HELP: InDesign CS3 (MacOS 10.5.8) - hitno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HELP: InDesign CS3 (MacOS 10.5.8) - hitno

21.11.2013 | 14:29
Kod pokretanja otvori sve toolbare ali i neki prozor za obavijest ciji sadrzaj ne pokazuje i tu stoji. Kad se pojavi famozni prozor za obavijest ostali toolbari su disable-ani...
Pobrisani InDesign SavedData i InDesign Defaults kao i Cache, medjutim i dalje isto...
Od paketa ostali proizvodi rade normalno (Photoshop etc)
I naravno ugasit se moze samo pomocu ForceQuit

Imako kakvu ideju!?
Dosta mi je hitno....

Hvala
LP
21.11.2013 | 15:22
Ne koristim InDesign uopće, ali ima ovdje dosta onih koji ga koriste. Vjerujem da će im pomoći ako postaš screenshot. Cmd+shift+3
21.11.2013 | 15:51
Eto i screenshot
indesign.jpg
21.11.2013 | 15:53
Ajde daj screenshot.
To se samo od sebe počelo događati ili je tome prethodila neka radnja, npr. instalacija skripti i sl.?
21.11.2013 | 16:00
Dakle, taj bijeli potpuno prazni prozor je modalni (ne dozvoljava predati fokus drugim prozorima). Ako otvoriš Activity Monitor (Applications / Utilities / Activity Monitor) pa sortiraš procese po imenu, ima li InDesign više od jednog aktivnog procesa? Da li se po imenu razabrati koji je što ili se svi zovu jednako? Ako je neki od njih "sumnjiv", da ga probaš odande ubiti? Dakle, ne force quit cijele aplikacije, nego samo jednog procesa, za kojeg se možda može procijeniti da ima veze s tim fantomskim prozorom. Što se onda dalje događa?
21.11.2013 | 16:10
evo i to
indesign1.jpg
21.11.2013 | 16:15
post prije malo krivo ali eto i ovako

Prilog/zi indesign1.zip nije/su pronađen/i

Prilozi:
21.11.2013 | 16:26
Bojim se da od te ideje ništa...
Ostaje ti netko tko koristi InDesign, a da može naslutiti zašto se taj prozor pojavljuje...
21.11.2013 | 17:22
Ne treba pitati da li je legalna kopija?
21.11.2013 | 17:57
Da, legalna je jer se radi o jednoj lokalnoj izdavačkoj kuci kojoj iMac koristi za prijelom teksta i pripremu štampe.....

Izgleda da ne preostaje nista osim reinstall-a.....
21.11.2013 | 18:29
A probati prvo najjednostavnije: pokrenuti ga kao neki drugi korisnik?
21.11.2013 | 18:50
A budem onda probao kreirati novog korisnika pa i to isprobati... Tnx
21.11.2013 | 19:17
Ajde reci jesi li instalirao neke skripte ili fontove, oni znaju raditi probleme.
21.11.2013 | 19:20
A gle, ne radim ja na Mac-u, a korisnik se kune da nije nista instalirano i mjenjano..
21.11.2013 | 19:32
Zadnja solucija je da pokušaš prilikom pokretanja InDesigna držati:
cmd+ctrl+alt+shift
S time se pojavi poruka da li želiš resetirati sve postavke InDesigna i klikneš na Yes.
Napominjem da se s ovim brišu sve postavke koje su napravljene u InDesignu.
21.11.2013 | 20:55
Ne pomaze ni drugi user-profil, kao ni kombinacija one 4 tipke...
I dalje se javlja onaj prozor koji ne moze prikazati poruku kako bi znao sto zeli....

Sad idem na reinstall, jer drugo nisam nista nasao na netu...
21.11.2013 | 21:28
A jbga, žao mi je.
21.11.2013 | 21:32
Reinstall ne pomaze, sve isto...
Sad sam napravio uninstall i trenutno rucno cistim sve zaostatke....
Pa onda clean install, ako to ne pomogne onda idem graficarima lomit prste dok jedan ne prizna kaj su shebali...

BTW. sad sam tek primjetio, da li je mozda problem slobodan prostor na disku koji je malo cudno mali, svega 9GB od 250GB hdd-a!?
21.11.2013 | 21:43
Ne znam da li je to problem InDesignu, ali je sigurno problem samom Mac OS-u. Nije ti se već pojavilo sistemsko upozorenje? Meni se dogodilo dvaput, uvijek mi je iskočilo kad bi slobodan prostor pao ispod 10 GB.
21.11.2013 | 21:52
Malo sam pocistio i sad ima 15GB i dok napucam InDesign od 1.5GB ostaje nekih 13GB...
Pa to mu je valjda dosta!?

EDIT:
Nazalost nista, sad se niti ne ucita Indesign a vec skoci famozni bijeli prazni prozor i dalje ne mrda....
21.11.2013 | 22:19
Nakon ciscenja HDD (60GB free) i restarta, InDesign se otvara ali opet s famoznim bijelim prozorom....

Nisam neki Mac korisnik, vise sam PC.... Tako da ovo za sada nadilazi moje sposobnosti i ideje te je bilo kakva pomoc dobrodosla, hvala...
22.11.2013 | 09:09
Hvalaaaa, Riba - Careeee....

To je TO!!!!

1. Disconnect your internet connection by disconnecting the cable or by turning off Wi-Fi.
2. Relaunch the Adobe application.
3. When the registration prompt appears, select "Never Register".
4. Reconnect your internet connection.

Problem rijesen...
Vidim na forumu da se problem počeo javljati 19.11.2013. i da je Adobe tek 21.11.2013. dao službeno rješenje problema...
Jer kao vise ne daju support za stare proizvode... Očigledno je bilo punooo upita....

Eto sad i to znamo

Hvala jos jednom kao i svima koji su pokušali pomoći (za mene kao da jesu)!!!

lp
Marko
22.11.2013 | 12:22
Odlično, prokleta online registracija.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 minute
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO