12.09.2024 | 09:57
Istina.
Taj dio sam zaboravio čisto zato što kada ja zagrizem neku igru, ne puštam dok ne osvojim platinasti trofej.
Pa makar mi trajalo godinama.
I ne mogu igrati dvije igre paralelno.
Zapravo, mogu ako je druga igra nogomet čisto da se relaksiram.
Ali ovu prvu igram ono - maltene opsesivno.
Ako me nešto spriječi, igra mi se smuči, ne pređem na neku drugu nego ne palim SONY dok ponovo ne zaželim okušati se u igri na nivou na kojem sam stao.
Primjer, Red Dead Redemption 2 - nikada prešao niti prvi nivo. Ne mogu one proklete vukove pobiti sa sačmom a da me ne okrznu i da tu zaradim sve što mogu.
I odustajem.
No, to sam ja...
I tako, imam jedno 25 igara koje samo čekaju da ih odigram.
Tako da na nove ne obraćam pažnju, osim na Assassin's Creed franšizu, AAA hitove (zanimljivo Spider Man nikada nisam igrao), ili nastake igara koje su me oduševile (God of War Ragnarok, i sada sam na 50% nastavka Horizon Forbidden West).
Ali da, SONY navodno kenja i na onim PS VR2 headsetom.
Ne izbacuje ni približno igara kao što bi trebao.
A što se obrada tiče, kupio sa svojom playkom drugi dio The Last of Us. I sada da uzimam verziju za peticu?
Ili Bloodborne koju imam za četvorku, da se palim ko napaljeno dijete za up to date verziju za peticu?
Ne.
Ne dotiče me to...
Zato niti ne primjećujem.
Ovo sa telkama me dotiče, pa primjećujem.
I da, zadnja stvar - đubrad me u početku tako naživcirala sa nemogućnošću saveanja napretka unutar igara (prebacivanja savea na USB drive što je bilo moguće na četvorci) - i to je jedini razlog zašto si kupujem PS Plus.
Inače, stariji saveovi odlaze u povijest i ne mogu do njih. Ovako sada kada hoću nešto sačuvati saveam na cloud, pa nastavim igrati i puštam da se savea na lokalnom driveu dok nisam zadovoljan toliko da puknem taj save da prebriše stari na oblaku.
Ima SONY mana kada razmiliš, kako ne...