Pear Linux 6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pear Linux 6

22.10.2012 | 15:54
Imate li doma kakvu PC kantu s kojom ne znate što bi napravili i malo viška vremena,... probajte Pear Linux 6,… pearlinux.fr/

Za razliku od Pear OS Linux Puma o kojem smo ovdje kratko komentirali prije kojih godinu dana, ova distra je napravljena na Ubuntu 12.04.1 i kao i prethodna modificirana da nalikuje na OSX,… no to je manje bitno, bitno je to što je Pear linux 6 najbrži OS koji sam probao u zadnjih pola godine, godinu, a probao sam ih barem 10-ak,… i sve radi super stabilno
22.10.2012 | 16:35
Evo ovako je izgledala moja distra nedavno (Debian Squeeze) Nisam uspio slozit par stvari kao što je Aqua widgetset jer trenutni library-i koji ga vjerno prikazuju rade jedino na Gnome 2.0 a ja sam imao 3.0 i nije mi se davalo zajeb. Anyway, isto je radio ultra brzo ali sam svejedno nedugo nakon toga inst. pravi OS X Snow Leopard i osjecaj je sjajan... BSD UNIX ispod a na vrhu najkompletniji i najljepsi GUI koji sam do sada vidio... jedino sto stvara probleme su .kext-ovi.

http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/418555_4013102618788_1854595276_n.jpeg
Prilozi:
22.10.2012 | 19:56
Pear linux sam koristio neko vrijeme. Lijepo izgleda ali je malo mušićav i neizgleda mi brz.
Dosad što sam probao, najbolji mi je pinguy linux. pinguyos.com/
Jako je brz, pogotovo ako se odabere E17 window manager.
22.10.2012 | 23:29
@MIPS
Ne zamjeri, ali ova tema za Cairo je katastrofa

@LukaSnow
Od prijašnjih DE Peir-a sam samo isprobao Pumu,... ovo nema veze s time,... ovo je kombinacija Ubuntua 12.04 i Elementary-a i priznajem da sam ostao ugodno iznenađen stabilnošću (nakon dva dana isprobavanja), brzina OS-a i fluidnost rada je mrak

PS: al probati ću i Pinguy OS
23.10.2012 | 20:40
Probat ću ga čim budem mogao. Onaj koji sam koristio je bio 4.0, vjerovatno je sad dosta izmjena. Brzo napreduju.
24.10.2012 | 01:03
Koja tema za Cairo? Misliš na Dock? Nisam te razumio jer sve skupa nije Cairo nego Cinnamon + Cairo Dock + custom ikone + fontovi i wallpaperi sa Mac-a. o.O
24.10.2012 | 02:12
Dock je Cairo, a tema docka je katastrofa,... ostalo nisam komentirao
24.10.2012 | 06:17
Pa najbliže je Leopardu, šta biš htio... ok, dock nije baš identičan ali je pretty close, anyway, sad sam ionako na pravom OS X-u pa sam Debian prebacio na neki drugi theme...
24.10.2012 | 11:50
Ok, ok,... ja bih da mi je bitan izgled prije išao na Donky, ali ok, čavrljanje na tu temu možemo nastaviti na nekom Linux forumu ,... kaj se tiče OSX-a, ja sam ionako na 10.5.8 (jer mi stroj ne podržava noviji), a trenutno imam pametnih stvari u životu od ulaganja u novi HW pa sam osuđen na korištenje Linuxa uz OSX
24.10.2012 | 14:45
A šta da ti kažem, ja imam G4 na 800Mhz-a koji mi je došao sa Leopardom pa sam ga spustio na Tiger-a radi brzine... uz njega imam Acer Aspire 5920G na koji sam uspio dignut Snow Leopard 10.6.2 i updateo ga na 10.6.7.i eto već sam mjesec dana na njemu i jedino mi wireless ne radi (vjeruj mi namučio sam se dok sam ga skonfao). Toliko o stroju i parama ;-D
25.10.2012 | 01:17
Probao ga instalirati na iMac preko VirtualBoxa ali nakon instalacije i restarta ne pojavljuje se ništa ni nakon 15min, samo crni ekran. Na Aceru se niti neće instalirat. Stalno prekida instalaciju kao oštećena datoteka, neispravan DVD ili čak i hard na koji zapisuje. Mint bilo koji lijepo instalira a ovu Krušku neće. Ni Mac ni Aspire laptop. Jbg odustajem, makar mi se izgled i komentari svidjeli.
25.10.2012 | 13:14
@jzelko
Si probao 32 ili 64 bitnu verziju?
64 bitna verzija radi,... 32 bitna hoće zablesirati nakon log on-a
25.10.2012 | 15:22
Da, 32 bitna jer je takav lap.Budem i nju probao kad stignem. Fala na info.
22.02.2016 | 22:02
Oživljavam, premda nije isti OS nego sličan. Izgleda dotjeraniji i upotrebljiviji od Pear OSa. Dakle Pearl Linux OS. Meni dobro radi i ugodno me iznenadilo. Tko želi može probati. Dobru zabavu
23.02.2016 | 11:08
@jzelko,takodje volim da se igram sa raznim distribucijama....
da li si probao ovo...
www.deepin.org/
23.02.2016 | 12:03
Jesam prije više od pola godine, valjda. Imao sam problema sa podešavanjem zbog kineskog i još nečeg pa sam ga kratko imao. Vidi se da je ovo sad dorađenije. Trenutno koristim / isprobavam Pearl i Manjaro. Još sam u fazi istraživanja, ali do sad su mi "legli" oba.
23.02.2016 | 12:27
super...ja sam skoro ubacio burazeru CubLinux(do skoro se zvao Chromixium OS)...i radi ko Dox-a...posebno ako se nekom svidja ChromeOS fazon,ali ovaj put ovde nije Cloud varijanta...radi mu savrseno i KODI i Libre.....
cublinux.com/

a ko hoce da od malo starije makine namesti Cloud verziju Chrome OS fazona,neka proba...CloudRaedy
www.neverware.com
23.02.2016 | 18:25
jzelko kaže:
Oživljavam, premda nije isti OS nego sličan. Izgleda dotjeraniji i upotrebljiviji od Pear OSa. Dakle Pearl Linux OS. Meni dobro radi i ugodno me iznenadilo. Tko želi može probati. Dobru zabavu

probao malopre na nekom matorom Sony Vaio,i kako je Laptop star,dobro radi,ali iz nekog razloga ne vidi Wifi karticu,a nema sanse da nadjem podesavanja za Internet...preko lana ide normalno...
23.02.2016 | 18:34
Kad smo već kod igranja Linuxom, elementaryOS na ThinkPadu T420

modificirana Freya

Freya_TP_htop.jpg

... i skoro nativna, starija sestra Luna

Luna_002.jpg
23.02.2016 | 18:38
amsterdamxxx kaže:
probao malopre na nekom matorom Sony Vaio,i kako je Laptop star,dobro radi,ali iz nekog razloga ne vidi Wifi karticu,a nema sanse da nadjem podesavanja za Internet...preko lana ide normalno...

Ako je Broadcom WiFi adapter, moraš instalirati vlasnički driver (Linux kernel nema nativno vlasnički firmware)
23.02.2016 | 19:15
Je @Bertone, ti si napredniji korisnik pa si to složiš. Ja gledam one "Out off the box" za start. Kad se malo ufuraš onda već idu i malo zahtjevnije instalacije, a tebi je eOS i miljenica . Meni na Dellu nije sasvim sjela. Zato isprobavam.
@ amsterdamxx, slušaj Bertonea, ima iskustva.
23.02.2016 | 19:22
eOS je moja favorite distribucija
23.02.2016 | 19:34
jzelko kaže:
Je @Bertone, ti si napredniji korisnik pa si to složiš. Ja gledam one "Out off the box" za start. Kad se malo ufuraš onda već idu i malo zahtjevnije instalacije, a tebi je eOS i miljenica . Meni na Dellu nije sasvim sjela. Zato isprobavam.
@ amsterdamxx, slušaj Bertonea, ima iskustva.

Ma i ti si napredniji korisnik jer hoćeš pitati, isprobati i naučiti nešto novo... daleko si ti od gotovana kojemu sve mora raditi out-of-the-box

Usput, evo još jednom Freya... možda se netko zainteresira za Linux

global_menu_Freya_03.jpg
23.02.2016 | 20:26
Bertone kaže:
amsterdamxxx kaže:

Ako je Broadcom WiFi adapter, moraš instalirati vlasnički driver (Linux kernel nema nativno vlasnički firmware)

hvala..probacu....:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO