Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

18.03.2022 | 11:26
dpasaric kaže:
Evo još jedna "ruska dezinformacija" je ispala istina, koja već po redu?

greenwald.substack.com/p/the-nyt-now-adm...the-biden-laptop?s=w

Mogu li pitati kakve ovo sve ima veze sa Rusijom?
18.03.2022 | 12:03
Sviđa mi se kako je Zelenski imao muda reći njemačkom parlamentu (Bundeswehru) šta ih ide:
www.smh.com.au/world/europe/tear-down-th...20220318-p5a5pi.html
Nije im se sviđao video nimalo...
S druge strane, njemu postaje jasno da nikada Ukrajina neće ući u NATO...
www.theguardian.com/world/2022/mar/15/ky...sias-tightening-grip
18.03.2022 | 12:34
dpasaric kaže:
Evo još jedna "ruska dezinformacija" je ispala istina, koja već po redu?

greenwald.substack.com/p/the-nyt-now-adm...the-biden-laptop?s=w

Samo malo! Jesi li ti svjestan da je kreten napao susjednu zemlju i u njoj roka strašnim raketama po civilima. Jesi li ti svjestan toga da je ta napadnuta zemlja bila neovisna i suverena. Jesi li ti svjestan toga da su milijuni ljudi u bjegu.
Sad izvlačiš poslovne odnose Biden kopileta i Ukrajine, ti mega bogati izljevi uvijek misle da su najpametniji tako da je i Biden govno mislilo da je naj mudar. Koji kurac ima to s bombardiranjem i ubijanjem ljudi. Koja propaganda molim te? Putine prestani gađati bolnice i rodilišta!
Daj Davore molim te.
18.03.2022 | 12:37
Kloba kaže:
Sviđa mi se kako je Zelenski imao muda reći njemačkom parlamentu (Bundeswehru- Bundestag) šta ih ide:

Bundeswehr = savezna vojska
Bundestag = Parlament
18.03.2022 | 12:42
Kloba kaže:
Sviđa mi se kako je Zelenski imao muda reći njemačkom parlamentu (Bundeswehru) šta ih ide:

vidis, ja mislim da si zelenski uzima sad vec malo previse za pravo... kako je tocno bilo tko van ukrajine obavezan njemu pomoci... to je cisto nasa dobra volja da pomognemo slabijem protiv nadmocnijeg agresora... ili je imao neka "obecanja" sa zapada da ne ide gandijevskim metodama, nego agresijom u sukobu sa rusima...

clan NATOa i EUa je mogao samo postati dekretom i zaobilazenjem svih pravila tih udruga o primanju novih clanova... nit ima jasno definirane granice drzave, nit je nivo ekonomskih sloboda, prava i korupcije na iole normalanom nivou...

ako nista drugo, ovaj rat nam je pokazao da se ne trebamo bojati napada ruske vojske... nemaju oni taj kapacitet za udarit po NATou
18.03.2022 | 13:06
tino - isprika na krivom imenovanju njemačkih institucija i zahvala na ispravci!
marioart - u tome se svi slažemo - Zelenski jest imao obećanja sa zapada i naoružavanja još od 2014. do danas.
Toga smo ovdje svi svjesni.
Ne slažemo se da li je zapad to trebao ili nije trebao raditi, kao i u tome da li se Ukrajinu sada treba ostaviti na cjedilu ili im pomoći kako god se može.
Tu je srž prepirke ovoga threada.
Mislio sam da si to shvatio u međuvremenu.
Ukrajinska vojska prije 2014. godine nema veze sa ovom danas.
Pogledaj, usporedi…
18.03.2022 | 14:49
Ja sam totalno zabrijao na povijest Rusije, Ukrajine, SSSR-a - pa sam našao stari dokumentarac o Jeljcinu koji još nisam pogledao (bio je zgodan mladić jako - njega ću sanjati sigurno Bertone ), ali i ovo - isto stari dokumentarac o životu prosječne ruske obitelji u SSSR-u u nekoliko nastavaka:

Ili ovo o STASI-u:

Sve je to pomiješano ko boršč.
Ne desi se situacija tek tako...
Tuku se dvije nacije koje nitko nije mogao zamisliti da će se pomlatiti.
E sada treba vidjeti pravi razlog.
NATO je tek jedan od sastojaka u tom receptu.
Treba ih pronaći sve.
A kako nitko od nas ne radi kao špijun ili kontrašpijun, sumnjam da ćemo ikad znati kompetan recept...
18.03.2022 | 15:18
Meni isto izgleda da se predsjednik Ukrajine malo previse zanio. Ok razumijem sve, boris se za svoj narod u teskim vremenima. Al' to ti je posao i radis to pod prisegom, kao i svaki drugi normalan predsjednik.

On istripovao da je cijeli svijet obvezan braniti njegovu drzavu i pomagati im. Ili je lakomislen ili mu je Zapad prije sukoba svasta naobecavao (samo da borbe traju) pa sada se hvata za to.

Nisi NATO clan. Nisi cak ni kandidat za EU. Cak i da jesi, ne postoji nikakav sporazum o kolektivnoj obrani izmedju EU drzava.

Surova istina je da svu ovu pomoc koju dobija ne dobija sto njega vole, vec sto Rusiju ne vole. Briga me za tebe, al si neprijatelj mog neprijatelja, pa ti eto pomazem.

Slicno je USA pomagala i Mudzahedine i slala im iste te Stingere da rokaju Ruse u Afg. Svejedno je kasnije i sam tim "prijateljima" ratovala.

Zapadu je izgleda bitno samo da borbe traju i da na taj nacin oslabe Rusiju, u svakom mogucem smislu. A najvecu cijenu ce platiti ukrajinski narod.
18.03.2022 | 15:24
Slažem se sa napisanim, iako ponavljam - drago mi je da je Njemcima rekao što ih (po meni) ide.
Netko je trebao.
Ili mi nemoj pomagati i budi otvoreno protiv mene ili nemoj biti dvoličan.
S jedne strane sankcije Rusima, s druge simpatije prema istima (po nekom dokumentarcu kojeg sam vidio, Nijemci više cijene Ruse od Amerikanca), kupovanje plina unatoč sankcijama i paraleni završetak građenja Nordstream 2 plinovoda.
Pa kao, na sadašnjih 95 posto građenja magistralnog plinovoda odjednom će odustati od kompletnog projekta (moš' mislit) i najednom se donijela "čvrsta" odluka na razini EU 27 da sve članice od 2030. nadalje neće kupovati plin od Rusije.
U tom slučaju trebali bi kupovati plin od Irana i Alžira, Norvežani ne mogu snabdjevati kompletnu Europu.
A SAD Iranu također lupa sankcije.
Toga se ili nisu sjetili, ili namjerno ne spominju.
Tako da ono - jedno pričaju, drugo misle, treće rade.
Malo ne dvolično, nego trolično.
A jebiga.
Zelenski je popasao spiku.
Šta će...
Vjerovao je zapadu na riječ.
18.03.2022 | 15:58
Što se ovih "novootkrivenih" polja plina pod Jadranom tiče - nisu tu nikakva nova polja nego je preostali plin u starima bio preduboko da bi se isplatilo vući ga van.
Proces je stajao znatno više nego što bi se plin kasnije mogao prodavati po kubiku.
Sada, kada cijene plina skaču u nebo, više nije toliko skup.
Samo kada bi novinari shvatili to a ne cimali se na prvu udicu koju im političari bace...
Nikada plinsko ili naftno polje kompletno ne presuši.
Samo vađenje tih energenata postane skuplje od cijene koju bi kompanija postigla za isti jednom kada ga izvadi.
I tada se polje "zatvara", iako je zapravo tek trenutno neisplativo.
18.03.2022 | 16:12
zapad mu je prodao spiku "ajd se skini, necu ti nista"

ne znam otkud ti to da njemci vole ruse vise od amera... zapadni amere gledaju kao nekog tko ih je okupirao i porusio do temelja... jos malo malo se vade bombe iz drugog svj rata... al eto onda nismo imali "prekomjerno granatiranje" i dalo se poneki civilni cilj isto razoriti... istocni ne vole ruse jer su ih 45g drzali pod jarmom... generalno im je usadjen osjecaj krivnje kroz pranje mozga preko skole i osjecaju da iducih 300 godina ne smiju nista lose napraviti...

NS2 je zavrsen, treba samo papirologiju zavrsiti i ishodovati raznorazne birokratkse dozvole... a ulaganje je pola gazprom, pola zapadne energetske firme... ne samo njemacke...

inace NS1 uredno radi kao i juzni stream i onaj srednji preko ukrajine i poljske... poljska je inace najveci zagovornik gasenja NS, al ne bi gasila ovaj sto ide preko nje....

ukrajinu smo gurnuli u govna, ali i dalje ih ima dovoljno da se odupru vojno... turimo im jos malo oruzja pa nek se oslobode... i mi smo se morali sami na kraju...

P.S. Kloba, ocekujemo sutra i da nam malo citiras rusku poeziju sad kad si se navukao na rusiju
18.03.2022 | 16:49
marioart kaže:
ne znam otkud ti to da njemci vole ruse vise od amera...
P.S. Kloba, ocekujemo sutra i da nam malo citiras rusku poeziju sad kad si se navukao na rusiju

Iz dokumentarca u tri dijela "Putin: A Russian Spy Story"
Neka Njemica je objašnjavala odnose Njemačke i Rusije kroz povijest.

Što se poezije to neću, ali mogu prozu:
"Svi smo mi izašli iz Gogoljevog šinjela"
Inače, Katarina Velika je bila Njemica...
18.03.2022 | 17:03
a gdje da nadjem ja taj dokumentarac, osim da platim 7€ appleu na itunesu...

moja light pretraga zasad nije urosila plodom...
18.03.2022 | 17:11
Poslao sam ti mail
18.03.2022 | 17:37
drlovric kaže:
Meni isto izgleda da se predsjednik Ukrajine malo previse zanio. Ok razumijem sve, boris se za svoj narod u teskim vremenima. Al' to ti je posao i radis to pod prisegom, kao i svaki drugi normalan predsjednik.

On istripovao da je cijeli svijet obvezan braniti njegovu drzavu i pomagati im. Ili je lakomislen ili mu je Zapad prije sukoba svasta naobecavao (samo da borbe traju) pa sada se hvata za to.

Nisi NATO clan. Nisi cak ni kandidat za EU. Cak i da jesi, ne postoji nikakav sporazum o kolektivnoj obrani izmedju EU drzava.

Surova istina je da svu ovu pomoc koju dobija ne dobija sto njega vole, vec sto Rusiju ne vole. Briga me za tebe, al si neprijatelj mog neprijatelja, pa ti eto pomazem.

Slicno je USA pomagala i Mudzahedine i slala im iste te Stingere da rokaju Ruse u Afg. Svejedno je kasnije i sam tim "prijateljima" ratovala.

Zapadu je izgleda bitno samo da borbe traju i da na taj nacin oslabe Rusiju, u svakom mogucem smislu. A najvecu cijenu ce platiti ukrajinski narod.

Predsjednik Ukrajine se nije zanio, nego rekao razmaženim i u krajnjoj mjeri egoističkoj Švapčadi na kojoj čiviji visi čekić.
Ako padne Ukrajina pada i EU! Sve jedno napadne ih li ili ne, ko će s njim na kraj?
A to EU ne vidi, isto ko što nisu vjerovali da će rusi napasti Ukrajinu. Pa se sad ibrete. S njim nema pravila, on je lud! A Švapčad mora poreuzeti odgovornost za nord stream 2 koji je strateški bilo pucanje u koljeno. Ali uljuljali se u mir i misle da od rusa ne prijeti nikakva opasnost. Dosta je najstrožeg osuđivanja, bolje ništa nego dvoličnost.
18.03.2022 | 18:03
tino1 kaže:
Predsjednik Ukrajine se nije zanio, nego rekao razmaženim i u krajnjoj mjeri egoističkoj Švapčadi na kojoj čiviji visi čekić.
Ako padne Ukrajina pada i EU! Sve jedno napadne ih li ili ne, ko će s njim na kraj?
A to EU ne vidi, isto ko što nisu vjerovali da će rusi napasti Ukrajinu. Pa se sad ibrete. S njim nema pravila, on je lud! A Švapčad mora poreuzeti odgovornost za nord stream 2 koji je strateški bilo pucanje u koljeno. Ali uljuljali se u mir i misle da od rusa ne prijeti nikakva opasnost. Dosta je najstrožeg osuđivanja, bolje ništa nego dvoličnost.

Po meni je i tino u pravu.
A opet, i Lovrić mi je u pravu.
Jebena je igra ta geopolitika.
Recimo, SAD-u ne paše vojno jaka EU nikako.
Oni vole da smo ovisni o njima.
Zato Nijemci i nisu odabrali najbolje i najnovije američke avione, čisto jer bi ih Amerikanci zavlačili godinama sa birokracijom samo da ovi na kraju odustanu a u procesu da im iscjede i nešto love.
Njemci nisu glupi, imaju i oni svoju špijunažu i kontrašpijunažu, pa i zdrav razum na kraju krajeva; i sve to znaju na nivou "nebo je plavo" iliti "what else is new?"...
Zato su se navodno odlučili za 38 Eurofightera, ako je vjerovati DW-u.
Kakav je to avion, ja pojma nemam.
To ostavljam onima koji znaju...
18.03.2022 | 18:23
Screenshot2022-03-18at18.17.05.png

Ne mogu se oteti dojmu da je dron koji je pao na Jaron poslan od strane Ukrajine iz nepoznatog razloga (provokacija NATO saveza).

Ako znamo da je dron letio preko Rumunjske i Mađarske i da mu je domet 1000km, nacrtao sam trokut od kuda bi ga bilo moguće lansirati.

Ja vjerujem da su ukrainski političari lažljive đukele koji hoće uvući NATO u rati, u III svjetski rat i zato im se ne treba vojno pomagati, već samo humanitarno jer ljudi nisu krivi što su im političari takvi kakvi jesu.

Kada Zelenski počne cviliti na TV-u ja promjenim kanal jer mu ništa ne vjerujem.

NATO nije reagirao jer je lansiran od "prijateljske" države.
18.03.2022 | 19:16
Kloba kaže:
tino1 kaže:

Po meni je i tino u pravu.
A opet, i Lovrić mi je u pravu.
Jebena je igra ta geopolitika.
Recimo, SAD-u ne paše vojno jaka EU nikako.
Oni vole da smo ovisni o njima.
Zato Nijemci i nisu odabrali najbolje i najnovije američke avione, čisto jer bi ih Amerikanci zavlačili godinama sa birokracijom samo da ovi na kraju odustanu a u procesu da im iscjede i nešto love.
Njemci nisu glupi, imaju i oni svoju špijunažu i kontrašpijunažu, pa i zdrav razum na kraju krajeva; i sve to znaju na nivou "nebo je plavo" iliti "what else is new?"...
Zato su se navodno odlučili za 38 Eurofightera, ako je vjerovati DW-u.
Kakav je to avion, ja pojma nemam.
To ostavljam onima koji znaju...

Nekad ih stvarno precjenjujemo. Ne kalkuliraju oni približno tako precizno ko što mi mislimo.
Sve je to jako naivnije nego što izgleda. Nijemci su bili uljuljkani Putinom i njegovim jaranom Gerhardom da su bili uvjereni da nikad rusi neće početi pucketati (naivno je zbog slika iz Alepa), osim toga su rusi nešto što bi se moglo urediti i s njima živjeti. A Amerikanci ko Amerikanci nogom u vrata i sve po njihovom, oni znaju što je demokracija i dosta. Da je ta i takva bahatost i dvolična naivnost bila kao šibica na fitilju jednog psihopata i zlopamtila i to još kratkog fitilja je svakom jasno.
Pošto je detektirao bijeg iz Afganistana glavom bez obzira i to interpretirao kao slabost i razjedinjenje, vidio je svoju šansu da razvali sve to u tri p. Po meni bez ikakvog dugoročnog geopolitičkog plana. Možda malo geopolitičke strategije ali s jako neprozirnim partnerima. Kinezi ne vjeruju ni sami sebi, a rusima sigurno ne. Lako se njih krivo razumije u pregovorima i dogovorima, oni se smješkaju i mašu glavom a mi mislimo da su se sa svim složili ali jok. Sad su zauzeli poziciju na dvije stolice jer sa zapadom prekinuti se ne isplati, ali i geostrateška pozicija Rusije je praktična. Vjeruj mi da oni čekaju ko će kome i onda se distanciraju ili ne od putina.
18.03.2022 | 19:31
tino1 kaže:
Pošto je detektirao bijeg iz Afganistana glavom bez obzira i to interpretirao kao slabost i razjedinjenje, vidio je svoju šansu da razvali sve to u tri p. Po meni bez ikakvog dugoročnog geopolitičkog plana.

Točno ovo je naglasila i Ioffe u intervjuu. On je to vidio kao još jednu slabost Amerike, pročitao je to kao poruku da je SAD-u dosta "avantura po inozemstvu" i da se okreću prema unutarnjopolitičkim problemima.
I to je vidio kao šansu: "sada ili nikada je prilika da vratim Ukrajinu into the fold".
Očito se prekalkulirao.
I ona potvrđuje, samonametnuta izolacija čini umu svašta - a kamoli umu koji je utreniran da vjeruje da je sve laž, da nitko ne priča istinu (trening KGB-a); pa još dodaj crtu diktatora koju ima (znaš i sam onu "daj čovjeku vlast i saznat ćeš kakav je").
Evo - saznali smo.
Onda navodi i da mu je Gadaffi bio osobni prijatelj.
Da je tu snimku kako je on skončao vrtio nebrojeno puta (to su joj rekli izvori iz Kremlja) - znači da se on sam boji revolucija jako.
18.03.2022 | 19:32
Rusi su lansirali Soyuz MS-21 tako da su prijetnje povlačenjem iz misija vezanih za ISS i ne lansiranjem bile samo cimanje zapada.
18.03.2022 | 19:35
Bertone kaže:
Rusi su lansirali Soyuz MS-21 tako da su prijetnje povlačenjem iz misija vezanih za ISS i ne lansiranjem bile samo cimanje zapada.

Aj dobro.
Barem nešto...
18.03.2022 | 20:32
jura22 kaže:
Ne mogu se oteti dojmu da je dron koji je pao na Jaron poslan od strane Ukrajine iz nepoznatog razloga (provokacija NATO saveza).
Ako znamo da je dron letio preko Rumunjske i Mađarske i da mu je domet 1000km, nacrtao sam trokut od kuda bi ga bilo moguće lansirati.

U Moldaviji je 1500 ruskih vojnika, cca. Moldavija ih je neki dan zamolila da odu doma. Dakle, mogli su ga i Rusi poslat.
18.03.2022 | 21:01
Djuro, što misliš o tim Eurofighterima?
Znaš li išta?
18.03.2022 | 21:05
Mogli su a nisu. Izgleda da se kristalizira stvar. Sada je ipak ukrajinski dron, a nije jasno zašto Ukrainci lažu.
www.index.hr/vijesti/clanak/ukrajinski-m...ZsldocEMiIdloZq0HJbs

www.index.hr/vijesti/clanak/nacional-dro...Muetrz4ose3AG-_pp2fg
18.03.2022 | 21:48
smayoo kaže:
lucija kaže:
Drukcije su okolnosti, Ukrajinci su Europljani, idu u prvu sigurnu zemlju i velikom vecinom su to zene i djeca. U slucaju 2015. su bili vecinom muskarci u najboljim godinama koji nisu branili zenlju vec su gledali kako doci do Europe pod svaku cijenu. Usporedivanje ta dva vala ne stoji.

Ne slažem se. To je slika koju si (vjerojatno i nesvjesno) sama sebi stvorila da si opravdaš takav stav. Potraži malo po internetu, sigurno ne manjka snimaka. I tada je bilo jako, jako puno djece i žena. Bilo je i muškaraca, da. Od koga su oni trebali "braniti" zemlju? U Siriji je bio građanski rat između dvije suprotstavljene političke struje. Da se takav rat dogodi ovdje, i ja bih osobno, kako reče Riba, najprije posegnuo za drškom kofera.

Slazem se da je bilo djece i zena i njima treba pomoci. U tim valovima je bilo jako puno ne-Sirijaca koji su bili ekonomski migranti. Isto i sa svakodnevnim dolascima iz Afrike brodovima preko Mediterana. Nemam si nicime opravdavat svoje stavove vec pokusavam biti realna i objektivna - Europa vecinom ne zna niti moze integrirati migrante (migrante, ne stvarne izbjeglice iz Sirije) iz takvih zemalja (interacija je dvosmjerna da me se krivo ne shvati) i to se nema sto usporedivati s Ukrajincima. To se moze vidjeti i po trecim generacijama Arapa u FR/BE/DE/NL/UK koje se nisu integrirale u europski nacin zivota te dozivljavaju 'bijelce' i 'krscane' kao neprijatelje. Mozda ti nesvjesno idealiziras stvari. Ovo nije tema za Ukrajinu i ne cu ulaziti u daljne rasprave.
18.03.2022 | 22:44
Kloba kaže:
Ja sam totalno zabrijao na povijest Rusije, Ukrajine, SSSR-a - pa sam našao stari dokumentarac o Jeljcinu koji još nisam pogledao (bio je zgodan mladić jako - njega ću sanjati sigurno Bertone ), ali i ovo - isto stari dokumentarac o životu prosječne ruske obitelji u SSSR-u u nekoliko nastavaka:

Ili ovo o STASI-u:

Sve je to pomiješano ko boršč.
Ne desi se situacija tek tako...
Tuku se dvije nacije koje nitko nije mogao zamisliti da će se pomlatiti.
E sada treba vidjeti pravi razlog.
NATO je tek jedan od sastojaka u tom receptu.
Treba ih pronaći sve.
A kako nitko od nas ne radi kao špijun ili kontrašpijun, sumnjam da ćemo ikad znati kompetan recept...

Gle jedno je sigurno - cura Ukrajinka i cijela njena familija bili su ratoborno pro-ruski orijentirani. Putin ako ne Bog onda barem kao Isus. Sve dok nije prva bomba pala u dvorište, sad bi u EU i NATO i sve što može. E sa time Putin nije računao, 100-postotnim padom podrške u populaciji u Ukrajini.
18.03.2022 | 23:19
Njemacka ima preslabu vojsku u odnosu na ekonomsku snagu i velicinu drzave opcenito. Realno bi trebali imati osjetno jace borbene snage i puno vise ofanzivnog oruzja. A nemaju. Zasto?

Nije to zato sto ne zele, vec zato sto su okupirani jos od drugog svjetskog rata i dozira im se naoruzavanje. Oni jednostavno ne smiju i ne mogu kupiti sve sto bi mozda i htjeli. Pa to valjda svako zna. U svakom momentu 40-50 tisuca americkih vojnika se nalazi u Njemackoj.

I to traje 60 godina. Sto ce oni tamo ako je hladni rat zavrsen?

Izgleda da su te nikad priznate americke sankcije popustile pa sad Njemacka sad odjednom najavljuje da povecavaju vojni budzet i nabavke za te silne milijarde eura

Sa zanimanjem pratim sta ce to Njemacka nabavljati od vojne opreme.
19.03.2022 | 00:07
18 članova US kongresa naprasno kupovalo dionice vojnih i energetskih korporacija mjesecima prije invazije. Kao da su nekako čarobno znali... oh, kakva grozna slučajnost...

19.03.2022 | 06:48
Naravno Davore, Amerika je krivac za rat. Istina bude izasla isto kao sto izlazi vezana za koronu.
19.03.2022 | 06:53
dpasaric :laugh: kaže:
18 članova US kongresa naprasno kupovalo dionice vojnih i energetskih korporacija mjesecima prije invazije. Kao da su nekako čarobno znali... oh, kakva grozna slučajnost...

Može li taj komedijaš sveznajući identificirati neki vremenski period u kojem nitko iz Senata NIJE ulagao u dionice vojnih i ili energetskih korporacija? Ako to uspije, možda ga i netko počne ozbiljno shvaćati
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 27 minuta
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO