Office 365 i One Drive
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Office 365 i One Drive

21.07.2014 | 21:12
Čini se da je Microsoft krenuo opako sa uzimanjem cloud tržišta.

Office 365.... 10€ mjesećno, za što dobijete:

- full Office paket u oblaku i/ili offline (na najviše 5 računala - naravno ide i MAC)
- PAZI SAD! 1TB prostora na OneDrive
- 60 besplatnih minuta na Skype-u (prema fiksnoj mreži) - možda se i to promjenilo, morat ću provjeriti

Ne reklamiram ih, ali me iznenadilo ovih 1TB na OneDrive, pošto sam korisnik MSO 365.... Bilo je prije 50GB, i danas idem nešto uploadati na OneDrive, kad ono vidim "37GB used out of 1TB"

Valjda nije neka greška, pošto nisam dobio nikakvih obavjesti o proširenju usluge

Nema, DropBox i ostali se mogu sakriti, a i iCloud Drive će se teško tu moć dokazat.... (mada je Apple i od prije poznat po škrtosti na cloud prostoru)
21.07.2014 | 21:25

Prilog/zi OneDrive - storage.tiff nije/su pronađen/i

Eto, nije greška.....
21.07.2014 | 22:05
Što nije greška? Ako si pokušao uploadati neku sliku, molim te pazi na format (JPG, PNG) i veličinu (megabajte i piksele).

Ne kužim baš kako je to tako mrak dobra fora? 10€ mjesečno nije baš mala cifra. Toliko me u prosjeku košta voda svaki mjesec. Odvoz smeća mi je 2/3 te cifre. HTV pretplata je manje od 10€. Pay TV mi je isto manje. To je 120 € godišnje. Toliko me cca košta polica osiguranja za kuću i sve u njoj.
Nijedan softver kojeg koristim (a sve koji nisu besplatni sam platio!) me ne košta 120€ godišnje.
Wikipediji (koju koristimo svi u kući gotovo pa svakodnevno) doniram svaki mjesec 35 Kn. To je više nego duplo manje od ovog iznosa.

MS Office paket mi prvenstveno ne odgovara jer besmisleno ždere resurse (CPU i RAM) čak i za sasvim trivijalne poslove. Još dok sam u uredu koristio Windowse, na njima sam vrlo efikasno mrzio još Office 2007 (o ovim kasnijima da i ne govorim), ne zbog ribbona, nego zbog toga što bi mi Word, Excel ili PowerPoint ugušili komp jače od AutoCAD-a

1TB cloud storage zvuči drama dobro za nekog tko to treba. Ja inače ne simpatiziram cloud storage radi sigurnosnih problema, ali na stranu to - jednostavno ne znam čega bih to uopće uspio natrpati u cloud pa da se nakupi 1 TB. Treće - kakva mi korist od tog clouda uz internetsku vezu kakva mi je pretežno na raspolaganju?

60 minuta na Skype, hm, ajde to je zanimljivo, pod pretpostavkom da vrijedi za bilo koji landline bilo gdje na svijetu (a ne u mojoj lokalnoj zoni), makar mi je opet teško zamisliv scenarij u kojem bi to uspio potrošiti.
22.07.2014 | 06:38
S obzirom na upload brzine koje imamo danas niti jedan cloud storage se ne može iskoristit kako spada, a što je 1TB naprema mojih 9TB + 2TB privatnog 'clouda'

Vjerujem, s druge strane, da će nekome ovaj 365 past ko budali šamar.
22.07.2014 | 08:40
Svaka roba/usluga ima kupca.
@rusty, koliko te koštalo ovo sve + tvoj rad koji si uložio u sastavljanje i podešavanje?
Koliko je vremena prošlo od ideje do realizacije i pune funkcionalnosti?
Ne znam koliko opterećenje podnosi tvoj sustav. Koliko korisnika paralelno može pristupiti takvom "oblaku"?
Sve je stvar kalkulacije.
22.07.2014 | 09:11
Oko 12k kn za sve. Mogućih funkcionalnosti je gotovo beskonačno (za razliku od jednostavnog kopiranja datotka i synca koji OneDrive nudi). Setup je napravljen unutar 2 dana (cca 4 sata).

Opterečenje? To je malo teže definirati, ali recimo mogu imati 512 simultanih CIFS/AFP/FTP konekcija. Mogu raditi TM backup sa 3-4 klijenta paralelno i u isto vrijeme pushat oko 4x1080p zapisa na 4 različite destinacije (LAG setup). Mogu hostat 256 iSCSI LUNa (i to ne nužno prema 256 zasebnih inicijatora nego 1 to many).

Ima toga još, ali kako si i sam rekao svaka roba ima kupca i tu se apsolutno slažem.
22.07.2014 | 10:11
To je samo "oblak" + dosta ostalih funkciomalnosti, ali -Office ( koji je gotovo "must hav" kod mase korisnika) i 60 min klepetanja što nekome nešto znači.
Kako si i rekao, brzina mreže je (još uvijek) usko grlo pa i kod tebe (udaljeni pristup).
Gigabitni LAN je u pitanju?
22.07.2014 | 11:28
Ja nemam ništa protiv Office-a niti te usluge niti kompariram svoj cloud kao zamjenu za to. Inicijalno sam samo napomenuo storage prostor kao argument uz popratni , ali nisam imao namjeru pljuvati po nikakvim dostupnim uslugama. Dapače smartam da će manjim i srednjim firmam Office 365 biti izuzetno primamljiva solucija.

Da upload speed je takvo smeće kod nas u HR da to nije istina. Jedva čekam optiku da dofuraju, ovih <1Mbit upload-a mi ide opason na živce već godinama.

Lan je gigabitni, ali je na strani NASa složena agregacija (LAG) tako da u biti može trpiti i 200MB+/s transfer.
22.07.2014 | 13:48
Ma nisam mislio da po ičemu pljuješ.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 minuta
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO