video nadzor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

video nadzor

30.08.2012 | 01:59
trazim neko rijesenje za video nadzor malog poslovnog prostora. mogu to srediti i preko tvrtke koja mi je montirala alarmni sustav, ali sam prvo zelio vidjeti dali mogu nesto odraditi sam, jer mislim (laicki) da bi mogao nesto izvesti i sam.
dakle treba mi samo jedna video kamera, mogucnost snimanja (zasebno ili preko kompa), i ne bi lose bilo da imam remote pristup kameri.
prekjucer listam katalog od metroa i naletim na ovu kameru od nekih 800 kn bez PDV-a.

zanima me dali neko ima iskustva sa takvim kamerama? dali je to neko sranje ili moze posluziti svrsi. svidja mi se sto je bezicna, veze se na wifi mrezu, salje mailove kada detektira pokret i mogu joj pristupiti preko web broswera ili aplikacije za smartohone. jedino ne znam kako bi se tu dalo izvesti snimanje. jedan komp bi mi stalno trebao imati upaljen broswer sa streamom kamere kojeg snimam sa nekom trecom aplikacijom?

neko drugo iskustvo? nije presudno, ali trazim nekakva povoljna rjesenja po mogucnosti, od 1000 do 2000 kn (jednokratno).
30.08.2012 | 08:15
Svakako bezicnu s web serverom. Snima samo pokrete ne i prazan prostor. Ovisi koliko ti dana unatrag trebaju snimk?. Da li i po noci treba raditi? Nisi bas opisao u detalje. Inace se snima na web i ne rreba ti komp. Ako nestane struje ili lopov ugasi struju sve pada u vodu bez dodatnih baterija. Bude smayoo i detalje ako treba jer je radio s time. I da, mani sw Metroa. Cijena je do 500€ za dobru kameru, naravno, ima i puno skupljih.
30.08.2012 | 09:27
Iskreno ne vidim svrhu video nadzora u tako malom prostoru.

U bilo kojem scenariju (pljacka ili nocna provala) razbojnici ce doci maskirani i nema puno koristi od video snimka (pogotovo sa losim kamerama). Za max 5 min oni su vec vani, tako da ti nadzor preko browsera ili smart phone, nista ne moze pomoci.

Vise slucajeva se rijesi snimkama sigurnosnih kamera u okolici (visina provalnika, ficike specificnosti, odjeca, koristeni automobili, odbaceni predmeti i sl) nego na samom objektu koji je meta. To, nazalost, govori da vecina vlasnika implementira najjeftinija moguca rjesenja. Cisto da imaju nesto...

Ako investiras par stotina dolara u kvalitetniju kameru (koja bi snimala i pri losem osvjetljenju), mozes imati kvalitetan snimak onoga sto se desilo (ako se slucajno desi), ali pitanje je sto uraditi s tim snimkom...

Dokumentirane su stotine dnevnih kradja u raznim ducanima (mislim da ih je HG Spot objavljivao i na svom webu), nemaskirani, u pola bijela dana. I sta? To ionako nije valjan dokaz na sudu...
30.08.2012 | 10:50
da, bio sam oskudan u opisu.
evo jedan primjer di mi je trebala kamera.
neko je bio digao kreditnu karticu, dosao kod mene i provukao. nestanak kartice nije bio prijavljen pa je ona prosla. murija je pitala dali imam snimku...
druga situacija je ona za nadzor ne lopova vec radnika kada mene nema. (momenalno nas je samo dvoje i tu nema problema, ali eventualno za buducnost)
treca stvar, ima svakojakih situacija u kojima neposteni klijenti pokusavaju iskoristiti to sto ih ne primaju uvijek isti ljudi.
evo svjeza situacija. bio tip, donesao sat na popravak meni, pokupio ga za par dana, ja otisao na godisnji i dosao on kad me nije bilo sa teorijom da je meni pao sat i razbilo se staklo. e pa u tom trenutku ocu da neko izvuce snimku iz video nadzora i pokaze je idiotu! nisu to ceste situacije, ali uvijek ima ljudi koji bi te preveslali.
na kraju krajeva, postoji i neki psiholoski faktor te kamere, pa imas lazan osjecaj sigurnosti.

dakle ova iz metroa je sranje? gdje mogu u hr (rijeci po mogucnosti) kupiti nesto drugo?
30.08.2012 | 11:49
Radio sam s profesionalnim videonadzorom 7 godina. Radim i dalje, samo puno manje. Ja ti kažem svoje mišljenje, a ti odluči što ćeš s njim.

1. link ti je broken, nisam ni vidio točno kakva je to kamera za 800 kn, ali sudeći po onom što sam ranije viđao u Metrou, to je nešto što je bilo aktualna tehnologija prije 5 godina. Dakle - pušiona

2. Ako nisi spreman potrošiti cca 2,5x više od onog što si naveo, uštedi i to malo novca i ne ugrađuj ništa, jer ti je inače to što ugradiš ionako beskorisno

3. Kamera koja može zadovoljiti sve što si tražio je npr. ova i ona košta cca 3800 Kn + PDV. Ono što je za tebe važno je to što prima SDHC karticu na koju može snimati videozapis. Kriteriji za snimanje mogu biti ili neprekidno, ili po detekciji kretanja (ugrađen detektor kretanja + detekcija kretanja u slici), ili po vanjskom alarmu (ili kombinacija). Također je dobro i to što se napaja s +12Vdc pa je možeš napajati s postojeće alarmne centrale koja ima rezervnu bateriju, tako da ne crkava kad nestane struje.

4. Kamera koja se spaja preko WiFi je igračka. Zaboravi to ako želiš ozbiljno rješenje koje je koliko-toliko zaštićeno od sabotaže

5. Kamera koju sam ti predložio generira do 4 RTSP streama (razne rezolucije, izvadak kadra, itd.) tako da je možeš gledati npr. VLCom, naravno s bilo kojeg smartphonea (za iPhone ne bih želio uvjereno tvrditi jer je Apple možda nametnuo neko debilno marketinško ograničenje), lokalno ili izdaleka (to ovisi o postavkama internetskog routera) i također može slati mail. S vremenom shvatiš da ovo s mailom ne može imati primjenu u ovakvom scenariju. Ako sam dobro shvatio, imaš urarsku radnju. Imaš alarm. Imaš ugovor za zaštitarskom kućom da primaju dojavu i izlaze na intervenciju. (Ako nemaš, onda je sve ovo o čemu tu pričamo - bespredmetno. Najprije riješi to pa onda stavljaj kamere.)

6. Snimak možeš gledati preko web interfacea same kamere (trebaš ili MSIE s ActiveX kontrolom koja se downloada sa same kamere kod prvog spajanja, ili FF + QuickTime), ili izvadiš karticu iz kamere pa gledaš bilo kojim playerom, ili se spojiš FTP na kameru, skineš željeni zapis (imena su po datumu i vremenu) pa gledaš.

7. S kamere možeš spojiti izlaz za dodatni detektor na protuprovalu, a sa alarma možeš spojiti signal da stavi kameru u alarmni režim snimanja. Ali, kako reče drlovric, nema velike koristi od unutarnje kamere u slučaju provale - prostor ti je premali, ljudi ulaze s kapom, maskom, nečim na glavi...

8. U slučaju pokušaja kartične prijevare i sl. unutarnja kamera je od veće koristi. Osobito što možeš (ako si sumnjičav) zatražiti od klijenta da pogleda u kameru (izravno, ili obilazno, kao npr. "a jeste vidjeli ovaj sat na zidu - možda bi vas zanimao?").

9. PROTUZAKONITO je snimati zaposlenike bez njihovog znanja i privole. Ako želiš nadzirati svoje ljude, oni s tim moraju biti upoznati i suglasni (potpisana izjava). Također, moraš imati jasno istaknuto upozorenje da je prostor pod videonadzorom, za kupce i sve ostale koji ulaze u tvoju radnju.

10. Psihološki faktor postoji samo kod tebe kao korisnika kamere. Kod onih koji imaju zle namjere - nema ga. Oni jako dobro znaju prepoznati krš od kvalitetne kamere.

11. Ovu kameru koju sam ti ja predložio možeš kupiti na primjer u Alarm Expressu. Nalaze se u istoj zgradi gdje i Ventex diskont, na Diračju. www.alarmexpress.hr/. Možeš i kod nekih drugih firmu, ali u Rijeci nema nijedne druge koja je sklona prodavati samo opremu, bez usluge.
30.08.2012 | 12:17
thx smayoo! sto se maila tice imas pravo, zastitarksa kuca izlazi na teren i po potrebi me zovu tako da je taj dio ocito suvisan.
od jos jednog forumasa sam dobio preporuku za firmu alarm express tako da je ocito najbolje da se njima javim.
kameru svkako ne mislim sakrivati i nekoga krinkom snimati. cisto sam kroz par godina bio u dosta situacija u kojima sam sam sebi rekao "eh da bar sada imam snimku".
provale (ne daj boze) su samo jedan mali dio u toj prici, i kao sto kazete, kamera tu nije od neke koristi.

u svakom slucaju, hvala svima na pomoci.
30.08.2012 | 16:22
Sve 5, savjeti dobri, ali ako ti ne treba R1, probaj to isto nabaviti vani. Puuuuuuno povoljnije.
31.08.2012 | 09:19
Debeli je OT, ali zar je moguce da je kod nas sve skuplje nego vani?

Jako cesto (precesto za moj ukus) cujem savjet "Kupi vani, puno je jefitnije"

Zasto je to tako?

Da li mi jednostavno imamo (pre)pohlepne trgovce, velike namete drzavi ili je nesto trece u pitanju?

Zivo me zanima...
31.08.2012 | 09:41
Nije baš sve jeftinije vani. Evo na primjer ja se bavim uredskim i školskim priborom i on je kod nas u prosjeku 20-30% jeftiniji nego vani.
31.08.2012 | 10:11
vicko kaže:
Nije baš sve jeftinije vani. Evo na primjer ja se bavim uredskim i školskim priborom i on je kod nas u prosjeku 20-30% jeftiniji nego vani.

Kako to misliš? Kod nas samo TOZ proizvodi, ostalo je sve uvoz... misliš na maloprodaju?
31.08.2012 | 10:15
zorsim kaže:
Sve 5, savjeti dobri, ali ako ti ne treba R1, probaj to isto nabaviti vani. Puuuuuuno povoljnije.

Ne slažem se. Cijena je tu negdje ili malo, ali *malo* niža (do 5%). Osim, naravno, ako ne sugeriraš da bi se trebao baviti poreznom utajom? Što pak ni nema smisla (osim što je protuzakonito) jer, ako to kupuje za svoju radnju, kupuje kao osnovno sredstvo pa ima pravo na povrat PDV.
31.08.2012 | 10:27
@drlovric - Evo za primjer maloprodajna trgovina mješovitom robom; porez 25% (1/4 ukupnog računa u 95% slučajeva) + ogromni parafiskalni nameti kad ih staviš na hrpu (HGK, vode, šume, reklamni znak...) + velika davanja na plaću. Primjera radi, firma koja plaća trgovaca 3000 kn neto u biti izdvaja 4.486,08 kn, a recimo netko tko ima plaću od 4500 kn u biti firma izdvaja 7072,50 kn, s tim da je ovo u Gorskom kotaru, u Zagrebu ili Rijeci su ta davanja još veća + prilično velika ulazna cijena robe, jer postoji monopol u trgovini mješovitom robom, ali svi se pravimo kao da ga nema .
Za ovaj primjer s trgovinom mješovitom robom znam iz prve ruke, pa nisam uzimao u obzir druge vidove trgovine u kojima je marža većinom značajno veća.

Sve u svemu skupa i neefikasna država s tisuću zakona i zakonskih akata koja guši poduzetništvo s jedne strane i siva ekonomija s druge strane su odličan teren za manipulaciju cijenom.
U 90% slučajeva kad odbijem 25% PDV-a dođem na cijenu nekog artikla u Italiji, Austriji, Njemačkoj, ali s druge strane kod njih je stanovanje puno skuplje, ali i plaće su mnogo veće pa dođemo do situacije da ako nećemo kukat na jedno, onda ćemo na nešto drugo
06.04.2016 | 12:30
Preporučam ovu ekipu.
alarmni-sustavi-secure.hr
Na bazi dugogodišnjeg surađivanja i kontakata, odgovorno tvrdim da su dobri, savjesni i odgovorni.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO