18.02.2024 | 11:42
jura22 kaže:
Davore, ovo je konformizam.
Ako ne ides niz dlaku, odmah si rusofil.
Oni koji te optuzuju su fašisti ali nisu toga svijesni jer misle da rade dobru stvar.
Ja sam par puta nesto u tom smislu napisao, pa su me popljuvali.
Meni je zao tih ljudi, a Ukrajinu treba podijeliti (kao i Njemacku) i staviti pod protektorat. Istrijebiti Naciste iz nje i srezati korupciju.
Ta drzava u ovom obliku ne bi smijela u EU nikako.
Ne sumnjam da svi u raspravi ovdje imaju dobre namjere! Da nije tako, ne bih niti sudjelovao.
Isto kao što ne sumnjam da su i svi ovdje u pandemiji imali zaista najbolje namjere. No, većina ljudi nije preventivno otišla "down the rabbit hole" istražiti što se zaista zbiva i koliko široko i duboko su mediji pod kontrolom interesnih lobija koje uopće ne zanima istina i novinarska profesionalnost, već samo njihova dobit.
I kada običan zaposlen čovjek dođe umoran nakon posla, a mora odraditi još sto drugih obaveza, ode zavriti u novine, dnevnik, portale - sve što može dobiti jest servirana propaganda - ako nije visokomotiviran proaktivni entuzijast koji će zaviriti i u alternativne izvore. Ili možda ima sreću da ima nekog stvarnog stručnjaka kao blisku osobu, pa da "preko reda" sazna što se zbiva. A kada ti netko sustavno ispire mozak s jednom "istinom", naravno da je lakše prepustiti se tome i vjerovati da je to stvarnost i ono ispravno.
Postoji niz knjiga i dokumentaraca o toj temi i kako se izvodi takve manipulacije. I naš medijski prostor ima "check" na gotovo svakoj stavci. Nikada prije u povijesti nismo svjedočili takvoj kontroli medija iz vrlo uskih centara, prije su barem lokalne novine imale i neke lokalne vlasnike, pa se "borba za istinu" vodila uglavnom na razini domaćih političkih stranaka i toga koja vodi koji medij, ali ovo što imamo danas više nema veze s ikakvim lokalnim interesima, Hrvatska i naši stvarni nacionalni interesi su u takvim medijima postali tek kulise i kozmetika pred izbore. A onda u pozadini opet vidimo da isti ti koji financiraju "naše" medije, financiraju i ove ili one političke opcije putem raznih udruga, a opet se sve svodi na one koji će biti bolji poslušnici i služiti u interesu njihove korporacije.
A ja sam bio visokomotiviran u pandemiji saznati istinu jer mi je taj korumpirani sustav onemogućio slobodu kretanja i to do mjere da nisam mogao obavljati posao, a kada sam vidio što se sve valja iza toga, onda se počeo slagati mozaik i druge stvari su mi postale očigledne, a o kojima prije nisam niti razmišljao.
Masovni mediji u korporativnom vlasništvu su izgubili veći dio kredibiliteta u pandemiji, a rat u Ukrajini će to samo zakucati do kraja - jer u konačnici ljudi nisu baš tako blesavi kako veliki gazde iz WEF-a i sličnih interesnih skupina misle, na kraju se istina iskristalizira i ljude shvate tko vodi koju igru i iz kojih interesa.
I onda kod onih koji su nisu imali otvoreni um, ili su jednostavno bili preumorni da se time bave, dolazimo do par faza suočavanja s neizbježnom istinom:
1. Poricanje
2. Ljutnja, frustracija
3. "Što bi bilo, kad bi bilo..."
4. Depresija
5. Prihvaćanje
Čini mi se da su mnogi sada u fazi između 1 i 2 jer vrijeme je pokazalo da je propaganda koju su gutali kroz korporativni interes bila daleko od stvarnosti, a nečiji džepovi su opet napunjeni, a zapravo na račun sviju nas. Na sreću, mi smo njihove interese platili samo novcem, a Ukrajinici životima.
I disclaimer na kraju - jer netko bi opet ovo mogao iščitati kao da držim stranu Rusiji, ali ne, Rusija je ovdje "bad guy", ali jednako kao što su i SAD "bad guy". A kada znaš da je netko "bad guy" onda ne ideš u tučnjavu s njim jer ćeš izaći slomljen. I to je bilo jasno prvog dana, ali očigledno novac čini svoje i sada u Europi imamo što imamo.