19.11.2024 | 14:00
Idemo malo da se odmaknemo, o količini osvojenog teritorija ili broja raketa, da se bacimo na srž probelema. Nazvao bi ga,
putinofilija je mentalna bolest.
Evo mali uvod. U firmi moj frend je dipl.ing. elekrotehnike, jedan od možda tri lumena oko poznavanja svekolike problematike oko generatora, po meni je br. 1 ali nebitno. Znači Neno je čovjek, s kojim možete oko svih problema u našem društvu smisleno raspravljati i nije nikakav ekstrem, po bilo kojem području o kojim raspravljate, dapače čak je ugodan sugovornik, neovisno o temi. Sad dolazimo do mog fajta s njim prije par godina, kad smo pričali o ovom sukobu, gdje je on iznio svoje rusofilsko svaćanje tog sukoba i gdje smo se fakat onako ebeno posvađali. Na kraju je došlo do toga da sam ga ja pitao, neka mi navede tri ebena ruska brenda koji nešto znače u svijetu....boli me klinac za brendove, šta će nam to kad imamo ; kinđale, iskandere i supersonične rakete na koji zapad nema odgovor i koje ne može oboriti !!! Baš je bio ebeni fajt s još 5-6 ljudi prisutnih.
Dan-danas me kopka što to može takvog čovjeka navesti na takvo razmišljanje ? Ako pogledamo većinu nas, koji smo odrasli na, ajmo reći zapadnom utjecaju, zbog traperica, filmova i ostalih sranja, nitko od nas ne bi branio svako Američko sranje pod svaku cijenu. Ako nešto ne valja, to ne valja, ne zato jer mi je to neka ideologija ili neznam što, jer jednostavno nije dobro.
Sjećamo se par zadnjih ratova USA u Iraku i Avganistanu, sjećamo se i priče o oružju o masovnom uništenje, koja je bila farsa, ali se ne sjećam da je netko tu farsu branio , skoro kao svoj život i ugrozio svoj kredibilitet, kao u ovom sukobu, kao mnogi na ovom forumu. Bolio nas je kiki za taj sukob i onako smo ga usput komentirali, ako je bilo teme o tome.
Ova tema je za neke kao borba na život i smrt, gdje nam oni moraju objasniti da smo u krivu i da smo ama baš svi podložni msn propagandi, kao da svoje pameti nemamo. To je ono što vrijeđa, a ono zašto to rade nam ne žele saopćiti....to je krug samo za odabrane, kaj ne
Nedavno bombardiranje i pogibja 8 ili 11 ljudi, ovisi na kojem mjestu, se pravda....a koliko svaki dan gine ljudi u Gazi. Zamislimo da rusija potpuno pobjedi i da radi strašne zločine i da ubija civile ( poput hodomora ) i da ostane, cca 10 % Ukrajinaca nakon sukoba, kad bi rusofile pitali a što su to radili, da bi dobili odgovor a gdje su vam indijanci.
Mislim da sam bio dovoljan jasan i da je svtko svatio moje pitanje. Zašto je putinofilija, samo za odabrane a ne za sve