18.03.2004 | 02:08
User:
P.P.S. Zanima me sto je bilo s casopisom "Moj Mac...",
imam prvi broj al nisam cuo da se dalje izdavao...
Da li se nesto slicno planira u buducnosti?
Možda bi ta priča trebala završiti u kakvom FAQ-u u Hrvata, negdje pri kraju, pod Misc.
Na papiru je izašao prvi broj, u PDF-u drugi.
Za sada ovaj drugi nije moguće dobiti s jednog od donedavno pouzdanih mjesta - na
www.humk.hr koji trenutačno nije na lajni. ja bih stvarno morao kopati da ga nađem, ali ima i sistematičnijih u tim stvarima od mene (Eso, gledam u tebe ;->
No, to sa siteom je sasvim logičan slijed dogašaja. Jedna se skupina ljudi umorila, iako je lako moglo prevagnuti i na drugu stranu - da se Moj Mac prodaje u nekoj razumnoj nakladi i da zbog toga novca ekipa ulaže trud da časopis bude iz broja u broj bolji.
Nisu se časopis, site i ta skupina ljudi jedino što se bilo umorilo u HuMk-u. Čak ni to nije problem - kad se sve najdenom umori, a neki ljudi navrše, 30, 40 ili 50 godina pa ih još neke stvari pritisnu "da se umore" čak i kad se baš ne daju.
Iako fanatčno volim raditi sve što mi dođe pod ruke, bilo bi besmisleno da je manje ljudi počelo izgarati još više kako bi nešto što mora krepati, krepavalo sporije i bolnije.
Trebao se netko malo otimati za taj posao. Makar u početku i ne znali kako da se pohvataju konci nečega što izlazi na dobrom starom user interfaceu - papiru. Makar i napravili greške zbog kojih bi oni sami propali u zemlju. To uopće nije vaćno, jer se takve stvari uče brzo i tome ima gušta da bi čovjek nekad i platio samo da može skakutati oko tako nečega.
Dakle, očajno su nam trebali mlađi i naivniji. One koje nekoliko uzastopnih opakih nagaznih mina ne bi torpediralo da potonu i bar na tom polju nastave gledati svoja posla.
Još nije svemu kraj - formalno - dakle šanse postoje.
Imaš li premalo godina da navratiš u Londoner, ili ja imam previše godina da opet glumim naivnog evangelista?