29.03.2025 | 11:35
cariblanco kaže:
@Ender, kad već spominješ MSN izvore, tj. propagandu, meni je čudno da postoji samo MSN propaganda, dok ona s druge strane ne postoji.
Uopće nije čudno što su MSM portali i TV nazivno "lijevo" orijentirani, kažem "nazivno" jer to nema veze s pravim vrijednostima ljevice, radničkim pravima i slično. Ta ekipa (znači maligni WEF lobi) je godinama kupovao medije i time pripremao teren za sve scenarije koje za koje žele "senzibilizirati javnost". Da su u tome bili super uspješni pokazala je pandemija (tada si točno vidio tko je njihov kupljen medij), a nakon toga rat u Ukrajini.
Uostalom, vidjeli smo jedan Reuters (koji je nekada bio simbol profesionalizma i objektivnosti) kako je u pendemiji završio kao revolving door kujica iz kojeg svoje marionete uhljebljuju u Pfizer. Teško je sakriti takve stvari je su to ipak izloženi ljudi i javnost primjeti gdje tko završi i kuda teče novac.
Tko je imalo pratio što se događalo s medijima u Hrvatskoj (a jesam, jer potičem iz medija, i mnogi kolege su i dalje u medijima), onda si jasno mogao gledati propasti medijskih kuća zbog navale interneta i njihovu prodaju u bescjenje. Tako su padale sve imalo veće hrvatske novine, osobno sam to pratio na slučaju Novoga lista koji sada isto ima strane vlasnike.
Već sam ovdje pričao o vrhunskom novinaru koji je sedam puta bio u Kijevu prije svega što se tamo dogodilo i želio pisati o tome, a svaki od njegovih stvarnih izvještaja je odbijen od urednika koji je dobio takve upute od vlasnika.
A iznio sam ovdje već i priču o onom ručku s novinarima većine vodećih hrvatskih kuća kada su se tužno šalili nakon što je jedan glasno upitao druge: "Haha, ok, je li ostao još itko nezavizan kod nas?" - Naravno, nije nitko, možda neki vrlo maleni i nebitni.
I kada imaš takvu mašineriju kojom upravljaš ovcama koje si dopuste biti manipulirane, onda radiš uglavnom što hoćeš.