sa "PlayStation Link wireless" za gaming da se riješim žice .... ali su preskupe i osim proprieraty bežične tehnologije ne dobijem ništa što već nemam na drugim slušalicama, a osim spomenutih JBL naglavnih imam i AirPodsPro pa još jedne slušalice samo za gaming su nepotreban (veliki) trošak i od toga sam odustao ....
11.11.2024 | 13:58
Ma ja sam to htio kupiti da imam kada sam ljeti na moru, cisto da mogu odigrati neku igru. Medjutim slusalice su mi bile problem.

Ajde sto ne radi sa Airpods, ali ja imam i Sony XM4, i ne radi ni sa njihovim vlastitim slusalicama :/

Onda sam instalirao remote play na iPad Pro, ponio jedan Sony gamepad i koristio tako. Radilo je odlicno. Jos iPad svakako imam svuda sa sobom i svakako je bolji ekran od Portalovog, samo je manje elegantno rjesenje...

Mislio sam da ce kroz FW updates otkljucati BT slusalice, ali izgleda nista od toga

Gledam rabljeni su oko 200e u oglasima. Drze cijenu.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 53 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, jmirakul, Riba, smayoo, Anonimci (827)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO