Novi Apple TV u Hrvatskoj?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi Apple TV u Hrvatskoj?

09.11.2010 | 08:39
Buduci da nismo zemlja koja u iTunes store-u nudi filmove, glazbu itd. Apple TV nece dolaziti jos neko duze vrijeme
Razmislja li netko o posjecivanju jedne od "obliznjih" zemalja koje imaju tu mogucnost, buduci da sam takodjer zainteresiran
09.11.2010 | 09:16
Ništa nisam razumio? Molim Te obrazloži šta točno tražiš.
09.11.2010 | 09:53
Čovjek pita može li mu tko kupiti AppleTV negdje vani...
09.11.2010 | 15:47
Ja sam razumio da je on zaiteresiran posjetiti neku ozbiljnu zemlju koja ima tu mogućnost, kad ono on hoće Apple TV.

Pa šta koliša, nek priča Hrvatski da ga ceo svet razume. Ja idem u Deutschland u 12 mijesecu. Ako mi uspije objasniti kako i šta, rado.
09.11.2010 | 16:44
hehe
isprike za nejasnost
Pitanje je bilo upuceno u oba smjera iskreno, i o tome da li tko razmislja kupovati mozda radi nekakvog dogovora potencijalnog
ali ujedno i da vidim da li netko jos planira koristiti, ili vec koristi ?
Vidim da se ne pise puno o tome na forumu pa da malo vatru podastrem
A sto se tice ozbiljnije zemlje to slijedi
09.11.2010 | 17:18
zaintesiranih ima ali nikako da dođe u HR..neznam šta se čeka..Dobro bilo bi dobro da rješe da se kod nas mogu serije iznajmit za 1kn sve do standarda..
09.11.2010 | 19:46
Mene bi ta tema ineresirala. Ali molim vas objasnite mi šta se sve može i kako to šljaka. Blage veze nemam o Apple TV i što to može.

Nemojte da moram tražiti po forumima i informirati se. Napišite slobodno, bez straha sve o tome.

Hvala;)
09.11.2010 | 20:00
Ja osobno imam proslu verziju.
Osobno nisam gledao novu verziju, ali ovako na brzinu ne vidim neke prednosti.?
Stara verzija ima ugradjen HDD, nova nema.
Stara verzija ugradnjom Crystal HD kartice cita i prikazuje full HD (nisam probao, ali ljudi kazu da radi)
Ja ga koristim na nacin da sve filmove imam na externom HDDu koji preko USBa ukopcan u AppleTV.
Ako je potrebno mogu streamati sa bilo kojeg kompa u mrezi (ne radim to)
Stara verzija ima component izlaze preko kojih mozes dobiti composite video na staru telku (kad odem na vikendicu).
Na AppleTVu vrtim XBMC i Transmission. Transmission skida torrente u pozadini, pristup preko web sucelja, vrlo jednostavno.
09.11.2010 | 22:36
da, to je jedini njihov device u koji cu implementirati strani softver
zamisao je ova : Apple TV, spojen ethernet kabel-om sa Airport Base Station-om na koji su spojeni 2 Western Digital externa HDD-a
sa svime od filmova nadalje
Na Apple TV instalirati aTV Flash , koji ce kostati oko 50 $ (firecore.com radi pregleda napretka )
on omogucava stremanje sa network i externih hdd-ova (znaci nemam potrebu za internim hdd-om)
netflix, hulu vjerojatno, last.fm, pandora (vpn ce biti omogucen kroz tunnelblick app kao i do sada)
itd itd
Problem je samo sto narucivanjem preko eBaya su cijene znatno vece zbog povece postarine kao prvo, i naravno standardno visoke
mogucnosti da na carini uzmu barem jos 60 % na tu cijenu, sto je vec onda cijena starog, sto bas i nije prihvatljivo
Nadao sam se da ce barem netko od distributera nabaviti pa bih odmah kupio, ali ovako ispitam, pa mozda ima zainteresiranih
Sukus : sa znatno manje resursa, dobijem sekundarni Mac koji ce mi biti multimedijalan i nezavisan sa MPB-om koji je work station
Ako koga jos sto zanima neka vice
10.11.2010 | 00:10
supidupi je napisao:
da, to je jedini njihov device u koji cu implementirati strani softver
zamisao je ova : Apple TV, spojen ethernet kabel-om sa Airport Base Station-om na koji su spojeni 2 Western Digital externa HDD-a
sa svime od filmova nadalje
Na Apple TV instalirati aTV Flash , koji ce kostati oko 50 $ (firecore.com radi pregleda napretka )
on omogucava stremanje sa network i externih hdd-ova (znaci nemam potrebu za internim hdd-om)
netflix, hulu vjerojatno, last.fm, pandora (vpn ce biti omogucen kroz tunnelblick app kao i do sada)
itd itd
Problem je samo sto narucivanjem preko eBaya su cijene znatno vece zbog povece postarine kao prvo, i naravno standardno visoke
mogucnosti da na carini uzmu barem jos 60 % na tu cijenu, sto je vec onda cijena starog, sto bas i nije prihvatljivo
Nadao sam se da ce barem netko od distributera nabaviti pa bih odmah kupio, ali ovako ispitam, pa mozda ima zainteresiranih
Sukus : sa znatno manje resursa, dobijem sekundarni Mac koji ce mi biti multimedijalan i nezavisan sa MPB-om koji je work station
Ako koga jos sto zanima neka vice

Jos uvijek nisam shvatio koja je prednost kupovine novog u odnosu na starog kojeg imas po fer cijeni od 1400 i kusur kuna sa 160Gb HDD. AFAIK ATVFlash jos nije izasao za black AppleTV a netflix je samo USA? Ispravi ako grijesim.
10.11.2010 | 07:44
Nitko ni ne govori da je nepostena
Device ja manji, portabilniji, naveo sam stranicu da pratite razvoj softvera, beta ce vani biti kroz par tjedana, nisam toliko nestrpljiv
Uz navedeni Tunnelblick moguce je koristiti i Hulu i Netflix i Pandoru
Imam dedicated VPN za Uk i Usa (5 $ mjesecno) i tako ga koristim na mbp-u
Ali bih zelio na Apple Tv-u
Uz sve navedeno najbitnija je opcija Airplaya jer imam i iPhon i iPad, a i za njega izlaziti update-i sto je isto ok
Sve je do potreba, ako je tebi tvoj ok i sluzi za ono sto zelis mozda ti i ne treba novi, ali eto meni ima vise smisla nego stari
Poz svakako
15.01.2014 | 11:14
Pitanjce - je li AppleTV plug&play moguće producirati razne filove bez specijalne kemije?
Da pojasnim:
-nabavi se novi novcati Apple TV
-izvadi iz kutije i hdmi kabelom ušteka u TV a zasebnim RCA audio cinch-evima u LG kućno kino
-upali se Apple Tv
-ušteka se u aTVov usb port eksterni 2.5" hdd hfs formatiran (Mac OS X Journaled) sa tonom filmova u raznim formatima (divx, avi, mp4, mkv) i mjuzom (mp3, flac, ogg, ...)

Može li se preko sučelja Apple TVa na telki daljinskim odabrati neki film *.mkv i samo pritisnuti play?
Radi li to tako, bez flashanja, bez modifikacija isporučenog softvera na Apple TVu, bez transkodiranja tipa (je, možeš playati mp4 ali mkv ne jer to nativno AppleTV ne podržava)?
I da pritom AppleTV radi sasvim uredno sa tim HFS vanjskim hdd-om. I da je HDD i dalje upotrebljiv kad se ušteka u iMac.

Nadam se da sam bio dovoljno jasan u pitanjima.
Streaming sa online servisa nije mi u centru pažnje već multimedijalni standalone player kreiran za rad sa Mac formatima i u Mac okružju.
Primjerice mede8er linux player med400x2s nije meni ok jer ne podržava HFS hdd-ove i čini ih neupotrebljivima na iMacu (koruptira OS X žurnal dio diska i više mac ne vidi taj hdd niti ga može popraviti).
15.01.2014 | 12:14
Ne bue to tako islo. Ono sto ti treba u ovom slucaju je WDTV Live. Podrzava dosta datotecnih sustava i jos vise formata.
Za ATV treba komp biti upaljen, a za WDTV ne.
ATV ima HDMI i opticki izlaz, a USB je servisni, osom ako se napravi JB.
15.01.2014 | 13:53
Usb iskjucivo sluzi samo za Servis i JB na ATv2...nema kacenja nikakvih fleski na njega,sve radi preko mreze...
15.01.2014 | 15:37
zabac kaže:
Ne bue to tako islo. Ono sto ti treba u ovom slucaju je WDTV Live. Podrzava dosta datotecnih sustava i jos vise formata.
Za ATV treba komp biti upaljen, a za WDTV ne.
ATV ima HDMI i opticki izlaz, a USB je servisni, osom ako se napravi JB.

hvala, kužim - moram razmotriti WDTV Live
15.01.2014 | 17:49
Razmotri Raspberry Pie s XBMC "OS" instalacijom. To ti je točno to što želiš.
15.01.2014 | 17:49
Ne nužno.
Ja sam taj problem riješio a AirVideo Appom. Koštao je 2,99$ za iUređaj, a na komp se stavi njihov server koji je besplatan.
Dosta formata podržava. Jedino moraš imati neki iUređaj. Beneficija je što možeš gledati tako filmove na iPhone-u, iPadu i iPodu touch.
Dosta MKV filmova možeš i s Subler-om prebaciti u format koji iTunes prihvaća, a dobro je što i titlove možeš ubaciti u film.
16.01.2014 | 11:43
smayoo kaže:
Razmotri Raspberry Pie s XBMC "OS" instalacijom. To ti je točno to što želiš.

Eh Smayoo, ako znaš nekoga/negdje gdje to mogu kupiti gotovo i samo uštekat u struju da radi, kupujem. Nažalost nisam jedan od onih koji bi to sami sklepavali, lemili, šarafali, flashali, instalirali, upgradeali. Ne, otvorim pakiranje, skinem zaštitnu foliju, uštekam kabelima u TV i kućno kino, uštekam USB HDD i to radi.

Gdje mogu naći Raspberry Pie + XBMC OSom u plug&play pakiranju? (može i u PM inbox )
16.01.2014 | 11:48
Nema lemljenja, osim ako ne inzistiraš na tome da ga upravljaš IR daljincem. Ako ti je upravljanje iPhone aplikacijom OK, onda ti se posao svodi da uređaj staviš u kućište (prodaju se posebno) i kućište "snap-on" zatvoriš, te da na njega instaliraš XBMC koji se skine s neta (googlaš xbmc for raspberry pie). To jest, instaliraš XBMC na SD karticu pa umetneš SD karticu u RP.
16.01.2014 | 12:42
@Artie

https://www.modmypi.com/shop
16.01.2014 | 13:13
mozes upravjat i daljinskim od TV, ako ti TV podrzava CEC HDMI.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 26 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (857)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO