PLEX
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PLEX

27.05.2018 | 20:12
Od kad se Plex placa ili sam nesto krivo vidio?
27.05.2018 | 20:39
Krivo si vidio. Plaćaju se samo premium opcije. Inače, meni je on toliko dobar da bih ga čak i plaćao, ali zaista ne moram jer sve što mi treba radi i ovako.
28.05.2018 | 13:03
Plaća se od cca 2011. , ali u obliku kojem je Davor rekao. Ja sam si uzeo lifetime pretplatu jer ima stvari koje su mi se otključale sa time i vrijedi svake lipe.

Uglavnom za Black Friday i Božić imaju poklone po pitanju popusta za life time pretplatu pa eto...
28.05.2018 | 20:50
A zašto nudi trial pperiod?
Kako se to izbjegne?
Da li se plaća samo za mobilne uređaje?
28.05.2018 | 20:59
Gdje ti točno nudi trial? Ni u kom slučaju ne moraš plaćati osim naravno ako ne uzmeš pretplatu, ali onda moraš i instalirati verziju Plex servera koja je za Plex Pass usere. Tako da defaultno nećeš ni imati pristup neki features-ima. Da li te to pita na mobile verziji onda?
28.05.2018 | 21:08
Telefonu (Android) je bio u pitanju.
28.05.2018 | 21:29
Mobile verzije su u biti komercijalne (ne bih točno znao za Android), ali iOS je komercijalan. Pošto je prošlo poprilično od kada sam ga kupio moguće da su promijenili način pa je app u biti besplatan za određene dijelove, a komercijalan za ostale. No ako i je tako sigurno nije potrebno nužno kupovati i aktivirati trial period. Opet, jedino ako te u jednom trenutku ne prisile kupiti baš mobile verziju, ali koliko sam zadnji put to vidio to nije bio preduvjet.
28.05.2018 | 22:16
Aha, ti pitaš za mobilnu verziju, nije mi to palo na pamet! Mobilna verzija se, mislim, uvijek plaćala.

Zašto bi uopće netko gledao filmove na tako malecnom ekranu osim u nuždi na nekom putu? Jer ako ti je Plex server doma, onda je valjda ugodnije zavaliti se negdje u dnevnoj sobi i gledati na velikom ekranu? Ili bi ti streamao s kućnog servera na net, pa da gledaš na mobilnom dok si negdje vani?
29.05.2018 | 06:10
Pa na tabletu nije malena slika. Mada je ideja bila gledati kad nisam doma.
29.05.2018 | 07:11
Pa šta ti nemaš NAS zabac? Ja kad sam negdje vani koristim connect.to od NAS i onda gledam dokumentarce i ostali sadržaj koji sam spremio prije putovanja. Bitno je da imaš dobar upload doma, a down gdje god da jesam je dovoljan da si pogledam to što me zanima.
29.05.2018 | 08:10
Imam NAS. Ne pustam podatke na mrezu jos. Imam i APExtreme i na njega mislim disk staviti. Sve je jos na ideji. Pregledavam mogucnosti. Jedna je i multimediju staviti na disk pa u MacPro koji sam nedavno nabavio.
19.07.2018 | 19:51
Evo konacno mi je stiga mail sa popustom na lifetime Plex Pass, pa rekoh samo jos jednu stvar da provjerim prije nego kupim. Naime Plex Pass me najvise zanima jer navodno otkljucava Intel QuickSync podrsku (mislim da je bas @rusty to negdi ovdje bio spominja, ali nisam uspio naci, mozda je cak bilo i na vikalici pa je iscurilo). Meni osobno to i ne igra neku ulogu jer transcoding gotovo i ne koristim (eventualno ako nesto gledam di nemam dobar internet), ali svoj library dijelim sa jedno 6-7 ljudi (brat, starci, rodjak, punica i par prijatelja) a oni vecinom gledaju na ne- uredjajima. Bez titlova je sve super, direct play (jer sve mi je u h.264/AAC), ali cim ukljuce titlove prebaci na transcoding. Plex server je na NAS-u (Intelov CPU i podupire QuickSync) i ovako izdrzi 3-4 streama sa transcodingom (jer sam smanjio kvalitetu transcodinga u postavkama Plex-a), ali to mu utilta CPU na 100% (znam da vjerojatno ni nece nikad vise od 4 osobe gledati nesto u isto vrime, ali svejedno zasto ga ubijati ako moze i bez toga, a uz to trebaju mi i resursi i za druge stvari, npr. gori su mi dvi virtualke u Virtualization Stationu). Moje pitanje je sad ako ja uzmem Plex Pass, to bi trebalo otkljucati QuickSync support na mom accountu, ali sto se dogadja u slucaju kad npr. moj brat gleda nesto kroz njegov account kojem sam ja samo shareao svoj library?
19.07.2018 | 19:57
Plex Pass će otključati hw transcode na svim plex serverima koji su pokriveni sa userom koji ima Plex pass. Dakle neivisno o tome tko je client (free ili PP user) ukoliko bude došlo to transcode potrebe to će se odraditi na server strani. Ako je pokriven taj server sa PP uslugom, problem riješen.

Testirali smo u firmi sa kolegama. Ja imam PP oni nemaju, ali svi uredno mogu napasti moj server i uredno inicirati hw transcode ako zatreba. Dakle nije bitno koji Plex account konzumira plex server, nego kakav ga account administrira.

Prije je recimo remote streamanje bilo ograničeno na 1min ako nisi imao na strani servera Pass opciju. Sada to više nije slučaj (ali je limitirana kvaliteta na 720p u 2Mbit), no HW transcode će se otključati za svih, bez brige.

Ako hoćeš probat možeš se spojiti na moj server pa se uvjeri.
19.07.2018 | 20:50
Da, to je upravo ono sto sam htio cuti. Hvala @rusty
19.07.2018 | 20:50
np
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 17 minuta
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

tino1, Anonimci (597)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO