Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

18.03.2025 | 12:51
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:

1) Je li napala međunarodno priznatu državu? - JE!
I sada ti slijedi KLJUČNO...

...trkeljanje. I to je ono što uspješno radimo na ovoj temi već 3 godine.

Mislim da je KLJUČNO kakva mu je faca bila dok je to pisao.
18.03.2025 | 14:17
Nas ima ovdje koji smo clanovi valjda 15-20 godina. Ja sam samo jednom napravio pauzu kada me Interpol nesto sitno uhapsio, a inace sam cijelo vrijeme tu.

Puno ljudi mi je pomoglo na razne nacine, dosta ih se i obratilo za pomoc i to je ona iskonska vrijednost ove zajednice.

Ne mogu se uopce sjetiti da sam IKADA imao neku ruznu situaciju.

Citam neki dan da me ona digitalna prostitutka nazvala Mujom. Nisam to uspio naci pa pretpostavljam da je pobrisao.

Jel to uvreda Muslimanima? Bosancima? Kakve veze jao kao Dragan imam sa tim Mujom?

Kuzim je lik htio nekako da me uvrijedi (iako jos uvijek ne znam zasto), ali ne razumijem koncept.

I od toliko ljudi ovdje on bas mene probrao u svom ludilu. Kakav mudar potez

Skakukat ce mala zabica, bice prilike...
  • Air
  • Korisnik
  • 77
18.03.2025 | 15:21
smayoo kaže:
Što se moje uloge kao moderatora u ovoj temi tiče - mogu reći jedino - da je bilo tko drugi nekog paušalno nazvao "panjem" ili se indirektno referirao na nečiju pismenost pa da sam ja reagirao kao moderator, dobio bih zapjenjene reakcije kako ispoljavam moderatorsku samovolju i kako to uopće nije bila uvreda.

Da, bilo je ovakvih slučajeva. Ali takvi slučajevi ne isključuju odgovornost onga tko je odgovoran za takve situacije da se drži pravila bez obzira što mi pisali. A mi, razni likovi, ćemo tumačiti stvari po svom i pisati. Zato mi nismo moderatori/admini nego ste vi.

Osobno smatram da je ovdje bilo puno postova u kojima je Davor direktno i na sasvim osobnoj razini vrijeđan (ako je uvreda nekog neodređenog nazvati "panjem" pa tko god se u tome prepoznao, sasvim sigurno je uvreda nekog sasvim određenog višestruko i hotimično etiketirati ruskim plaćenikom, svaki put kad nema konkretnog argumenta).

Kolega @Sarek je po meni OK objasnio razliku između "panja" i "ruskog plaćenika" pa mislim da ova tvoja usporedba ne stoji.

Nadalje, to što je Davora nekog nazvao "ruskim plaćenikom" ne opravdava ga da on vrijeđa ikoga.
Nadalje, Davor nije vrijeđao pojedince koji su njega vrijeđali nego sve koji ne misle kao i on.
Nadalje, to što je Davor nazvao sve "panjem" koji ne misle kao on - time nije bio "neodređen". Naprotiv bio je vrlo precizan.
Nadalje, ostaje iskazano uvjerenje Davora da je OK vrijeđati i da on u tome može biti još bolji.
Imamo (slikovito imamo "policajca"), osobu koja je zadužena za redi i mir na forumu , koja bi trebala čuvati redi i mir a ona krši taj red i mir i sebe postavlja iznad zakona. Podsjeća li to nekog na balkan?

On, kao admin, mogao je i sam na to reagirati moderatorskom intervencijom (admin može sve što i moderator, obratno ne vrijedi), ali nije. Pak, sasvim sigurno, ako je on odlučio prihvaćati takve uvrede, letvica "uvreda" je u ovoj temi očito drugačije postavljena i ja se toga držim.

Davor prvi kao stručna i moralna vertikala (zato je valjda admin) ne bi smio vrijeđati nego ispravljati druge da ne vrijeđaju.

Da je Davor negdje stvarno prešao na to da (kao što njega više sudionika ovdje osobno i opetovano etiketira ruskim plaćenikom) nekog osobno etiketira, svakako bih reagirao.

Mali apsurd je ovdje!
Reagirao bi da vrijeđa pojedince a ne bi i nisi reagirao što vrijeđa sve?
NIsam znao da se kod vrijeđanja ostvaruje popust na količinu!
18.03.2025 | 15:31
smayoo kaže:
Air kaže:
Ali ne dobiva nikakvo upozorenje od ostalih admina.

Mislim da to nije uredu prema ostalim članovima te na taj način previše liči na Hrvatsku politiku.

Nagađam da Riba uopće ne prati ovu temu.

Pratim da ne nesto ne uhvati s gacama dole ali nemam sto reci.
Steta je da ti ova "tema" uzima 90% vremena ovdje a steta je i da dobijam zahtjeve za brisanjem iz korisnicke baze.
18.03.2025 | 18:27
Air kaže:
(...)A mi, razni likovi, ćemo tumačiti stvari po svom i pisati. Zato mi nismo moderatori/admini nego ste vi.

Air kaže:
Kolega @Sarek je po meni OK objasnio razliku između "panja" i "ruskog plaćenika" pa mislim da ova tvoja usporedba ne stoji.

Evo, dakle, sam si napisao i jedno, i drugo iznad. I to u istom postu. Pa onda sam sebi protumači zašto je irelevantno što ti misliš o mojoj usporedbi.

Imamo (slikovito imamo "policajca"), osobu koja je zadužena za redi i mir na forumu , koja bi trebala čuvati redi i mir a ona krši taj red i mir i sebe postavlja iznad zakona. Podsjeća li to nekog na balkan?

Osoba koja je zadužena za red i mir na forumu je moderator. Administratori se u principu ne bave moderiranjem (ako bi mogli), uglavnom zato što imaju drugog posla.

Ako smatraš da ja kršim taj red i mir (ili Bertone? ), ljubazno te molim da me uputiš preciznije gdje i kad se to dogodilo.

Reagirao bi da vrijeđa pojedince a ne bi i nisi reagirao što vrijeđa sve?

Vrijeđa li netko SVE je opet stvar osobne interpretacije pri čemu je, u ovom kontekstu, moja interpretacija relevantna, a tvoja nije, kako si sam konstatirao (vidi gore).
Moja je interpretacija da sigurno ne vrijeđa SVE (jer, u najmanju ruku, ne vrijeđa mene pa onda skup svih uvrijeđenih više nije = "SVI", nego u najmanju ruku "SVI MANJE SMAYOO").

Kako god bilo, kao i u svim drugim situacijama gdje se bilo tko izrazi pogrdno, posprdno, uvredljivo ili na drugi način negativno o nekoj općenitoj grupi ljudi, to možda nije lijepo, ali svakako nema istu težinu kao kad se nekog nacilja imenom i prezimenom pa mu se hotimično i zlonamjerno prilijepi kakva god etiketa.
18.03.2025 | 18:32
drlovric kaže:
Nas ima ovdje koji smo clanovi valjda 15-20 godina. Ja sam samo jednom napravio pauzu kada me Interpol nesto sitno uhapsio,

Citam neki dan da me ona digitalna prostitutka nazvala Mujom. Nisam to uspio naci pa pretpostavljam da je pobrisao.

Ja sam pobrisao. To si mogao i pretpostaviti, zar nisi? Ali nisi izdržao, morao si sad i ti hračnuti natrag, tako da se on može s pravom požaliti da njegove uvrede brišem, a tvoje ne. Eto. Je li ti sada lakše? Osjećaš li se bolje?
18.03.2025 | 19:59
dpasaric kaže:

... Jer sada imamo situaciju gdje glas jednog Aristotela ima istu težinu kao glas sitnog krimosa koji dane provodi u kladionici, ali ipak izađe na izbore. Zato sustav koji imamo ne vodi u napredak društva.

drlovric kaže:

Nas ima ovdje koji smo clanovi valjda 15-20 godina. Ja sam samo jednom napravio pauzu kada me Interpol nesto sitno uhapsio, a inace sam cijelo vrijeme tu.

Dragane, kockaš li?
18.03.2025 | 20:08
Biti prostitutka danas je vrlo traženo zanimanje samo se u današnje vrijeme malo drugačije zove pa samim tim i nije neka uvreda, dapače, otvori bilo koji medij bio upravljan MSM-om ili ne pa ćeš naći promociju tih likova na tone. Promocija influencerica i influencera kao poželjnih uzora je u punom jeku
18.03.2025 | 20:53
Zdravac kaže:

Dragane, kockaš li?

Jako jako rijetko. Ajmo reci 2-3 tiketa godisnje. Obicno kada gledamo utakmice u nekom drustvu, pa cisto da je zanimljivije. Iskljucivo na HR nogometnu reprezentaciju.

Nisam lud na Hajduk se kladiti. To je vec hazarderstvo i mazohizam

P.S. Al ne glasam. Ne idem na izbore uopce, tako da se nisam prepoznato u ovim citiranim zivotnim mudrostima...
18.03.2025 | 20:59
smayoo kaže:

Ja sam pobrisao. To si mogao i pretpostaviti, zar nisi? Ali nisi izdržao, morao si sad i ti hračnuti natrag, tako da se on može s pravom požaliti da njegove uvrede brišem, a tvoje ne. Eto. Je li ti sada lakše? Osjećaš li se bolje?

To nije bila uvreda vec njegova karakterna osobina.

Statisticki je nemoguce da se bas u svemu slaze sa Davorom, i to je ucestalo od momenta kada ga je ekipa provalila ko je i sta je.

Iskreno ja nisam niti razmisljao o njemu ni ranije, niti sada. Nemam protiv lika nista ali eto on se mene dohvatio.

Ako ti smatras da je too much, a ti brisi. Sta da ti kazem
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 13 sati
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Riba, tino1, Anonimci (442)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa