20.01.2024 | 02:40
drlovric kaže:
Pisali smo ranije da je Bradley zvanicno unistio vise tenkova nego Abrams. To su doduse bili stariji modeli tenkova, ali svejedno.
Ako je ovaj T-90 stvarno unisten to ce se itekako odraziti na prodaju ruskih tenkova u buducnosti.
Neka preimenuju drzavu u "Benzinska crpka Rusija" i ne proizvode nista, jer ocigledno je da ne znaju

Ajmo stat' na loptu i biti malo realni... NIJE Bradley, sam kao takav, uništio T-90. U cjelokupnom videu ima svega i još uvijek fale svi detalji ovog okršaja.
Prvo, ako stavimo
face-to-face Bradleya i T-90, mala je vjerojatnost da će Bradley u tom okršaju izaći kao ultimativni pobjednik. Zato mi se i postavilo pitanje o municiji sa jegrom od osiromašenog urana jer jedino tako bi Bradley imao neke šanse protiv T-90. Čak sam išao dotle da sam pretpostavio da su Ukrajinci osposobili par Bradleya s takvim naoružanjem samo kako bi podigli malo moral svojim jedinicama.
Po svemu sudeći, ispada da tu nema nikakvog osiromašenog urana već da je sve stjecaj okolnosti i sreće. T-90 je onesposobljen sretnim udarom drona ili baražnim metkom koji je klepio baš u neki vitalni dio tenka. Možebitno se i posada uspaničila, a definitivno je sve otišlo u krasni k. kad se kupola počela okretati bez kontrole. Na kraju videa ipak vidimo da je cijela posada uspjela živa uteći iz tenka.
Unatoč svemu, svaka čast ekipi iz Bradleya koja je do kraja išla stisnuti taj tenk.