13.12.2013 | 15:37
filipal kaže:
Pokušala sam dodati Exchange acc na macbook air OS x 10.9
Javio mi je da se ne može spojiti sa serverom i stalno izbacuje prozor Info računa te ga je nemoguće zatvoriti.
To je moguce zato jer zahtjeva import odredjenog certifata u keychain tvojeg MBA kreiranog od strane tvrtke ciji je to exchange mail server, trebala bi kontaktirati admina u svojoj organizaciji da te uputi u otvaranje exchange racuna na klijentskom racunalu. Mozda to i nije dozvoljeno sukladno security policy (ovisi gdje radis).
Nadalje pitanje je koji exchange mail server ima tvrtka. Za npr. Exchange server 2003 nisam siguran da je podrzan u Mail appu.
Obrisala sam račun i sve se ponaša kao da je račun i dalje tu. Obrisala sam i sve ostale račune, imenik, bilješke, kalendar (dakle sve) i taj prozor i dalje iskače. Kad na prozoru pritisnem na sažetak kratko prikaže postavke obrisanog računa i prebacuje na postavke Izvan ureda. Prilično iritantno jer i ako ne zatvorim prozor svako malo iskoči.
Ne znam gdje si brisala racun?
U OS X 10.9. svi mail accounti se nalaze u preferences panelu pod Accounts tabom pa probaj taj exchange racun prvo tamo obrisati.
Ako to ne upali onda probaj napraviti ovo:
support.serverlogistics.com/knowledgebas...layarticle&id=33
Ako to sve ne upali, u probaj u Home/Library/Preferences pronaci datoteku com.apple.Mail.plist pa je preseliti iz tog foldera negdje drugdje, npr. na desktop (nemoj je odmah bristai za svaki slucaj). To bi trebalo resetirati mail aplikaciju, a accounti su ti vjerojatno ionako u cloudu (IMAP) pa ne bi trebala nista izgubiti.
Zatim reboot racunala pa pokreni Mail app da vidis dogadja li se isto.