19.11.2017 | 10:29
Prvo se postavlja pitanje zašto particije, koristi li računalo pa tako i razne podatke koje namjeravaš spremiti na te particije više korisnika sa svojim računima ili svi koristite jedan. Ako je na računalu 1 korisnički račun nema baš nikakvog smisla particionirati disk, dapače. Backup kojeg radiš će spremiti sve podatke koji su na disku a i po mom mišljenju nije poželjno u samom računalu držati terabajte korisnih i manje korisnih podataka, ja ih pohranjujem na synology nas(zapravo bilo koji je idealno rješenje), a i eksterni diskovi nisu tako skupi. Nema garancije što će prije stati, interna pohrana ssd ili klasični hdd ili vanjski disk, ali zdrava logika nalaže ako je nešto višestruko manje u upotrebi da će duže trajati. Premalo informacija si dao o tome koliko ti je važan pristup podacima pa sam se raspisao na dugo i široko, ali moj savjet ne cjepkaj internu pohranu, macos nisu windows-i. Naravno da pomoću disk utility-a možeš napraviti particiju "naživo", bez brisanja podataka, TM backup imaš pa ako je dodatna particija jedina opcija, prepili ga.