22.03.2004 | 02:53
Što se tiče consumer strojeva, tu se nikako ne slažem da je sadašnji iMac koncept za "napustiti".
iMac je divan stroj, ali to nije samo stroj - to je proizvod koji ima svoje razne dimenzije. Pri napustanju sam mislio nacin na koji Apple tretira iMaca.
1. Preskup je! Dozlaboga skup.
2. Hardwerski inferioran. To je istina, ma koliko mi sutjeli o tome.
Dakle, da bi se popravio, treba mu srezati cijenu i pod hitno ga nabildati modernim G5 procesorom.
No, zelio sam da primjetimo jedan OCIT nedostatak cijeloj "potrosackoj liniji" proizvoda -- nema "bezglavog" Maca! iMac je lijepo zaokruzeno rjesenje, ali buduci da nosi monitor, time je dodatno skuplji. Ono sto prizeljkujem jest bezglavi, mali Mac, nesto kao Cube, koji NIJE skup!
To je prava stvar, jer tako ostavljas korisnicima da dokupe monitor ako zele, ili ako vec imaju jedan otprije, da ga mogu upotrijebiti i ne ici u dodatni trosak!
Ako bi takav stroj imao izici, volio bih da bude aluminijski, po mogucnosti u obliku dodekaedra
Drugim rijecima, zelim da Apple razmislja onako kako razmisljaju korisnici koji bi htjeli imati Maca, ali ne zele za to dizati zajam na banci ili stedjeti 3 godine samo za polog. Kad mogu iPodove dizajnirati tako da budu dohvatljivi svakom djepu, neka isto naprave i sa Macovima.
Iskreno, iako sam pro korisnik, ne treba mi izobilje procesorske snage. Jedan takav slatki jednoprocesorki malisa zadovoljio bi sve moje racunalske potrebe!