18.03.2025 | 15:21
smayoo kaže:
Što se moje uloge kao moderatora u ovoj temi tiče - mogu reći jedino - da je bilo tko drugi nekog paušalno nazvao "panjem" ili se indirektno referirao na nečiju pismenost pa da sam ja reagirao kao moderator, dobio bih zapjenjene reakcije kako ispoljavam moderatorsku samovolju i kako to uopće nije bila uvreda.
Da, bilo je ovakvih slučajeva. Ali takvi slučajevi ne isključuju odgovornost onga tko je odgovoran za takve situacije da se drži pravila bez obzira što mi pisali. A mi, razni likovi, ćemo tumačiti stvari po svom i pisati. Zato mi nismo moderatori/admini nego ste vi.
Osobno smatram da je ovdje bilo puno postova u kojima je Davor direktno i na sasvim osobnoj razini vrijeđan (ako je uvreda nekog neodređenog nazvati "panjem" pa tko god se u tome prepoznao, sasvim sigurno je uvreda nekog sasvim određenog višestruko i hotimično etiketirati ruskim plaćenikom, svaki put kad nema konkretnog argumenta).
Kolega @Sarek je po meni OK objasnio razliku između "panja" i "ruskog plaćenika" pa mislim da ova tvoja usporedba ne stoji.
Nadalje, to što je Davora nekog nazvao "ruskim plaćenikom" ne opravdava ga da on vrijeđa ikoga.
Nadalje, Davor nije vrijeđao pojedince koji su njega vrijeđali nego sve koji ne misle kao i on.
Nadalje, to što je Davor nazvao sve "panjem" koji ne misle kao on - time nije bio "neodređen". Naprotiv bio je vrlo precizan.
Nadalje, ostaje iskazano uvjerenje Davora da je OK vrijeđati i da on u tome može biti još bolji.
Imamo (slikovito imamo "policajca"), osobu koja je zadužena za redi i mir na forumu , koja bi trebala čuvati redi i mir a ona krši taj red i mir i sebe postavlja iznad zakona. Podsjeća li to nekog na balkan?
On, kao admin, mogao je i sam na to reagirati moderatorskom intervencijom (admin može sve što i moderator, obratno ne vrijedi), ali nije. Pak, sasvim sigurno, ako je on odlučio prihvaćati takve uvrede, letvica "uvreda" je u ovoj temi očito drugačije postavljena i ja se toga držim.
Davor prvi kao stručna i moralna vertikala (zato je valjda admin) ne bi smio vrijeđati nego ispravljati druge da ne vrijeđaju.
Da je Davor negdje stvarno prešao na to da (kao što njega više sudionika ovdje osobno i opetovano etiketira ruskim plaćenikom) nekog osobno etiketira, svakako bih reagirao.
Mali apsurd je ovdje!
Reagirao bi da vrijeđa pojedince a ne bi i nisi reagirao što vrijeđa sve?
NIsam znao da se kod vrijeđanja ostvaruje popust na količinu!