17.02.2009 | 20:08
Ok, dečki, ja radim u Auto blicu, pa da reknem koju. Davore, Bridgestone trenutno ima super model turanza ER300. Guma je izvrsna i po suhom i po mokrom i ako se ne varam u Splitu ju dila Auto Antonio. U Rijeci postoji First stop centar koji nije baš u Rijeci, nego u Viškovu.
Michelin je izdržljiv i traje, ali po mokrom nije na razini recimo Bridgestonea ili Goodyeara F1. Gud kol, Moschus, Eagla F1 je jedna od najboljih guma uopće.
Ali da raščistimo jednu stvar odmah i jednom za svagda: najnovija zimska guma nema nikakvih šansi na snijegu. Dakle, ako Drlovrić treba preko Like u Zagreb i zapal je snijeg, niš mu ne pomaže jel ima nove gume. Kraj priče.
A ako baš ne putuje prečesto, onda mu zimske gume u Splitu ne trebaju. To kaj tu i tam temperatura padne ispod 7C ne znači niš pretjerano. Guma se ne bu raspala ni spraznila, samo bude malo tvrđa i zaustavni put mu se bude produljil za metar, dva ili tri, ali nije tragedija.
Sad bih mogao dometnuti da neki auti bolje podnsoe neke gume, a da mi zapravo neznamo na koji auti treba metnut gume, ali nebumo cjepidlačili.
Jzeljko, koji subaru, ako nije tajna? Veliš yokohama, onda se izbor sužava na imprezu, forester i outback, dva potonja geolandar, a impreza je mislim na onoj kao tihoj, dB?