17.09.2022 | 11:47
smayoo kaže:
Djuro genijalac kaže:
Da se ovaj lik obrije, ošiša i opere i da ne vrišti u kameru, bio bi puno uvjerljiviji, IMHO, a i gledljiviji. Ove njegove polupsihodolične objave ne mogu gledati gdje se unosi u kameru i afektira, BTW
Slažem se za afektaciju. Ali ovo ostalo je čista predrasuda i društveni stereotip. Ima dugu kosu i bradu pa to automatski znači da je prljavi beskućnik?
Ne zbog brade i duge kose per se, nego mi djeluje neuredno. Jesam stara konzerva pa vjerojatno ne razmišljam sukladno dobu, ali životno iskustvo me naučilo da neuredna ekipa (na osnovnoj higijenskoj razini neuredna) tako i radi i ponaša se, dakle, neuredno. A onda i svemu ostalom manje vjerujem.
A afektacija mi je deal breaker: ako mi ne možeš nešto objasniti normalnim tonom, zašto je to tako? To je onaj tip društva gdje te dvojica sa starne svaki lupa po ramenu, e da ti samo nešto objasni, a ti se složiš s onim tko je jačo lupio? Ako su činjenice iza tebe, onda ih iznesi smireno, i ukaži na njih, eventualno ih logički poveži i to je to. Ali mi se nemoj kreveljit, nemoj mi vikati, nemoj mi rukama bespotrebno gestikulirati itd...
Ali, priznajem, to sam ja. Drugi dio priče je onaj kojem i ti naginješ: jednostavno mi se ne da izgubiti 30 minuta ili koliko, da bi od nekog čuo tri činjenice koje su bitne. Da, on želi zaraditi na jubito reklamama, mjeri se koliko gledaš njegov video, ali za to me, iskreno, BK.
Zato sam skloniji napisanim izvorima informiranja.