PlayStation 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PlayStation 5

20.06.2024 | 19:27
Buka od BD kod PS4 ili od neceg drugog?
20.06.2024 | 19:29
Ne od BD, on zavrti na početku da učita igru, kasnije tu i tamo. Ventilatori su na PS4 bili BAŠ BUČNI.
20.06.2024 | 20:07
jura22 kaže:
Buka od BD kod PS4 ili od neceg drugog?

Ventilator,... rastavio sam je i to je jeftino smeće od hladnjaka
21.06.2024 | 22:45
Uzeo PlayStation 5 Slim D Chassis (dolazi s dodatnim DualSense kotrolerom) pa bumo vidjeli kak me pokakalo s bukom.

PS5_Slim.jpg
22.06.2024 | 07:41
Ja ne znam o kakvoj se buci ovdje prica.

Imam prvi najstariji PS5 (Day one) i besuman je. Nisam cuo ventilator nikad. Strah me i provjeriti koliko je sati odradio.

Nedavno se poceo malo cuti jer je ocigledno dotrajalo lezaj ali to je toliko beznacajno da nije vrijedno spomena. Htio sam mijenjati pa odustao.

Nisu valjda toliko narusili termalne karakteristike tim Slim modelima da im se ventilator mora puno brze okretati
22.06.2024 | 09:13
Super za tebe, no ja sam nakon užasno glasnog PS4 išao malo proučiti gradivo i ispada da trenutno Sony u PS5 ugrađuje tri vrste hladnjaka koji usput dolaze i od tri proizvođača tako da imaš zapravo puno kombinacija što te može zadesiti.

Osnovna razlika je u broju lopatica koje mogu imati 23, 19 ili 17 lopatica. U prve verzije se ugrađivalo hlađenje sa najčešće 23 lopatice no bilo ih je i sa 17 i te su bučne (najgori/najglasniji hladnjak je bio od Nidec-a sa 17 lopatica, najtiši od NMB-a sa 23 lopatice).
Danas Slim model dolaze gotovo uvijek hladnjaci sa 17 i 19 lopatica. Modeli u koje su ugrađeni ventilatori sa 17 lopatica su i dalje bučniji od onih sa 19, ali ne kao prvi modeli sa 17.
Na to se nadovezuje buka zavojnice iz napajanja kod nekih modela napajanja (navodno su dva kondenzatora u pitanju kod nekih modela) pa kad se zvuk zavojnice spoji s šumom ventilatora imaš buku.

Kad uhvatim vremena (nisam PS5 još ni izvadio iz kutije), rastaviti ću ga pa pogledati koje hlađenje sam dobio no da problem postoji, postoji jer imaš po netu i YT prikaza koliko hoćeš.

Na videu ispod imaš zvuk (iako je malo pojačan da bi se bolje čula razlika u zvuku) no jasno se čuje da je pod opterećenjem Nidec najglasniji, NMB najtiši, dok Delta ima oscilacije u frekvenciji zvuka.

22.06.2024 | 11:23
Kažem, imao sam sreće i sa "fat" modelom (redovno se ispuhava) i sa "slim", s time da je moj "slim" digital edition, znači bez optike, ono, najjeftinija opcija. Slim mi je ustvari još i tiši od “fat” modela.

