19.04.2004 | 21:59
Evo jos jedan... Pa moglo bi se čak reći i vic o prosjecnom HR korisniku racunala... Dodje tako kod mog oca u kancelariju(zapravo sam ja umjesto njega bio tamo) jedan moj prijatelj i dovede jednog svog prijatelja. Prijatelj voli Macove ali... nema para i igara za njega... Ovaj drugi primjeti: "Jel to onaj Epl Mekintoš?(radi se o iMacu G3/500)", Ja sam mu s ponosom odgovorio da je, a još dok optički miševi nisu "rulali" PC tržištem ovaj prijatelj mu pokaže Pro Mouse od iMaca i kaže: "Vidiš, čovječe! Optički miš!". "Ma koji optički!?", kaže ovaj,"Šta ne vidiš da ima žicu???"... Toliko o prosječnom Hrvatu, dakako... ima i glupljih primjera, no ne želim vrijeđati... Općenito mislim da se dizajn jako dobro prodaje, no nažalost proizvodi niske cijene još bolje... Pogledajte cijenu eMaca u Americi - 5000kn!!! U Hrvatskoj takvo računalo se plaća i do 9000kn, pa nije ni čudo što ga rijetko tko kupuje...
Inače možda bi bilo lijepo otvoriti temu na forumu: "Kada bi Apple imao raširenost na tržištu i zaradu poput Microsofta i Proizvođača PCja...", mislim da bi slika o Appleu bila potpuno drugačija... Razmišljao sam malo o tome, no volio bih vidjeti i vizije drugih ljudi... Mac Useri su manjina, ali manjina daleko ponosnija onime što posjeduju nego ona većina koja plaća servis par puta godišnje. Naravno, pod ovim ne mislim na korisnike UNIXoida i radnih stanica koje koriste(Sun, SGI itd...). Linux je Linux, ali ako se vrti na nekom tajvancu.......