17.04.2018 | 16:50
Dijete, što je "Divinity Orginal Sin 2" i da li zbog njega imaš OSD kao na prvoj ili kao na drugoj slici? Guglanje baca na neku igricu, nema veze s OSD-om?
Nisam imao nikakvih drugih problema sa bootcamp driverima, osim ovih za svjetlinu vezano i uz samo neprikazivanja OSD-a a i uz samu razinu svjetline koja je presvijetla kad se smanji na minimum. Na drugom starijem laptopu čak je i to dvoje radilo kako spada, tako da na njemu nisam imao niti jedan jedini problem sa driverima. Geste za tipkovnicu i trackpad mi nisu potrebne. Virutalke ne volim jer uvjek sve fluidnije radi kad zapravo bootam neki OS nego ga pokrenem u virutalki.
Punjenje i pražnje baterije bi trebao regulirati sam firmware laptopa i baterije, neovisno o tome koji se OS vrti. Power management i nekakvi driveri s tim ne mogu imati veze, pogotovo ne s nekakvim pregrijavanjima s kojim ja niti nisam imao problema ili s krepavanjima, tu su stvari očito hardverske prirode ili pitanja firmwarea a ne pitanje OS-a, volio ili ne volio netko macos, win, linux i sl. Osim toga na Win lapoptima sam imao puno manje problema sa baterijama nego na mac laptopima.
A osim toga same drivere za svaku pojedinu komponentu za win niti ne radi apple, rade ih proizvođači hardvera, amd, intel, nvidia, broadcom, itd..., koji često rade identične komponenete i za neke druge laptopte sa istim tim driverima, pa ako su njima dobri... A apple samo uz sve te drivere doda svoju boot camp aplikaciju u kojoj se može podesiti par opcija i to sve zapakira kao Boot Camp.
Ali bih volio čuti druge koji koriste bootcamp drivere prilikom pravog bootanja OS-a da li imaju problema sa OSD-om i svjetlinom.