Sve u svemu, dugo te i dobro služio.
22.06.2024 | 11:50
Hvala na lijepim željama no nemam ja vremena za to, moje je vrijeme igranja bilo na C64 i prvim PII i PIII PC-ma, ali nek posluži klince par godina i super
22.06.2024 | 12:30
Nek se onda djeca raduju, ja isto imam slabo vremena, ali noćas sam igrao, stari konj od 49 godina, još uvijek me igre i tehnologija ne puštaju na miru Žena kaže da klinca kuži, ali mene nikako!
22.06.2024 | 21:19
Simone de Beauvoir je napisala kako je razlika između malena dječarca i odrasla muškarca - samo u cijeni igračaka.
22.06.2024 | 22:08
Klinci danas ubijali konzolu par sati, ne čuje se ... odnosno čuje se malo ako je baš full tišina ali zanemarivo,... međutim, sad se čuju klinci
23.06.2024 | 04:17
Stavi je vodoravno ako ti nije problem. Navodno s vremenom, koliko god tih - ventilator počne "vući" dolje ako je u okomitom položaju pa i to doda decibele.
Inače (iako vjerujem da ovo znaš) ovaj model koji si uzeo je slim verzija prvog PS5.
"Sada" bi trebli izbaciti PS5 Pro, dali ove godine na Black friday ili na početku slijedeće godine, pojma nemam.
Ovo što si napisao sam skoro sve znao, ali u broj peraja nikada nisam išao.
Svaka čast za to.
Palac!
Ja isto imam PS5 od početka, moj je ventilator ovaj NMB ako dobro pamtim.
Prvi modeli imaju kraće peraje. To je jedino što su bolje napravili na novim modelima.
Ostalo su sve radili da uštede jer su na početku gubili lovu (navodno).
Jbt, smanjili su mu težinu za kilu.
Većinom su skresali veliko bakreno pasivno hlađenje za pola i više.
Što se nasljednika tiče, ma služiti će ih to desetljeće ziher ako će paziti.
I još ovo - u prvim godinama petice su gljive na kontrolerima odlazile nakon cca 1000 sati igranja.
Ali kontroleri u boji (osim crnih) su svi teži od bijelih i crnih i kvalitetnije izrađeni.
Čisto da znaš ako ćeš im poslije uzimati zamjenu, da unatoč razlici u boji dulje traju.
Mada više ne gledam detalje, pa su možda sredili i taj fail.
Redovito je odlazio potenciometar na lijevoj gljivi kontrolera.
PS:
I nabili su cijenu i igara i PS plusa.
Prije je godišnji PS Plus bio 60 jura, sada je 72.
Isto kao i hit igre.
No to je valjda u sklopu poskupljenja svega, ništa novo u ovim nenormalnim vremenima...
23.06.2024 | 12:35
Kloba kaže:
Stavi je vodoravno ako ti nije problem. Navodno s vremenom, koliko god tih - ventilator počne "vući" dolje ako je u okomitom položaju pa i to doda decibele.

Stoji vodoravno na mjestu gdje je stajao PS4 jer za okomito nema mjesta, a i da ima iz principa im ne dam 30€ za komadić plastike i metala

Kloba kaže:
Inače (iako vjerujem da ovo znaš) ovaj model koji si uzeo je slim verzija prvog PS5.
"Sada" bi trebli izbaciti PS5 Pro, dali ove godine na Black friday ili na početku slijedeće godine, pojma nemam.

Znam, danas prve verzije skoro i da nema više za kupiti, pogotovo ne u paketu s dva kontrolera. Za PS5 Pro sam pročitao da će "uskoro", ali naučio sam kroz život da ne treba čekati to "uskoro" ... a i kako djeci objasniti "uskoro" kad je njima u glavi "trebalo je još jučer"

Kloba kaže:
I još ovo - u prvim godinama petice su gljive na kontrolerima odlazile nakon cca 1000 sati igranja.
Ali kontroleri u boji (osim crnih) su svi teži od bijelih i crnih i kvalitetnije izrađeni.
Čisto da znaš ako ćeš im poslije uzimati zamjenu, da unatoč razlici u boji dulje traju.
Mada više ne gledam detalje, pa su možda sredili i taj fail.
Redovito je odlazio potenciometar na lijevoj gljivi kontrolera.

Vjerojatno nisu jer mi je prodavač samoinicijativno rekao da čim primijetim problem s kontrolerom, uzmem kontroler, donesem ga u dućan i oni ga odmah zamijene za novi,... no vraćam palćić za info o kontrolerima u boji

Kloba kaže:
PS:
I nabili su cijenu i igara i PS plusa.
Prije je godišnji PS Plus bio 60 jura, sada je 72.
Isto kao i hit igre.
No to je valjda u sklopu poskupljenja svega, ništa novo u ovim nenormalnim vremenima...

A poskupilo gorivo pa dostava digitalne verzije igre košta više
23.06.2024 | 13:23
Hvala na palcu, i pohvala za prodavača.
Meni je jedan kontroler počeo odlaziti možda mjesec dana prije isteka jednogodišnje garancije.
Bez pitanja ti daju novi (kako si i napisao).
Tada sam kupio drugi i kako nije bilo bijelog niti crnog uzeo sam plavi i skužio to što sam ti napisao.
Samo pazi na kabel od kontrolera jer ti drugi ne dolazi sa zasebnim kontrolerima.
Dobiješ jedan u kutiji sa PS5, i drugi sa (u mom slučaju) PS5 slušalicama.
Ali ako kupuješ novi kontroler, unutra će ti biti samo to, ali ne i kabel.
Iako ga možeš kupiti zasebno, pa uzeti i duži - čemu trošiti lovu na to.
Zar ne?
Eto. Sada znaš sve.
Sretno s time!
PS:
Ovo za stalak je stvarno bezobrazno. Što jest jest...
07.08.2024 | 00:43
Evo, danas (jučer) je konačno objavljen CYGNI: All Guns Blazing!

Riba i ja smo odmah naručili kopije, jedva čekam!

No, čini se da to uopće nije "dumb shooter" nego više nešto na tragu Battlegirl po kompleksnosti upravljanja i odluka koje igrač mora činiti. To je uvijek teško na početku, ali kada se čovjek uigra, može biti vrlo adiktivno.

07.08.2024 | 01:03
Svaka čast, ali da mi netko plati soma baksa po satu, ja to ne bi mogao igrati...sve kužim da se o ...ne raspravlja, ali ako te veseli uživaj kolega
28.08.2024 | 21:54
Cygni bolesno težak, čak i na "easy". Niti prvi level nisam prošao. Trening opcije pomažu, ali i dalje je toliko kaotično da će mi trebati neko vrijeme da skužim tko tu koga. Ima neke dijelove igrače mehanike poput Battlegirla - npr. zasebno upravljanje smjerom oružja, ali uz ograničenje da snop ipak gleda samo naprijed. Grafika je vrhunska, ali mogli su taj learing curve malo ublažiti...

Sky Force Reloaded je dječji vrtić za Cygni.
29.08.2024 | 00:12
Znači igra ima "strmu krivulju učenja", to je inače specifično za nekadašnje igre sa arkadnih strojeva, tj. kupi još žetona za napredak. Osobno me frustriraju takve igre, ali moram priznati da ovo izgleda bolesno dobro.

Ugodno guštanje!
11.09.2024 | 03:16
www.hcl.hr/vijest/najavljen-playstation-...ola-800-eura-219980/

PlayStation 5 Pro model u prodaju kreće 7. 11. 2024. po preporučenoj cijeni od 799,99 eura.

U prilično neuzbudljivom predstavljanju potvrđene su dosadašnje glasine oko značajki same konzole. One se mogu svesti na tri kategorije:

poboljšani hardver – 67% brža grafička jedinica i 28% brža memorija ugrubo rečeno mogu doprinijeti ubrzanju izvedbe igara do 45% (iako sve naravno ovisi o podršci samih igara)
PlayStation Spectral Super Resolution – nova metoda upscalinga slike (s niže rezolucije na veću) koja koristi strojno učenje kako bi ponudila oštru i čistu sliku bez gubitka detalja uz što bolji framerate
napredni Ray Tracing – Pro konzola će moći izvoditi raytracing efekte 2-3 puta brže nego standardni model

Laički rečeno, PlayStation 5 Pro će omogućiti da igrači u suštini ne moraju birati između Fidelity i Performance opcija u igrama – s ovime dobijete i detaljniju grafiku i viši framerate.

Preduhitrio sam te Kloba, hehe
11.09.2024 | 08:49
kupus kaže:
Preduhitrio sam te Kloba, hehe

Dobra
Palac!
11.09.2024 | 08:53
Iskreno, samo da dodam - ne lovim se za Pro model kada niti ovaj ne koristim kako "Bog zapovijeda".
Konzolu iz 2020. igram na 40" Smart TV-u iz 2016.
Ima 4K, HDR mu je parodija, da ne pričamo o ostalim featurima koje mogu samo sanjati.
Tako da kupiti PS5 Pro a da ne kupim neki TV koji može gutati prvu peticu, to bi bio idiotizam za nagradu.
Ali činjenica stoji - preduhitrio si me.
11.09.2024 | 08:59
Ovaj PRO model ce zavrsaiti kao veliki PROmasaj...

igre ne koriste ni mogucnosti obicne konzole, nema diska u cijeni, pitanje je koliko ce GTA 6 biti bolji na njoj i jedino ju to moze donekle spasiti...

los potez sonyja
11.09.2024 | 09:42
marioart kaže:

igre ne koriste ni mogucnosti obicne konzole, nema diska u cijeni, pitanje je koliko ce GTA 6 biti bolji na njoj i jedino ju to moze donekle spasiti...

los potez sonyja

Slažem se sa tobom, doduše samo u prvoj rečenici i početku druge.
Moje je mišljenje da televizori koji prate zahtjeve modernih konzola NIKAKO da pojeftine.
A tome sam se najiskrenije nadao.
C1 je bio TV za poželiti (To bi bio LG) kada je PS5 tek izašao.
Cijenovno C2 nije bio ništa jeftiniji, C3 također.
Ono, neki low ili midle budget model a da nije Hisense (ništa osobno protiv njih, samo kod nas nemamo korisničkog iskustva kao sa SONY, Samsung i LG telkama, zar ne?) ili neka treća marka koja je na domaćem tržištu prisutna "tek" nekoliko godina.
Zaključno, mislim da nije SONY kao SONY kriv.
Oni pile po svom kako su to uvijek radili.
Ali proklete telke nikako da pojeftine (znam da se ponavljam, samo želim naglasiti svoje mišljenje).
11.09.2024 | 12:38
Potpuni FAIL.
11.09.2024 | 17:09
Da nemamo u kući već dva komada PS5, i da košta do max. 600€, uzeo bih ga, ovako… skupljamo sinčić i ja za novi Astrobot i dalje uživamo u onome što imamo.
12.09.2024 | 07:43
Kloba kaže:
marioart kaže:

los potez sonyja

Slažem se sa tobom, doduše samo u prvoj rečenici i početku druge.
Moje je mišljenje da televizori koji prate zahtjeve modernih konzola NIKAKO da pojeftine.
A tome sam se najiskrenije nadao.
C1 je bio TV za poželiti (To bi bio LG) kada je PS5 tek izašao.
Cijenovno C2 nije bio ništa jeftiniji, C3 također.
Ono, neki low ili midle budget model a da nije Hisense (ništa osobno protiv njih, samo kod nas nemamo korisničkog iskustva kao sa SONY, Samsung i LG telkama, zar ne?) ili neka treća marka koja je na domaćem tržištu prisutna "tek" nekoliko godina.
Zaključno, mislim da nije SONY kao SONY kriv.
Oni pile po svom kako su to uvijek radili.
Ali proklete telke nikako da pojeftine (znam da se ponavljam, samo želim naglasiti svoje mišljenje).

TCL C 805 je sasvim korektan model, ako ti je OLED van dosega, samo je problem da nema igara koje koriste te mogucnosti ekrana... IGRE su usko grlo ove generacije... nit su inspirativne nit su tehnicki dovoljno napredne da se opravda cjenovni skok

dodatni uteg je stavio sony sa ukidanjem ekskluzivnosti svojih izdanja i sve to skupa vodi PS prema slijepoj ulici....
12.09.2024 | 08:29
Sve potpisujem marioart, mudro zboriš. Ova generacija konzola najslabija dosad, dobrih ekskluziva možemo na prste jedne ruke nabrojat, a već se PS6 polako najavljuje. Čekamo Nintendo, da ih postavi malo na mjesto. Možda ga uzmem za GTA VI i samo GTA VI pa nakon prodam.
12.09.2024 | 09:57
Istina.
Taj dio sam zaboravio čisto zato što kada ja zagrizem neku igru, ne puštam dok ne osvojim platinasti trofej.
Pa makar mi trajalo godinama.
I ne mogu igrati dvije igre paralelno.
Zapravo, mogu ako je druga igra nogomet čisto da se relaksiram.
Ali ovu prvu igram ono - maltene opsesivno.
Ako me nešto spriječi, igra mi se smuči, ne pređem na neku drugu nego ne palim SONY dok ponovo ne zaželim okušati se u igri na nivou na kojem sam stao.
Primjer, Red Dead Redemption 2 - nikada prešao niti prvi nivo. Ne mogu one proklete vukove pobiti sa sačmom a da me ne okrznu i da tu zaradim sve što mogu.
I odustajem.
No, to sam ja...
I tako, imam jedno 25 igara koje samo čekaju da ih odigram.
Tako da na nove ne obraćam pažnju, osim na Assassin's Creed franšizu, AAA hitove (zanimljivo Spider Man nikada nisam igrao), ili nastake igara koje su me oduševile (God of War Ragnarok, i sada sam na 50% nastavka Horizon Forbidden West).
Ali da, SONY navodno kenja i na onim PS VR2 headsetom.
Ne izbacuje ni približno igara kao što bi trebao.
A što se obrada tiče, kupio sa svojom playkom drugi dio The Last of Us. I sada da uzimam verziju za peticu?
Ili Bloodborne koju imam za četvorku, da se palim ko napaljeno dijete za up to date verziju za peticu?
Ne.
Ne dotiče me to...
Zato niti ne primjećujem.
Ovo sa telkama me dotiče, pa primjećujem.
I da, zadnja stvar - đubrad me u početku tako naživcirala sa nemogućnošću saveanja napretka unutar igara (prebacivanja savea na USB drive što je bilo moguće na četvorci) - i to je jedini razlog zašto si kupujem PS Plus.
Inače, stariji saveovi odlaze u povijest i ne mogu do njih. Ovako sada kada hoću nešto sačuvati saveam na cloud, pa nastavim igrati i puštam da se savea na lokalnom driveu dok nisam zadovoljan toliko da puknem taj save da prebriše stari na oblaku.
Ima SONY mana kada razmiliš, kako ne...
12.09.2024 | 10:05
Kloba, ista stvar kod mene - ako nisu svi trofeji osvojeni i igra završena 100%, dalje se ne ide, ali se nove igre uglavnom kupuju kad je dobar popust, i onda uglavnom čekaju na red. Trenutno je na "ledu" preko 30 igara
12.09.2024 | 10:39
drpongrac23 kaže:
Kloba, ista stvar kod mene - ako nisu svi trofeji osvojeni i igra završena 100%, dalje se ne ide, ali se nove igre uglavnom kupuju kad je dobar popust, i onda uglavnom čekaju na red. Trenutno je na "ledu" preko 30 igara

Kako meni moj šogor kaže - majku ti nenormalnu, 45 godina i igraš IGRICE kao balavac!
I šta da mu kažem?
Čuj, nismo ista generacija, ne razumiješ ti to...
Ili je ipak čovjek malko u pravu.
PS:
Kada te nešto baš baš ne ide, kao mene arena challenge u HFW, dali smanjiš težinu na koju si podesio igru ili mlatiš po gamepadu dok ne uspiješ?
Ja sam do sada uvijek birao opciju dva, ali evo - baš ću danas nakon valjda mjesec dana ponovo početi Arena Challenge i ako poludim, možda zaista podesim na easy. Ovu ne igram na najtežim postavkama, na prvim ispod. ZNači, hard, ne extra hard. Tako nešto...
Drago mi je da se razumijemo!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 2 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO