Aplikacija za obradu fotografija...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Aplikacija za obradu fotografija...

08.03.2018 | 10:08
Trabam jeftiniju aplikaciju za jednostavnu obradu fotografija, upisivanje teksta, mogućnost rada sa par layera i slično...
Da li netko ima prijedlog?
08.03.2018 | 10:14
www.gimp.org/downloads/
08.03.2018 | 10:21
Gimp je besplatan, ali nemas bas neku kontrolu nad tekstom i radi dosta jadnjikavo. Ali je besplatan

Amffinity Photo je najozbiljnija zamjena za photoshop, ali kosta cca 400 kn jednokratno, sto je daleko jeftinije od Photoshopa.
08.03.2018 | 12:35
Još jedan glas za Affinity!
08.03.2018 | 20:45
Apsolutno Affinity! Svako malo imaju neke popuste pa pogledaj...
08.03.2018 | 20:48
Probati ću s Gimpom. Ako ne budem zadovoljan, Amffinity Photo mi izgleda kao dobra alternativa Photoshopu
08.03.2018 | 21:24
Ja nisam profesionalac u tom području i ne treba mi takav alat često, nego samo s vremena na vrijeme. Meni se ProPaint pokazao kao dobra mjera. To što mi treba, skužio sam vrlo intuitivno i brzo, bez gledanja tutoriala i čitanja manuala. Imam tu Pro verziju jer je svojedobno bila neka akcija pa su je dijelili besplatno. Inače košta 32 €, ali ima i laganija besplatna verzija koju nisam nikad probao pa ne znam točno u čemu je razlika.
08.03.2018 | 21:40
Pogledati ću i ProPaint. Možda bude na akciji krajem godine
10.03.2018 | 09:26
... i još da samo da zahvalim svima na preporukama...
10.03.2018 | 17:54
Od prije navedenih najprije Aperture. Sorry, moraš imati verziju 3, ovo je update
20.03.2018 | 07:42
Našao sam svoj stari Photoshop 7, ali ne znam da li on radi na MacOS 10.11?
20.03.2018 | 07:44
Aperture imam ali staru verziju Aperture 2
21.03.2018 | 00:45
Cudi me da niko vec nije predlozio Pixelmator
21.03.2018 | 09:04
Nisam nikad cuo za Pixemator

Je li čemu? Vidim da bas nije jeftilen....
21.03.2018 | 19:20
Ja kao hobist koristim Pixelmator (ne pro, već ova prva verzija) i Affinity Designer. Pixelmator za slike i slično, a affinity designer za vektorsku grafiku.

Pixelmator je za moje potrbe i više no dosta, no nažalost je izašla pro verzija i rekli su developeri da ce ovu prijasnju aplikaciju ubrzo pustiti i raditi ce samo na pro verziji. Eto da i to znas, ali kazem, hobisticki, minimalni rad u njemu nikad mi nista nije falilo.
23.03.2018 | 22:15
A koju bi aplikaciju preporučili za pravljenje kolaž fotografija, najednostavnijeg tipa?
Na primjer, tri fotografije, jednu kraj druge.
Na telefonu koristim pS Express, ali nemam mac alternativu.
24.03.2018 | 00:15
To se moglo u iPhotos. Sada u Photos se ne može, ali navodno ima neka for sa Pages dokumentom, ovdje ti piše kako i šta.
24.03.2018 | 07:42
Pokušaj sa Fotor Photo Editor
Imaju i iPhone aplikaciju.
24.03.2018 | 10:48
bu2nin kaže:
A koju bi aplikaciju preporučili za pravljenje kolaž fotografija, najednostavnijeg tipa?

Meni to vrlo rijetko zatreba i tada kad se to dogodi najbrže mi je kolažirati sve u Keynote slide i onda eksport slide u pdf. Iz PDFa, ako treba dalje lako ide u jpg pomoću previewa.
24.03.2018 | 11:54
smayoo kaže:
bu2nin kaže:

Meni to vrlo rijetko zatreba i tada kad se to dogodi najbrže mi je kolažirati sve u Keynote slide i onda eksport slide u pdf. Iz PDFa, ako treba dalje lako ide u jpg pomoću previewa.

Može se i tako, ali GIMP je odličan za ovako niske potrebe. A opet se dosta toga može napraviti u njemu. Prije pixelmatora sam njega koristio.
27.03.2018 | 10:08
A sto ne bi od starta koristio i ucio Adobe Photoshop, jer ne znas gdje te taj tvoj hobby moze odvest, a u tom slucaju software ti nikada nece biti usko grlo

Ovako ucis neke male app koji ce raditi to sto sada trebas, sutradan ces trebati uciti nesto drugo i njihovu filozofiju rada, samo zato jer su ti korisnicke potrebe porasle.
27.03.2018 | 12:28
Pa da. Ako trebaš prevesti dva cekera špeceraja kući s placa, ne kupuj neki Fiat Punto. Odmah lijepo kupi John Deere, onaj najveći, jer tko zna, možda za par godina poželiš izvlačiti trupce od 30 m iz šume...
28.03.2018 | 07:53
smayoo kaže:
Pa da. Ako trebaš prevesti dva cekera špeceraja kući s placa, ne kupuj neki Fiat Punto. Odmah lijepo kupi John Deere, onaj najveći, jer tko zna, možda za par godina poželiš izvlačiti trupce od 30 m iz šume...

bas sam se nasmijao...
28.03.2018 | 10:46
Evo, jedan ovakav...
28.03.2018 | 10:51
Smayoo, ovo je drugi LOL u dva dana.
Još sutra i trifekta!
Pa di ih izvlačiš, jbt...
drlovric - nemoj mi zamjeriti, smijem se samo fori.
28.03.2018 | 18:19
Meni Photoshop bas fora. Overkill sigurno za 99% ljudi ali bolje uciti industrisjki standard, nego neko softversko nedonosce nadajuci se da ce moc odraditi sve sto treba

A John D je bas cool, bolji od Punta. Pogotovo ako tvrtka placa. Ili drzava
28.03.2018 | 19:24
Kaj mislite koliko dođe jedan blatobran(onaj crni komad plastike) za takav traktor(ne baš ovaj ovaj ali te veličine)? Traktor je bio gotov nov, plaćen oko 200 000 eura
28.03.2018 | 21:35
dlovric, milsim da nekom kome trebaju 3 osnovne funkcije crop, rotate i auto levels nema smisla instalirati i uciti Photoshop... koji bi trebalo i kupiti, za cijenu od pisljivih 3000 kn godisnje.
Pored besplatnog GIMPa koji moze gotovo sve.

Slazem se s tobom da je Photoshop standard, ali za nekoga ko zaraduje za zivot njime.
29.03.2018 | 06:09
To osnovno imas i u Preview-u. Za čudo Božje koliko je močan tj ptogramčić.
29.03.2018 | 08:01
zabac kaže:
To osnovno imas i u Preview-u. Za čudo Božje koliko je močan tj ptogramčić.

Istina... sad sam ga malo pogledao, ima bas sve... i jos puno toga
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?