Radni stolac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Radni stolac

30.10.2007 | 20:28
Znam da ova tema nema izravne veze sa apple racunalima, ali bi se isto tako slobodno mogla svrstati pod hardware.(svejedno, stavih je pod razno)
Naime, kako dosta vremena provodim za racunalom, sto na poslu, sto kod kuce, a i drugdje... , jako mi je vazno zdravlje moje kraljeznice.

Zanima me vase misljenje ili pak preporuka, koji radni stolac koristiti za navedeno (osim rada za kompom, ide i dosta citanja)?
Malo sam gledao po raznim ducanima namjestaja, i pomalo sam razocaran cijelom ponudom.

Netko je spomenuo Herman Miller Aeron stolac ( www.msan.hr/default.aspx?tabid=2278&...p;amp;articleId=1617 ) (ali, cca. 10k kuna + pdv mi je nekako previse, kad je na amazonu isti 800 USD). Slican njemu je i Okamura Contessa ( www.okamura.co.jp/english/product/office/contessa/index.html ), ali se nekako bojim da je i njegova cijena prevelika.

Znam da pucam previsoko, ali, kako rekoh, zdravlje mi je veoma vazno, pa je bolje danas platit vise, da za 10-20 godina ne moram placat terapije u toplicama ili sl.

Ima li itko ideju za kakav dobar stolac (da je dobavljiv u HR, i da se moze isprobati, a da ga ne moram naruciti)? Okolica Splita bila bi zgodna...

Voljan sam iskesirat nekih 3-4k.

Takoder, zanima me sto koriste ostali, za koju cijenu i kako ste zadovoljni.

POzdrav!
30.10.2007 | 21:51
Prije par mjeseci sam i ja bio u potrazi za stolcom i nakon hrpe obidjenih ducana na kraju sam ga nasao u Velincu (www.velinac.hr/) na Velesajmu. Platio sam ga poprilicno jeftino iako sam isto mislio potrosit cca 3000 ali jednostavno mi je ovaj najboje odgovarao.
BTW Na poslu imam Aerona tako da znam sto je odlican stoalac
30.10.2007 | 22:09
Hvala na linku.
Dobar izbor stolaca, samo cu se morati strpiti dok ne partim za ZG.

Reci mi molim te, taj stolac koji si nabavio, koji je od ovih iz Velinca, i da li ga ikako mozes usporediti sa Aeronom (s obzirom da koristis i njega, sretniche)?

I, ruku na srce, da li se isplati tolika para za Aerona?
31.10.2007 | 01:30
Ova moja je Economy Mash pod \"Uredske i konf. fotelje\" na siteu!
Dosli smo u ducan i doslovno ja i draga sjeli na svaku koja je bila tamo bez da smo gledali cijene i odlucili se za ovu a jos kad sam vidio da je 500tinjak kuna stvarno sam se odusevio. Naravno da nema sto mogucnosti namjestanja kao ove za par somova kn ili kao Aeron niti su materijali neki fensi smensi ali u klasi do recimo 2 soma kn ovo je meni bilo najbolje.
Da li se isplati ta lova za Aerona? Mi smo ih kupovali na nekoj akciji i bili su oko 6 somova (Aeron ima 3 modela a ovi nasi su srednji) i IMO ako puno sjedis stolica se isplati jer znam zaglavit na poslu i 12+ sati i ledja me ne bole dok me na svakoj drugoj stolici bole. Ovu iz Velinca nisam isprobao na tako duge staze ali je vrlo udobna i nakon recimo 6 sati nemam nikakvih problema.
31.10.2007 | 01:49
MoschuS, hvala ti na odgovoru!

Ovo za akcijsku prodaju sto si spomenuo me gadno zainteresiralo. Za Aerona bih nekako i pregrmio 6 keka, samo da prilika uleti. A za ovu drugu koju ti koristis, iskreno se nekako bojim \"prejeftine\" stolice, ako nesto takovo postoji. NEznam jel me kuzis? Nisam elitist (i nemam para na bacanje), ali iskustvo me uci da se isplati dat vise para za nesto kvalitetno, primjer je moj MBP. Buduci je moje radno vrijeme blize onoj cifri od 12+,...,znas na sta mislim. Uboja sam ja na jos neke stolice od tamo, ali, kao sto si rekao , najbolje je otic i isprobat.

Zanima me kakva su misljenja drugih... Poslao sam upit za cijenu Okamura Contessa stolca, pa cemo vidit koliko to cudo dodje.
31.10.2007 | 16:39
Pogledaj i www.spinalis.hr/
31.10.2007 | 20:38
lol tamo su stolci od 4k do 13 k kn i po slikama mi se čini da se nemožeš zavaliti u stolac.. iliti nagnuti se... rađe bi uzo Aerona tada (btw. negdje sam vidio da je oko 1k € u hr, moram potražiti di) da ne kažem kolko mi je ljepši dizajn kod njega...

PS
LOL imaju opciju \"Pimp my chair™\" možete si stolac dat kromirat i izšiti svoj logo na nju
31.10.2007 | 20:58
Je, vidio sam to, i cijene im nisu \"lose\". Javili su mi da ce uskoro napravit nekakav show room u Splitu, pa javim...
Btw, ovaj sam ubrao: www.spinalis.hr/vijest.asp?id=217

Evo jos jedan zanimljivi (jos nisam saznao za cijenu): www.rimed.hr/WebMaster.htm
31.10.2007 | 21:32
Mika je napisao:
lol tamo su stolci od 4k do 13 k kn i po slikama mi se čini da se nemožeš zavaliti u stolac.. iliti nagnuti se... rađe bi uzo Aerona tada (btw. negdje sam vidio da je oko 1k € u hr, moram potražiti di) da ne kažem kolko mi je ljepši dizajn kod njega...

Ne možeš biti istovremeno rođo zavaljen u fotelju i sačuvati svoju kičmu.
31.10.2007 | 21:45
Riba je napisao:
Ne možeš biti istovremeno rođo zavaljen u fotelju i sačuvati svoju kičmu.

Nazalost, ziva istina.
Isprobao sam jedno vrijeme sjediti na onoj lopti (zgodna, jer mozes i raditi vjezbe za kicmu), i prva dva tjedna je iskustvo prilicno bolno, ali te zato prisili na pravilniji polozaj. Nazalost, nedostatak je sto se hvata lako prasina, a i ljeti je nemoguce sjedit na gumi.
01.11.2007 | 23:30
Eto, jutros sam shvatio da sam cijeli jucerasnji dan proveo sjedeci na Aeronu, sa dvije tockice.
Imamo jednu na probu, pa svaki dan jedan sjedi na njoj da to isprobamo.

Bas frend prigovara da nemoze nagnuti naslon malo prema napred, da ide samo do 90 stupnjeva. Meni to ne smeta, jucer sam bas uzivao...
05.06.2008 | 21:50
Evo i ja se lagano spremam za kupnju novog stolca te sam istomišljenik s pearlom - koliko para, toliko muzike...
Zanima me samo da li je u međuvremenu netko kupovao neki stolac i koliko je zadovoljan njime?

I ja bi rado aerona... u US&A su 1000$ (što bi čak i platio) al jbg, banana država

(:
05.06.2008 | 22:00
Ja jos uvijek sjedim na ovom iz Velinca i jos uvijek nemam prituzbi
05.06.2008 | 22:23
Super, sutra sigurno idem u Velinac na isprobavanje. Ovaj kojeg ti imaš mi izgleda nimalo loše, što izgledom što cijenom. Ako je toliko udoban sigurno će biti među prvim pickovima.
31.01.2009 | 13:58
Pozdrav svima,

Mi imamo u ponudi Hermann Miller AERON stolce najpovoljnije u HR, idu iskljucivo po narudzbi. Prodajemo i nove i rabljene modele.

Za vise info posjetite nas site www.audion.hr.
31.01.2009 | 22:30
Ok dečki, ja bi radije onaj finski stolac na kojem se polukleči. Koliko znam, ima ga samo www.ergomobili.hr
Ima li netko saznanja da se to da još negdje nabaviti? Btw, to je bolje od lopte, zbilja se ispravno držiš, jedino malo hlače na....u ispod koljenja pa nije za odijela, ali mi smo mac a ne PC pa hodamo u trapkama, kaj ne?
01.02.2009 | 00:00
Zato je lopta barem meni zakon, malo stolac, kad pocne boliti kichma opet na loptu!
01.02.2009 | 01:00
Djuro ovo na cemu klecis je uzas! Istina da se stvarno ravno drzis ali da li si ikada probao na tome "sjediti" par sati? Ako nisi prvo obavezno probaj jer je i meni i mojoj dragoj to bilo neupotrebljivo. Da ga jos imam poklonio bi ti ga ali je moj zavrsio u smecu tj. pored kontejnera pa sad najvjerovatnije neki mali cigo sjedi ravno
01.02.2009 | 10:46
Takvu stolicu je imao moj cimer još dok smo studirali (prije 17 godina). Problem je u tome što uz nju moraš imati stol točno odgovarajuće visine (normalni stolovi su odgovarajuće visine za ljude od oko 170-175 cm, a mi smo obojica 191). Ako ti je stol prenizak, držiš se ti ravno, ali kriviš vrat da bi gledao u ono što radiš. Sve u svemu, nama nije baš pasalo.
01.02.2009 | 11:51
Ideja je da se ima taj stolac-klečac da si zravnam kralježnicu s vremena na vrijeme i smanjim pritisak na slabinski dio leđa. A inače sam baš u zadanim gabaritima visne sa 176 cmB)
01.02.2009 | 12:33
Ne zalazim baš često, ali kao da sam sanjao da je bilo takvih stolica u IKEA-i. Doduše, ja sam zadnji put u IKEA-u ušao prije godinu dana u Grazu, ali sam ostao u garaži čekati ženu u autu.
17.08.2014 | 08:01
Evo mene padobranca u staroj temi

Planiram si nabaviti stolicu. U stolici bi sjedio oko 5 sati dnevno. Znam kako to zvuci, ali ne treba biti "The chair". Treba biti samo bolja od ove stare koju imam, sto vjerojatno nece biti problem. Cjenovni rang nije neka rapsodija 500-700 i maksimalno 1000 kuna. Di da pogledam stolice u tom cjenovnom rangu? Na sto treba obratiti pozornost?

Cijenim svaki tip and trick

Hvala puno!
17.08.2014 | 08:54
Zmijutin kaže:
Evo mene padobranca u staroj temi

Planiram si nabaviti stolicu. U stolici bi sjedio oko 5 sati dnevno. Znam kako to zvuci, ali ne treba biti "The chair". Treba biti samo bolja od ove stare koju imam, sto vjerojatno nece biti problem. Cjenovni rang nije neka rapsodija 500-700 i maksimalno 1000 kuna. Di da pogledam stolice u tom cjenovnom rangu? Na sto treba obratiti pozornost?

Cijenim svaki tip and trick

Hvala puno!

Ako nađeš dobru stolicu u tom cjenovnom rangu, našao si sveti gral
17.08.2014 | 09:10
Ovisi o tome koliko imaš kila. Ako nisi preko 100, za taj se novac moglo naći solidne daktilo stolice kod Ergomatica iz Omišlja. Oni su i proizvodili, i servisirali. Sad - da li imaju kakvu prodajnu mrežu po Hrvatskoj - to ne znam. Nasurfaj ih pa pitaj.

Mi imamo doma dvije njihove stolice. Jednu koriste supruga i klinci, a drugu mogu i ja (deklarirana nosivost do 150 kg). I ta druga je stara već 14 godina, da kucnem o drvo, do sad smo je samo jednom dali pretapecirati (isto u Ergomaticu), a mehanizam radi kao prvog dana. I zaista je udobna i podržava kičmu jako dobro.
17.08.2014 | 09:25
Ja imam ovu od Ergohuman, i znam da je iznad tvog planiranog budgeta, ali govorim ti iz razloga jer sam vidio jeftinije klonove.

Pretpostavljam da mozes naci nesto na Amazon u EU.

Stolica je odlicna, ja svoju zlostavljam 12-13h svaki dan i nista da joj se desi. Tezak sam 97kg. Ponio bi je rado kuci ali preteska je za avion, ima sigurno 30kg.

www.uredske-stolice.hr/smart/ergohuman
17.08.2014 | 09:33
@smayoo: sto se tice tezine, u perolakoj kategoriji sam sa 65 kg

@drlovric: bacit cu oko na amazon. Uvijek zaboravim da sam u EU

Ako imate nesto ovako iz glave i nije vam problem prosljediti, puno bi mi pomoglo. Malo cu prosnjofati pa cu se javiti sa stvarima koje sam nasao.

Hvala jos jednom!
17.08.2014 | 09:43
One lopte nisu dobre?
17.08.2014 | 09:50
mogu to probati za pocetak
17.08.2014 | 10:25
Ja sam nedavno kupio OVU STOLICU i vrlo sam zadovoljan (istina, prelazi tvoj zadani iznos). Pogledaj i ostalu ponudu na njihovim stranicama budući da drže i jeftinije modele.

Savjet je jednostavan: ako ikako možeš prije kupovine isprobaj tj. sjedni na stolicu da vidiš odgovara li ti.

Naravno, kada bih dobio na lotu uslijedila bi kupovina majke svih uredskih stolica Aeron
17.08.2014 | 10:55
Ka bi dobio na lotu, moju guzicu držao bi Aston Martin DB5 kabrio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 43 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO