Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

17.03.2022 | 12:57
domaci kalibar jer se NATO ne mjesa u druge sukobe
mi smo obrambeni savez...
17.03.2022 | 13:00
Moš' mislit da su to "zastarjeli labovi" kada je američki State Department rekao da su jako zabrinuti da ne padnu u ruke Rusa. Ili izjava onog njihovog pukovnika koji je bio na otvorenju zadnjeg prije nekoliko godina, pa rekao da će se tamo proučavati patogeni i bojni otrovi. Znači ovo samo ponavljam info same američke vojske!

Čini se da je pranje mozga putem medija je doseglo nove granice. Ali ok, možda je i State Department na Putinovoj listi plaćenika, kao i prije Trump...
17.03.2022 | 13:16
dpasaric kaže:
Moš' mislit da su to "zastarjeli labovi" kada je američki State Department rekao da su jako zabrinuti da ne padnu u ruke Rusa. Ili izjava onog njihovog pukovnika koji je bio na otvorenju zadnjeg prije nekoliko godina, pa rekao da će se tamo proučavati patogeni i bojni otrovi. Znači ovo samo ponavljam info same američke vojske!

Čini se da je pranje mozga putem medija je doseglo nove granice. Ali ok, možda je i State Department na Putinovoj listi plaćenika, kao i prije Trump...

posve je jasna cinjenica da Biden u ukrajini, osim demokratskih i filantropskih, ima i poslovne/privatne interese... cak je to bila veliki adut trumpa u predizbornoj kampanji...

a za pranje mozga smo sami krivi jer dopustamo to....

u nasem ratu sam naucio da ne vjerujem nijednoj strani... lazu svi.... dajte nam sve informacije pa cemo sami procjeniti sta je istina....
17.03.2022 | 13:17
S vojnog aspekta Rusija se izblamirala za sve pare. Ogromna armija puna starog zeljeza, zaostala u vremenu i prostoru. Osim tog nuklearnog aspekta, niko ih u vojnom smislu ne dozivljava ozbiljno. U bilo kakvom konvencionanom ratu, NATO bi ih razbio za 2 tjedna.

Pojma nemaju gdje je neprijatelj, ne znaju ni gdje su im vlastite trupe. Ruski vojnici se izgube, ne znaju gdje se uopce nalaze na terenu. Neki ne znaju ni u kojoj su drzavi uopce. Pa onda ili napuste vozila ili ostanu bez goriva ili se vozaju ko muhe bez glave dok ne ulete u neku zasjedu. Ostavis SAM ili Pantsir vrijedan nekoliko desetaka miliona dolara jer si zapao u blatu

Mocnu avijaciju imaju samo na papiru. Avioni su stari i lose odrzavani. Ovi novi i moderni kojima se fale ili ne postoje u operativnoj uporabi ili nisu maknuli dalje od prototipa. Piloti nemaju dovoljan broj sati leta ni treninga. Pametnih bombi nemaju dovoljno. U kombinaciji sa cinjenicom da pojma nemaju ni gdje su njihove trupe po terenu niti imaju bilo kakvu komunikaciju s njima, logicno da ne mogu ostvariti air superiority i preokrenuti tijek rata masovnijim borbenim djelovanjem iz zraka.

Ostaje im samo da raketama srednjeg dometa, klasicnom artiljerijom i MLSR sustavima razaraju kompletne gradove, te se nadaju da ce gradjanima biti puna kapa i da ce skinuti vlast, kad oni vec nisu uspjeli kako su isplanirali. U Siriji su radili identicnu stvar, unistavali gradove do temelja. Grozni, isto tako. Nemaju oni problem s tim, niti bilo kakve moralne barijere.

Vec samo pisao ranije da ce to raditi i u Ukrajini jer vojnicki im nista ne ide po planu. A ne ide samo zato sto nemaju taj napadacki gen niti borbeno iskustvo. Cijelu svoju SSSR armiju su decenijama ustrojavali da se brane. Da ne dopuste da im mrski kapitalisti ukradu to komunisticko blagostanje Oni recimo imaju najbolje PZO sustave na svijetu, upravo iz tog razloga. Navaljas jos 10000 tenkova, 20000 borbenih vozila, uz nekoliko miliona vojnika spremnih da budu topovsko meso, i postanes super sila.

Amerika je npr susta suprotnost. Puno manja, ali bolje obucena i neusporedivo bolje opremljena vojska. Posjeduje mobilne profesionalne snage brzog djelovanja, mocnu logistiku i nosace aviona (tj borbene grupe oko njih) da mogu projicirati vojnu snagu u svakom kutku planete. Rusi zaratili sa komsijom, logistika im pukla 5. dan rata Vojnici moraju da kradu pastete po supermarketima.

Ovaj rat ce ih nauciti da sve rade pogresno i da ce morati iz temelja reorganizirati vojsku, po uzoru na NATO. Tek tada cemo imati opasnu i sposobnu Rusiju. Ovo sada je daleko od toga.
17.03.2022 | 13:26
dpasaric kaže:
Ali ok, možda je i State Department na Putinovoj listi plaćenika, kao i prije Trump...

Ti si ovo ozbiljno napisao?
Trump nije bio plaćenik, pa pričamo o milijarderu.
Bio je naivna budala, koja se posebno izblamirala kada si je javno pucao u oba koljena i glavu rekavši da ne vjeruje CIA-i i FBI-u, već Putinu na riječ jer mu je on rekao da se "Rusi nisu mješali u američke izbore".
A Putin samozadovoljno stojeći kraj njega javno dobiva dokaz da na čelu države koja mu je glavni oponent ima takvog idiota da on sam ne mora raditi apsolutno ništa.
Samo gledati kako Fanta sve sjebava sam, dok Putin može sjesti u fotelju, smješkati se i uživati.
Kakva lova i potplaćenost...
Čista glupost, tri minute da se podsjetiš na šta je ta presica ličila valjda imaš:

Pogledaj koja je budaletina ispao ovdje a kako se Putin samozadovoljno drži.
E tu je Putin pobjedio.
Potpuno zasluženo.
Jer Trump je čisti idiot, bio i ostao.
Da si građanin SAD-a, kako bi se osjećao da ti predsjednik ovo kaže javno?

Zato zadnji, valjda 15. puta ponavljam - pogledaj si razgovor sa Juliom Ioffe...
A ti gledaj ili ne:
17.03.2022 | 13:34
Što se Trumpa i izbora u SAD-u 2016-e tiče, e to Julia objašnjava u ranijem i dužem videu:

Ovo je ozbiljna novinarka koja kada istražuje, istražuje mjesecima.
Zna ruski, engleski, ima veze i sa Ukrajinom, prijatelje na sve tri strane.
I zašto se nju ne uzima zaozbiljno, ja zaista pojma nemam.
Dugi video klipovi?
Pa kada se zbroji koliko video klipova se pogleda od drugih, ovi su ništa...
EDIT:
Ako itko misli da ona priča proamerički ili proruski, onda nije pogledao niti deset minuta razgovora s njom.
Ona kada treba pohvali i jedne i druge, a kada misli da je bilo tko od njih nešto napravio krivo - otvoreno to kaže.
Žena također pokušava biti objektivna.
S tim da ona zna znanje, za razliku od nas.
Zato je non stop i stavljam.
17.03.2022 | 13:54
dpasaric kaže:
Ajde, pojasnite mi svoju jednadžbu ovogo rata, pa ćemo se fakat praviti da smo kladionica i vidjeti tko je bio realan, a tko nije.

Moje viđenje je da Putin neće stati dok mu se ne ispune oni ciljevi koji su gore napisani, a to su:

– Ukrajina ne smije u NATO : Ukrajina nije ni primljena u NATO, jer NATO to nije htio
– Kijev može imati vojsku, ali ne i strane baze na svom tlu: ja nikad na to, poslje ovoga sranja, pristao ne bi
– Ruski jezik će imati status priznatog jezika u Ukrajini: pa to ima i sad

I tada Rusija prekida vatru i povlači jedinice.

Ajde Kloba, reci nam koji ti ishod vidiš?

Moja prognoza je:

Ukrajinci će se grčevito braniti i boriti.

Lawrow i putin će lagati i slagati neke scenarije hladno- toplo, ko evo napredaka u pregovorima, pišemo za svih prihvatljiv papir, sastanak predsjednika je moguć itd. itd.

Ali u među vremenu nastaviti gađati raketama ukrainske gradove. NATO i zapad će sankcionirati Rusiju, eskalirajući i do prekida kupnje plina i energenata.

Kina će se nuditi kao posrednik, jer bi se jebali da im ne uđe i sa svakim ostali dobri i trgovali.
A ruski narod će umirati od gladi.
A ukrainski narod će bježati sa svojih pragova.

Kad putin skonta da je nemoćan u Ukrajini, kao što je bio u Afganistanu i Čečeniji, poslat će neku balističku nuklearnu na neki od gradova Ukrajine i zapad će morati reagirati vojno. I onda što bog da.
17.03.2022 | 14:16
tino1 kaže:
dpasaric kaže:
Ajde, pojasnite mi svoju jednadžbu ovogo rata, pa ćemo se fakat praviti da smo kladionica i vidjeti tko je bio realan, a tko nije.

Moje viđenje je da Putin neće stati dok mu se ne ispune oni ciljevi koji su gore napisani, a to su:

– Ukrajina ne smije u NATO : Ukrajina nije ni primljena u NATO, jer NATO to nije htio
– Kijev može imati vojsku, ali ne i strane baze na svom tlu: ja nikad na to, poslje ovoga sranja, pristao ne bi

Moja prognoza je:

Lawrow i putin će lagati i slagati neke scenarije hladno- toplo, ko evo napredaka u pregovorima, pišemo za svih prihvatljiv papir, sastanak predsjednika je moguć itd. itd.

Ali u među vremenu nastaviti gađati raketama ukrainske gradove. NATO i zapad će sankcionirati Rusiju, eskalirajući i do prekida kupnje plina i energenata.

Kina će se nuditi kao posrednik, jer bi se jebali da im ne uđe i sa svakim ostali dobri i trgovali.

Kad putin skonta da je nemoćan u Ukrajini, kao što je bio u Afganistanu i Čečeniji, poslat će neku balističku nuklearnu na neki od gradova Ukrajine i zapad će morati reagirati vojno. I onda što bog da.

Tak nekak, samo baš nisam siguran za nuklearno oružje na kraju. Ja bi prije rekao da će zasrat nekim kemijskim ili čak biološkim oružjem
17.03.2022 | 14:16
Kloba kaže:
Što se Trumpa i izbora u SAD-u 2016-e tiče, e to Julia objašnjava u ranijem i dužem videu:

Ovo je ozbiljna novinarka koja kada istražuje, istražuje mjesecima.
Zna ruski, engleski, ima veze i sa Ukrajinom, prijatelje na sve tri strane.
I zašto se nju ne uzima zaozbiljno, ja zaista pojma nemam.
Dugi video klipovi?
Pa kada se zbroji koliko video klipova se pogleda od drugih, ovi su ništa...
EDIT:
Ako itko misli da ona priča proamerički ili proruski, onda nije pogledao niti deset minuta razgovora s njom.
Ona kada treba pohvali i jedne i druge, a kada misli da je bilo tko od njih nešto napravio krivo - otvoreno to kaže.
Žena također pokušava biti objektivna.
S tim da ona zna znanje, za razliku od nas.
Zato je non stop i stavljam.

Ženska je ugodna za slušati, a i zgodna. Bolje joj stoji ova kraća kosa. Još da malo liniju popravi, apsolutno nitko je više ne bi slušao.
17.03.2022 | 14:21
dpasaric kaže:

WHO je upozoravao da se ne napadaju laboratoriji u kojima se istražuju virusi i slično. Takvih labora ima svaka država i u pravilu su benigni. Ali kad se kreten popne na stablo i krene urlikati onda je sve moguće. Pa on je gađao i nuklearke bez problema.
A sad neki QAnon-ovci odmah napuhali stvar do Bio oružja.
17.03.2022 | 14:25
ja sam si dao truda i pogledao prvi video...

od 46 minuta, zanimljivo je samo zadnjih desetak...

prvih pola sata samo naklapa o putinovom strahu od kovida, utjecaju na izbore u americi... bla bla... bio je u kini na olimpijadi dota blizu kineskog kolege diktatora, a i stol na razgovorima je prilicno ogroman pa ga nitko ne spominje...

zadnjih deset ima smisla, ali je to vec sve sazeo kloba u svojim upisima, ali eto ako je netko zainteresiran...

malo mi je cudno da osoba koja navodno namjesti americke izbore, rusi EU iznutra, zasluzna je za brexit, ubija spijune po engleskoj .. nije mogla rjesiti izbore u jednoj super korumpiranoj, siromasnoj i nefunkcionalnoj drzavi poput ukrajine... i onda se jos ajme osramoti u ratu...

jel ovaj drugi video zanimljiviji? vrijedi li slusati dva sata ili ima neki dio koji je bitan?
17.03.2022 | 14:30
tino1 kaže:
dpasaric kaže:

WHO je upozoravao da se ne napadaju laboratoriji u kojima se istražuju virusi i slično. Takvih labora ima svaka država i u pravilu su benigni. Ali kad se kreten popne na stablo i krene urlikati onda je sve moguće. Pa on je gađao i nuklearke bez problema.
A sad neki QAnon-ovci odmah napuhali stvar do Bio oružja.

kazu da su nuklearke gradjene da izdrze te lagane udare ... npr. da se dron zabije u krsko, ne bi se nista dogodilo... kao ni sto im ovaj potres u fukushimi ne moze nista.... tako da par granata u smjeru nuklearke nije nikakva opasnost

propaganda ce udarati sa obje strane... ako iphone stavi moju glavu na Rockyja i ja ne vidim razliku, sta onda moze tek napraviti prava masinerija...

zasad sam prilicno razocaran sa obje strane.. dost amaterski to odradjuju
17.03.2022 | 14:33
JOHN kaže:
tino1 kaže:
dpasaric kaže:

Moja prognoza je:

Tak nekak, samo baš nisam siguran za nuklearno oružje na kraju. Ja bi prije rekao da će zasrat nekim kemijskim ili čak biološkim oružjem

Sad- čime god, ne mora nuklearka. Može i napasti neku NATO članicu ili roknuti neku kemijsku ili biološku spravu za uništavanje neprijateljske žive sile. Ali jedno je sigurno, on nije dobre glave i sve oko njega ne smije podrignuti nakon mineralne a ne sugerirati mu nešto. Ako vidi da ne može dalje sa svojim slijepcima (kako je dlovrić super opisao) preostaje mu samo punim i ko osta osta. E jebi ga onda.
17.03.2022 | 16:11

Nekoliko šala na Tuckerov račun od Colberta - ali nije da nije u pravu...
U originalu spikerka se zove Aleksandra Novikova i radila je na ​​TV Kamčatka, a u smijeh je grunula pokušavajući izvjestiti gledatelje o povećanju državnih subvencija siromašnim osobama u iznosu od 5,60 dolara za međunarodni prijevoz do odmarališta.
Kasnije je bila prisiljena dati ostavku...
17.03.2022 | 17:03
JOHN kaže:
Ženska je ugodna za slušati, a i zgodna. Bolje joj stoji ova kraća kosa. Još da malo liniju popravi, apsolutno nitko je više ne bi slušao.

Ruski geni.
I stvarno je načitana i pametna.
Vidi se da barata materijom.
Kada kaže rusko ime (osoba ili institucija), to izgovara na ruski a ne američki način iako priča engleski.
Nekada se i pogubi kako se što kaže na engleskom.
Velim, ja bolju analitičarku nisam našao.
I stanja sada, i stanja 2013.-e, 2014.-e, 2016.-e...
A jedno vodi drugom pa - nekako je logično da ju se posluša šta ima za reć.
Ono što mi je najbolje kod nje je da ti to, iako je stručnjak za to područje, objasni na način da ti je sve jasno iako si laik.
Ne barata velikim frazama nego se trudi cijelu stvar približiti masama.
17.03.2022 | 19:14
Nisam znao da ju je i Colbert ugostio.
Njen najbolji scenario je sličan tvom, Davore.
Čisto da vidiš u šest minuta da nije nimalo naivna.

Ljudi, lijepi pozdrav!
17.03.2022 | 20:04
Putin je nakon NATO-vog bijega iz Afganistana glavom bez obzira mislio da je NATO dovoljno slab da mu on može za jaja. Ali, skontalo se, da je on još slabiji nego NATO.
Što sad ako neki novi mudonja krene na Rusiju, misleći da je slaba.

A kandidata ko u priči.
17.03.2022 | 20:17
tino1 kaže:
Putin je nakon NATO-vog bijega iz Afganistana glavom bez obzira mislio da je NATO dovoljno slab da mu on može za jaja. Ali, skontalo se, da je on još slabiji nego NATO.

A kandidata ko u priči.

europski IT recruiteri bi trljali ruke... ovo sa ukrajinom im je vec pala sjekira u med...
17.03.2022 | 20:25
marioart kaže:
tino1 kaže:

A kandidata ko u priči.

europski IT recruiteri bi trljali ruke... ovo sa ukrajinom im je vec pala sjekira u med...

Ko bi trljao ruke?
17.03.2022 | 21:25
Hoće reći da oni bolje stojeći koji rade u IT sektoru bježe na zapad i tamo se budu usidrili ako rat potraje.
Ukrajina se i bude se suočila s dugogodišnjim problemom. Tko bude živio u Ukrajini uz stalnu prijetnju od Rusa?

Neka proglase neutralnost i balansiraju između istoka i zapada.
Baš sada gledam, nisam znao da je Malta neutralna.

e da, trljati ruke mogu i građevinske firme jer bude bilo posla obnoviti sve to.
17.03.2022 | 21:34
@Kloba, kaj žena veli kad u snu govoriš: "Julija, Julija,..."?
17.03.2022 | 23:17
marioart kaže:

kazu da su nuklearke gradjene da izdrze te lagane udare ... npr. da se dron zabije u krsko, ne bi se nista dogodilo... kao ni sto im ovaj potres u fukushimi ne moze nista.... tako da par granata u smjeru nuklearke nije nikakva opasnost

propaganda ce udarati sa obje strane... ako iphone stavi moju glavu na Rockyja i ja ne vidim razliku, sta onda moze tek napraviti prava masinerija...

zasad sam prilicno razocaran sa obje strane.. dost amaterski to odradjuju

To s napadom na nuklearku je bio pun pogodak (ne, ne navijam za Ruse nego gledam s propagandno-vojnog aspekta) s obzirom da se hrpa ljudi boji atomske energije kao Đavla, pa se hrpa Gretinih sljedbenika u Europi usr*la. A pogođen je neki tercijarni sistem koji se popravi za pola dana, no poruka je poslana.

Nitko nije lud da uništi nešto što će mu nakon okupacije trebati, a također i da izazove havariju koja bi otrovala i ruski teritorij.
  • Daddo
  • Posjetitelj
18.03.2022 | 00:25
dpenava kaže:

Nitko nije lud da uništi nešto što će mu nakon okupacije trebati, a također i da izazove havariju koja bi otrovala i ruski teritorij.

Složili smo se već ranije bez obzira kojem taboru pripadali da atomsko naoružanje onom tko ga posjeduje daje taktičku i stratešku prednost.

Fun facts:
1. Ukrajina ima dvoznamenkast broj nuklearnih elektrana pod svojom kontrolom još uvijek.
2. Dijelovi Ukrajine su pod okupacijom i onako su uništeni, mnogi Ukrajinici su ubijeni.
3. Ukrajinci nisu i nikad neće Rusima zaboraviti Holodomor.

Ukrajincima koji pamte točku 3 nije neki problem izginuti za svoju stvar.

Endgame scenarij u kojem stvar ne završava dobro po Ukrajince može ne biti okupacija i kapitulacija uz "mir pod uvjetima Rusa", nego sabotaža vlastitih NE koje će zauvijek učiniti Ukrajinu "neutralnom", a svakom Rusu (a i ne samo Rusu) ostati vječnaja pamjat za idućih nekoliko generacija.

Ne bih ja baš bio siguran u NITKO... bolje ponovite/naučite klince "atomski zdesna" + za one koji vole igrice - odigrajte Fallout koji put još već ako niste.
18.03.2022 | 09:22
tino1 kaže:
marioart kaže:
tino1 kaže:

A kandidata ko u priči.

Ko bi trljao ruke?

kolega jura22 je odgovorio...

bit ce poslije rata posla za sve....
18.03.2022 | 09:48
@marioart - ne znam koji si dio pogledao, ali ako si odgledao prvi intervju sa Ioffe to ti je dovoljno.
Ti vuci zaključke koje hoćeš, ti si ti.
Za drugi film bih ti preporučio dokumentarac u Hrvatskoj preveden "Putinova vojska iz sjene" - ne znam kako ga naći jer mi ne izlazi trailer pošto sam ga gledao prevedenog skroz sa naslovom na HRT-u.
Uglavnom, radi se o grupi Wagner od kojih 200 tisuća plaćenika financiranoj od strane oligarha bliskog Putinu kojega zovu Putinovim kuharom jer opskrbljuje hranom sve javne tvrtke (ako sam dobro zapamtio, u pitanju je tako nešto - ako ne i sam Kremlj uz sve navedeno).
Same plaćenike vodi čovjek po kojem je Grupacija Wagner i dobila ime: zove se Dimitrij Utkin, a nadimak mu je Wagner zato što je opčinjen Trećim Reichom i prepun tetovaža SS-a, svastika i sličnih memorabilija.
Kada se oni nagrađuju za dostignuća u vojnim operacijama dobe sličan crni križ kao onomad vojska Trećeg Reicha.
Oni su privatno financirani a opet potpuno logistički vezani uz vlast, puno bolje plaćeni i bolje obučeni od normalne ruske vojske, a sjedište im je u sklopu 10.-e ruske vojne brigade.
Utkin je čak sjedio za stolom na jednoj Putinovoj predsjedničkoj zakletvi, pa kada su ga novinari ukebali i slikali.
Poslije mu je rečeno da više ne smije biti na istim javnim eventima gdje se nalazi i predsjednik.
Oni su ti "mali zeleni ljudi" bez jasnih oznaka koji su upali 2014. godine u Krim (vjerujem da znaš da u Krim 2014. nije ušla regularna ruska vojska već neoznačeni ljudi obučeni u zelene uniforme. Otuda im i spomenuti nadimak).
Sada ratuju u Ukrajini (svih ovih osam godina su tamo), no ima ih i u Srednjoafričkoj republici, u Latinskoj Americi - gdje god ih vlast pošalje.
Ovo su ti tekstovi za početak a dalje možeš sam...
Šteta što ti ne mogu konkretno dati link za dokumentarac.
Ako ga nađem, pošaljem.
Glavno da su Ukrajinci nacisti.
Sve da bi Putin imao, kako se na engleskom fino kaže: "plausible deniability".
edition.cnn.com/interactive/2019/08/afri...ivate-army-car-intl/
www.cnbc.com/2016/04/29/did-putin-just-c...n-personal-army.html
18.03.2022 | 09:58
Bertone kaže:
@Kloba, kaj žena veli kad u snu govoriš: "Julija, Julija,..."?

Uopće ju ne sanjam.
Nego, da je u pitanju muškarac bi li mi napisao da sam gay i pitao me da li ga sanjam?
Čisto me zanima, žensko ne smije imati mozak i ispasti pametnija od muškaraca ili?
U čemu je štos?
Mislim da bi mi poručila tako nešto.
Tipa - daj poruči Bertoneu da pokuša zamisliti ženu bez pregače i kuhače.
Ako može.
18.03.2022 | 10:00
Evo još jedna "ruska dezinformacija" je ispala istina, koja već po redu?

greenwald.substack.com/p/the-nyt-now-adm...the-biden-laptop?s=w
18.03.2022 | 10:35
Davore, kako ti je već poprilično čest argument "igrao sam RTS, znam o čemu pričam"; odlučio sam malo istražiti pa sam na Quori postavio slično pitanje.
Ovako je to izgledalo:
Q:
Može li znanje stečeno u Real Time Strategy igrama pridonjeti iskustvu i znanju strategije u stvarnom ratu?
A:
To dvoje uopće nije usporedivo.
Već u startu postoji jedan uočljiv problem.
U video igrama doslovno kontrolirate automatone.
Programirane da rade što im kažete čak i ako je to strateška katastrofa.
U stvarnom životu nailazite na stvarne ljude s mozgom koji razmišljaju svaki za sebe.
Ako izdate sranje od naredbe, vjerojatno ćete biti prozvani za to.
RTS igre zapravo gotovo nikada ne uzimaju u obzir psihologiju pojedinca.
To je također razlog zašto postoji velika razlika između igranja igrica protiv računala i igranja igara protiv stvarnih online protivnika.
Zbog toga sam tvrdio da je jedina valjana strateška igra ona koja naglašava ljudski aspekt koji računalo nikada neće moći ispravno izvesti.
Najbliže tomu čega se mogu sjetiti jest Crusader Kings 2 koji ima ljudsku psihologiju kao sastavni dio strategije, ali mu jako nedostaje stvarna taktička provedba ratovanja (samo skupite velike mrlje, postavite vođu i onda se nadate da će vaša mrlja pobijediti druge mrlje).
Dakle, shvatite da bih ja koji sam igrao RTS-ove poput Supreme Commander & Red Alert i gotovo religiozno igrao seriju Total War (ozbiljno - moj Fall of the Samurai Steam račun ima 2250 sati prijavljenih samo za tu igru), bio beskoristan u stvarnoj zapovjednoj situaciji zato što zbog Aspergerova sindroma pogrešno čitam društvene znakove i imam poteškoća u komunikaciji.
Užasan sam u real politici kao pozadini svakog rata, a "svaki rat samo je nastavak politike drugim sredstvima" (Clausewitz).
Da na neki način odjednom postanem stvarni zapovjednik u stvarnom Theathre of War-u i da sam nekim čudom obučen znanjem i opremom potrebnom za obavljanje posla, opet bih vrlo brzo izgubio povjerenje i svojih podređenih i onih nadređenih - zbog teškog pristupa podređenih meni kao osobi, ali i moga kompliciranog izvođenja zadataka, što bi zauzvrat dovelo do toga da me se jednostavno stavi po strani.
Čak i da ispadnem uspješan, moja propast bi u konačnici bile moje loše osobne vještine.
Tako da ću se ipak držati funkcije generala u fotelji.

Eto.
Čovjek valjda također zna o čemu priča.
Čisto da razjasnimo kako ti taj argument, oprostit ćeš mi - ne stoji.
18.03.2022 | 11:18
Iako, naravno, nemam nikakvih čvrstih dokaza za to, i ovaj rat u Ukrajini, je kao i svi ostali ratovi u zadnjih 30-ak godina, proizvod "igara" nekih velikih igrača.

Ne odobravam napad Rusije na Ukrajinu, ali sam prilično siguran da je Putin bio prisiljen na ovaj korak.

Inače, malo mi je licemjerno da američki establishment naziva Putina ratnim zločincem, a oni sami (ameri) su pobili toliko ljudi koliko Putin ne bi uspio ni da ima 4 života.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 minuta
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?