Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

28.03.2025 | 14:23
@Ender, kad već spominješ MSN izvore, tj. propagandu, meni je čudno da postoji samo MSN propaganda, dok ona s druge strane ne postoji. Bit će da su rusi zaključili, da su oni na strani, istine i pravde, pa im nikakva propaganda niti ne treba, jer ako govoriš istinu što će ti propaganda. Tak da oni štede svaku kopejku i ništa ne daju za propagandu. To je skužio i Vučić, pa je zato i pozvao FSB, da istraži da li je u Beogradu, bilo uporabe zvučnog topa !!! Poznato je da je FSB, veliki zaštitnik ljudskih prava, tako da je Vučko sad na mukama
28.03.2025 | 14:33
cariblanco kaže:
@Ender, kad već spominješ MSN izvore,
Ne misliš valjda na Microsoft Network? Valjda Mainstream Media.
28.03.2025 | 16:12
Da greška, blizu su M i N slova.
29.03.2025 | 11:35
cariblanco kaže:
@Ender, kad već spominješ MSN izvore, tj. propagandu, meni je čudno da postoji samo MSN propaganda, dok ona s druge strane ne postoji.

Uopće nije čudno što su MSM portali i TV nazivno "lijevo" orijentirani, kažem "nazivno" jer to nema veze s pravim vrijednostima ljevice, radničkim pravima i slično. Ta ekipa (znači maligni WEF lobi) je godinama kupovao medije i time pripremao teren za sve scenarije koje za koje žele "senzibilizirati javnost". Da su u tome bili super uspješni pokazala je pandemija (tada si točno vidio tko je njihov kupljen medij), a nakon toga rat u Ukrajini.

Uostalom, vidjeli smo jedan Reuters (koji je nekada bio simbol profesionalizma i objektivnosti) kako je u pendemiji završio kao revolving door kujica iz kojeg svoje marionete uhljebljuju u Pfizer. Teško je sakriti takve stvari je su to ipak izloženi ljudi i javnost primjeti gdje tko završi i kuda teče novac.

Tko je imalo pratio što se događalo s medijima u Hrvatskoj (a jesam, jer potičem iz medija, i mnogi kolege su i dalje u medijima), onda si jasno mogao gledati propasti medijskih kuća zbog navale interneta i njihovu prodaju u bescjenje. Tako su padale sve imalo veće hrvatske novine, osobno sam to pratio na slučaju Novoga lista koji sada isto ima strane vlasnike.

Već sam ovdje pričao o vrhunskom novinaru koji je sedam puta bio u Kijevu prije svega što se tamo dogodilo i želio pisati o tome, a svaki od njegovih stvarnih izvještaja je odbijen od urednika koji je dobio takve upute od vlasnika.

A iznio sam ovdje već i priču o onom ručku s novinarima većine vodećih hrvatskih kuća kada su se tužno šalili nakon što je jedan glasno upitao druge: "Haha, ok, je li ostao još itko nezavizan kod nas?" - Naravno, nije nitko, možda neki vrlo maleni i nebitni.

I kada imaš takvu mašineriju kojom upravljaš ovcama koje si dopuste biti manipulirane, onda radiš uglavnom što hoćeš.
29.03.2025 | 12:31
Ovo je razlog zašto su neki propali. Otvorio sam samo da vidim da li se što promijenilo, no, i nakon više od godine dana, portal gdje vidiš samo fakin oglase.
Kako otvorio - tako zatvorio! Kakvu objektivnu informaciju možemo i očekivati od ovoga!

Screenshot2025-03-29at12.28.15.png
29.03.2025 | 18:53
Zato postoje ad blockeri i recimo Brave browser
29.03.2025 | 23:49
Ne zezam se ali što Starcraft kaže na ovo? Čemu ovo sad? Zašto se ne posvete fronti na kojoj Rusi najviše napreduju, iako minorno ali napredak je napredak.

Ukrainian forces have responded to Russian efforts to expel them from one part of Russian territory by launching a large number of attacks on another border area, using drones, artillery and troops.

More than 20 villages in Russia’s Belgorod region – which are located in a 150-kilometer (90-mile) stretch of land along the Ukrainian border – have come under attack, according to the region’s governor, Vyacheslav Gladkov. The Ukrainian military has not officially acknowledged the operation.

It is unclear whether the Ukrainian attacks in Belgorod are intended to take and hold Russian soil, or whether the move is an effort to relieve pressure on Ukrainian troops still in the Kursk area and in the adjoining Ukrainian region of Sumy by forcing a redeployment of Russian forces.

The extent of Ukraine’s success so far in Belgorod is unclear. Unofficial Russian sources speak of a Ukrainian presence several kilometers inside Russia. One Russian military blogger said Saturday that the Ukrainians had managed to gain a foothold in the village of Popovka inside Belgorod and that “heavy fighting continues” there.
30.03.2025 | 01:38
Yonkis kaže:
Ne zezam se ali što Starcraft kaže na ovo? Čemu ovo sad? Zašto se ne posvete fronti na kojoj Rusi najviše napreduju, iako minorno ali napredak je napredak.

"...the move is an effort to relieve pressure on Ukrainian troops still in the Kursk area and in the adjoining Ukrainian region of Sumy by forcing a redeployment of Russian forces."
Najviše mi se čini da u tom grmu leži zec.
30.03.2025 | 10:01
Odsijecaju bok ruskoj logistici, iz dva razloga:

1. Da se ukrajinska vojska moze povuci. Tocnije ono malo sto je ostalo tamo u Kursku.

2. Da se sada oslobodjene ruske trupe sto sporije realociraju na druge bojisnice.

F-16 su vec polupali neke mostove unutar Rusije kako bi usporili pokrete ruskih trupa. Postoje geolocirani snimci o tome.

Ovo sto sada Ukrajina radi mi ima smisla, za razliku od cijele te hazarderske Kursk operacije. Sada doslovce spasavaju sto se spasiti moze.

Tesko je ignorirati cinjenicu da je Ukrajina izgubila jako vrijedne jedinice u Kursku.

Tamo su poslali najiskusnije i najbolje opremljene udarne trupe, a puno ih je izbaceno iz stroja (najvise dronovima sa optickim vlaknima).
31.03.2025 | 00:31
Nekima koji nisu pratili dublju i širu sliku ovog rata izgleda zbunjujuće kako je od početka ofanzive, negdje u kolovozu 2024. pa do uzmaka 2025. godine, prošlo tek pola godine, a u tom razdoblju se došlo od "vratićemo sav teritorij" do "izgubili smo rat i idemo pričati o trajnom rješenju".

Reklo bi se da to daje određenu naznaku koliko toga su bile tek kulise interesnih skupina koje su i pokrenule ovaj tragičan sukob. Naravno, ako se promatranju događanja pristupi otvoreno navijački, to uskraćuje mogućnost kritičke refleksije na recentne događaje i onda nas evo na starim dobrim fazama negiranja, ljutnje, "trebalo je" i depresije. Još ostaje ona zadnja faza - prihvaćanje istine.

Dajmo vremena...
31.03.2025 | 13:17
dpasaric kaže:
Nekima koji nisu pratili dublju i širu sliku ovog rata izgleda zbunjujuće kako je od početka ofanzive, negdje u kolovozu 2024. pa do uzmaka 2025. godine, prošlo tek pola godine, a u tom razdoblju se došlo od "vratićemo sav teritorij" do "izgubili smo rat i idemo pričati o trajnom rješenju".

Svi mi "navijaci" ovdje smo se slozili da je ta ofanziva bila totalni vojnicki fijasko. Razloga je nekoliko a pravu istinu cemo saznati kada se sukob zavrsi, nakon sto svi detalji izadju na vidjelo.

Iz moje perspektive razlog neuspjeha je da su tu operativno i strateski tu operaciju prepustili ukrajinskim generalima koje Rusi znaju u dusu. Tako da su unaprijed znali sta ce ovi odraditi. Plus su informacije curile na sve strane. Sve je to stara sovjetska skola

Vec u prvim danima, dok je sve to trajalo i bilo aktualno, pisao sam da to na terenu to ne izgledao onako kako NATO ratuje.

Jedna velika istina je da US ne zna planirati ratne operacije u kojima nema apsolutnu zracnu i logisticku premoc, jer nema prakticnog iskustva u takvim sukobima.

Tako da je ta propala ofanziva davno zavrsena tema. Nitko i ne osporava da je bila neuspjesna.

Ali da bi mi "navijaci" izgovorili i priznali da je Ukrajina izgubila rat, morali bi reci da je Rusija pobijedila i ostvarila svoje zadane ciljeve. A to jednostavno nije istina.

Tako da ostaje vama "akademskim gradjanima visokih kognitivnih sposobnosti" da nas nekako ubijedite da je vasa Rusija zbilja pobijedila, jer ja to stvarno ne vidim

Onaj ko je pobijedio u ratu se ne dogovara preko trecih strana, vec silom nametne svoju volju i natjera te da potpises sto nikada ne bi.

P.S. Najiskrenije smatram da ovaj rat ce biti zavrsen za pregovarackim stolom, zato sto nijedna strana nema dovoljno kapaciteta da vojnicki potuce protivnika, te na taj fundamentalni nacin ostvari sve svoje zacrtane ciljeve. Tada se sukobi zavrsavaju, jer besmisleno je nastaviti...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 35 minuta
  • Yonkis: @JOHN, evo možeš rentati ulaznicu: [link]
  • JOHN: Ja pokušao. I dva puta izvisio u čekaonici. Vjerojatno ću na drugi koncert
  • Zdravac: Dvije su kod mene (fan pit) :)
  • Zdravac: Jel netko uspio kupiti karte za Thompsona?
  • smayoo: @drpongrac23, evo sam ti je bumpao :)
  • Zdravac: Ja sam baš danas odjavio Apple Music i ostajem vjeran Spotify-u. U 3 mjeseca nisam dvaput koristio Apple Music, jednostavno mi ne treba uz Spotify
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: ...Ako neznaaaaš šta je biilooo...
  • Yonkis: Šta se radi, šta je bilo.. :)
  • drpongrac23: Aj d Smayoo otvori temu "Šta se radi", ja sam je nedavno otvorio, ali uz sve bsvoje algoritme je ne nalazim!!!
  • drpongrac23: Naravno, Apple Music playliste - kod mene sve legalno, oduvijek!!!
  • drpongrac23: Šta radi ekipa?!? ja samo opušteno... Radim playliste, priprema pizze za sina, iščekivanje žene da dođe sa posla... :)
  • smayoo: Nadstrešnica do 20 m2 se može graditi bez projekta i bez dozvole. Za više informacija piši u forum
  • Zdravac: dimenzije su sada 5 x 7 m, htio bih samo produžiti za 3 m
  • Zdravac: Ekipa, koliko bi okvirno koštala izrada glavnog projekta za povećanje nastrešnice sa 35 m2 na 50 m2, htio bih i struju na njoj. drvena konstrukcija sa ravnim limenim krovom
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bip, drlovric, m@xym, MacSlavko, Maxxy, Riba, rusty, Anonimci (532)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.48 Seconds

Provided by iJoomla SEO