21.09.2022 | 22:06
dpasaric kaže:
Nimalo me ne zabavljaju nuklearne bombe,...
Tješiš ili muljaš mene ili sebe?
dpasaric kaže:
... nego samo logično razmišljam:
1) Ako netko ne ubije Putina, on će svakako učiniti sve da dobije ovaj rat. Je li njemu opcija da odustane? Znamo da nije. Znači, ovo je sukob koji će se istjerati do kraja na ovaj ili onaj način.
Slažem se,... sa ovim zadnjim: "ovo je sukob koji će se istjerati do kraja na ovaj ili onaj način".
dpasaric kaže:
2) Kako zapad pumpa konvencionalno naoružanje punom snagom na bojišnicu, to je sada vojna vaga između cijelog zapada i Rusije. Ako zapad nastavi pumpati Ukrajinu i niti mobilizacija u Rusiji ne bude dovoljna, znamo što ide iza toga. Putinu se ta igra ne igra, a i ne mora je igrati jer je nuklearna sila.
Ne, ne znamo što će biti, ti nagađaš/pretpostavljaš da će VVP ostvariti svoje prijetnje i roknuti par nuki na Ukrajinu čime će pobijediti u Ukrajini, a ostatku svijeta će utjerati strah u kosti za idućih 50-100 godina,.. ja imam premalo informacija da bi mogao igrati igru pogađanja. To što je Rusija nuklearna sila ne znači ništa jer nije jedini ili samo jedan od dvoje, ima još zemalja koje su nuklearna sila i imaju uz konvencionalno oružje i nuke.
dpasaric kaže:
3) Znači da imamo situaciju u kojoj ili dobiva to što želi ili će uništiti Ukrajinu taktičkim nuklearnim pa tko živ tko mrtav...
VVP je svjestan toga da ne može dobiti to što želi, pa ako mu se ne igra kako si napisao pod 2., zašto već nije ispalio koju nuku?
dpasaric kaže:
Ako netko vidi neki drugi scenario, slušam!
...
Po meni će rat potrajati još godinu ili dvije i na kraju će sami Rusi svrgnuti svog cara (ako prije sam ne umre od svoje ruke, ruke nekog bliskog koji je skriveni pretendent na mjesto budućeg cara ili starosti/bolesti) kako su već kroz povijest svrgavali svoje careve i carice.
Ako i odluči ispaliti koju nuku, ne vjerujem da bi ista stigla napustiti prostor Rusije (ok, možda one koje su na podmornicama i bi).
Zar u tvojoj "Starcraft strategiji" ne misliš da NATO (pa i Kina, Sjeverna Koreja, Indija koji trenutno malo gledaju sa strane) ne znaju od kuda Rusi mogu ispaliti nuku i da nemaju već spreman prst na okidaču da ih presretnu i sruše,... ili i puste jednu da prođe (ok, naježiti će xy Ukrajinaca i dio teritorija će na xy godina biti ograničeno kontaminiran) ali potom imaju izgovor/opravdanje da sravne sa zemljom sve Ruske baze kako ne bi mogli ispaliti druge, a kad se jednom umiješaju nema te mobilizacije koja može spasiti Rusiju i VVP.