05.05.2024 | 01:48
Evo ja sam neutralan, pa onda postavim ovo pitanje ispod.
"A pitanja na kraju slobodno postavi narodu Iraka, Sirije, Libije ili sada nesretnicima u Gazi, ali eto, to nije tema jer njih gazi naša strana, pa je to u redu.
Kakvo licemjerje."
Slučajno u ovoj rečenici nisu navedene zemlje poput; Čečenije, Gruzije, Afganistana ili budućih Afričkih meta od strane super-sile. I tako slučajno na sve teme koje se tiče moje super-sile, gdje je branim. Na kraju je vrhunac rečenice " kakvo licemjerje ". Svi mi koji osjećamo empatiju za Ukrajinu, normalno je da imamo empatiju i za te druge navedene zemlje navedene u citatu. Ne možeš biti selektivno empatična osoba, ili si empatičan ili nisi.
Druga mi je stvar upala u oko i koja je najopasnija, se zove
analitika. Analitika je vrh svake službe i po njoj se svaka služba ravna. Normalno je da nekad služba i popuši zbog krive analitike, ali tada analitičare smjeni u tajnosti. Inače kad pričamo o "tajnim službama", one nisu uopće tajne. Sve njih je zakonodavstvo neke zemlje legalno donjelo, tajne su jedino metode i operativci koji djeluju...samo je to tajno.
Ustroj svake te službe izgleda ovako, služba-analitičari-operativci i na kraju banditi koje sad vidimo u Gruziji da premlaćuju ljude. Analitika je bit svake službe i o sposobnosti tih ljudi, najviše ovisi kako služba, ajmo reći kotira u tom miljeu. Zašto mnoga ubojsta službi nisu rješenia u pravosuđu ? Pa zbog toga što analitičar da analizu neke osobe službi, a ona odredi operativca za taj čin. Ako je operativac pametan, on nađe nekoga iz krim miljea, kojem plati za taj čin, a nakon toga osobno on ili služba ubiju tu osobu. Na taj način radi 99 % službi i zato se ta ubojstva teško otkrivaju.
Znači analitika je vrh svake službe i njima služba više vjeruje, nego operativcima na terenu. Nije nužno da analitičari budu samo u svojoj domicilnoj državi. Nekad zbog raznih potreba odu i u stranu zamlju i od tud rade analitiku, ali za njih ne znaju operativci u toj zemlji nego samo služba.
Sad kad pogledamo Srbiju, onda je svakom jasno da je ona premrežena s operativcima na terenu, a možda i pokojim analitičarem. Normalno da i operativci i analitičari imaju neki svoj renome u službi i da nisu svi isti, neke služba pusti niz vodu a po neke dolazi osobno Petrušev da ih odvede iz Srbije ( čini mi se da je bio slučaj propalog atentata na Makedonskog premijera prije par godina ).
Znači kad netko spominje analitiku, meni se odma pale crvene lampice u glavi
Zašto je toliko bitan Snowden...pa zato što je bio analitičar.