BootCamp - Windows - Svjetlina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

BootCamp - Windows - Svjetlina

10.04.2018 | 18:57
Pod Windowsima nemam OSD za brightness ekrana kakav imam pod macOS-om, a trebao bih ga imati.
Na prvoj slici je stvarno stanje, a na drugoj slici je stanje kakvo bi rebalo biti.
Kako pod Windowsima dobiti OSD za brightness kakav imam na macOS-u?
Bootcamp driveri uredno instalirani. Što se tiče OSD-a za jačinu zvuka on uredno radi tj. isti je i pod macOS-om i pod Windowsima.

I da li netko ima problema sa podešavanjem svjetline slike pod Windowsima?
Pod macOS-om se slika može dovoljno potamniti, taman koliko treba. Pod Windowsima je slika presvijetla, čak i kad ju smanjim na minimum imam dojam da slika nije do kraja potamnjenja već da je možda negdje na razini kao kada pod macOS-om stavim na 3-4 crtice svjetline. Ima itko sličnih problema?

001.jpg

002.jpg
10.04.2018 | 19:59
Mac bootan u Windowse je zločin protiv čovječnosti. Odmah si to deinstaliraj jer ćemo te prijaviti haškom tužitelju.
A sad ozbiljno - bootcamp driveri za mac hardver pod windowsima su govno. Naročito onaj za power management i onaj za tipkovnicu i touchpad. Oduvijek bili i zauvijek će biti jer Apple ne radi kompjutere za korištenje pod windowsima.
(BTW, ako učestalo i dugotrajno koristiš Macove pod windowsima, i to može biti razlog pregrijavanja i krepavanja baterije jer power management ne radi kako treba pod windowsima)

Zašto ti treba bootcamp? Jesi li siguran da ti treba bootcamp? To što trebaš pod windowsima ne može raditi u virtualci?
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.04.2018 | 21:07
Meni je takav osd pod win 10... imam ga zbog Divinity Orginal Sin 2
17.04.2018 | 16:50
Dijete, što je "Divinity Orginal Sin 2" i da li zbog njega imaš OSD kao na prvoj ili kao na drugoj slici? Guglanje baca na neku igricu, nema veze s OSD-om?

Nisam imao nikakvih drugih problema sa bootcamp driverima, osim ovih za svjetlinu vezano i uz samo neprikazivanja OSD-a a i uz samu razinu svjetline koja je presvijetla kad se smanji na minimum. Na drugom starijem laptopu čak je i to dvoje radilo kako spada, tako da na njemu nisam imao niti jedan jedini problem sa driverima. Geste za tipkovnicu i trackpad mi nisu potrebne. Virutalke ne volim jer uvjek sve fluidnije radi kad zapravo bootam neki OS nego ga pokrenem u virutalki.

Punjenje i pražnje baterije bi trebao regulirati sam firmware laptopa i baterije, neovisno o tome koji se OS vrti. Power management i nekakvi driveri s tim ne mogu imati veze, pogotovo ne s nekakvim pregrijavanjima s kojim ja niti nisam imao problema ili s krepavanjima, tu su stvari očito hardverske prirode ili pitanja firmwarea a ne pitanje OS-a, volio ili ne volio netko macos, win, linux i sl. Osim toga na Win lapoptima sam imao puno manje problema sa baterijama nego na mac laptopima.

A osim toga same drivere za svaku pojedinu komponentu za win niti ne radi apple, rade ih proizvođači hardvera, amd, intel, nvidia, broadcom, itd..., koji često rade identične komponenete i za neke druge laptopte sa istim tim driverima, pa ako su njima dobri... A apple samo uz sve te drivere doda svoju boot camp aplikaciju u kojoj se može podesiti par opcija i to sve zapakira kao Boot Camp.

Ali bih volio čuti druge koji koriste bootcamp drivere prilikom pravog bootanja OS-a da li imaju problema sa OSD-om i svjetlinom.
09.05.2018 | 16:53
smayoo kaže:
Mac bootan u Windowse je zločin protiv čovječnosti. Odmah si to deinstaliraj jer ćemo te prijaviti haškom tužitelju.
A sad ozbiljno - bootcamp driveri za mac hardver pod windowsima su govno. Naročito onaj za power management i onaj za tipkovnicu i touchpad. Oduvijek bili i zauvijek će biti jer Apple ne radi kompjutere za korištenje pod windowsima.
(BTW, ako učestalo i dugotrajno koristiš Macove pod windowsima, i to može biti razlog pregrijavanja i krepavanja baterije jer power management ne radi kako treba pod windowsima)

Zašto ti treba bootcamp? Jesi li siguran da ti treba bootcamp? To što trebaš pod windowsima ne može raditi u virtualci?

Ovo za pregrijavanje uopće nije istina, ali uopće! Grije se samo kad se jako jako koristi tipa igre. Svjetlost i ja imam tako, ali nemoj koristiti tipke, koristi ovako na slici... Zvuk je kako si ti napisao, ali eto svjetlost nije. I makni svjetlost sa automatskog na manualno. Automatsko ne hvata najbolje stvarnu svjetlost u okolini.
Prilozi:
09.05.2018 | 19:49
Otkud znaš da nije istina za pregrijavanje baterije? Koliko ti mjeri temperaturu baterije? Imaš li uopće komad softvera pod windowsima kojim možeš očitati mjerenje temperature baterije?
Automatsko ne hvata stvarnu svjetlost u okolini jer su bootcamp driveri govno i ostat će govno zauvijek. Jer, kako rekoh, Apple ne proizvodi Macove za rad pod windowsima.
09.05.2018 | 20:04
Očito ustupak Microsoftu kao i Office.
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.05.2018 | 20:13
strujic kaže:
Dijete, što je "Divinity Orginal Sin 2" i da li zbog njega imaš OSD kao na prvoj ili kao na drugoj slici? Guglanje baca na neku igricu, nema veze s OSD-om?

Sry, nisam vidio prije. Postao sam ko Sfinga, fale mi zarezi, zvucim ko da pricam u zagonetkama...

Meni je isti slucaj sa OSD kao i tebi. Pokazuje, vertikalnii tanki, a ne klasicni kao sto je prije pokazivao.

Da, Divinity je igrica i na Win nis drugo ne radim tako da ne primijecujem nikakve probleme.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?