09.10.2018 | 11:55
Više mi se čini kao iCloud problem nego s konkretnim aplikacijama.
Mislim da je iCloud uvijek bio mušićav i treba ga koristiti s oprezom, tj. tamo ne smije biti ništa što nije još negdje drugo.
Koristim Numbers/Pages konstantno jer nemam MS Office i nisam imao nekih problema. Programi mi se ne sviđaju sa stanovišta lakoće korištenja premda mi se ne sviđaju spreadsheet / tekst aplikacije općenito. Word je valjda program koji kao da je potpuno napravljen s jedinim razlogom da mi digne živac svaki put kad ga koristim. Pages je tu negdje, ali sam u stanju napisati povremeno nešto kad baš moram tako da ih više manje koristim u read only modu, za stvari koje dobijam od drugih u doc(x) i xls(x) formatima.
Ok, ovaj zadnji odlomak neće nikom biti od previše koristi ali služi kao ilustracija na načinu na koji ih koristim kao i prastare PPC verzije Worda i Excela koje još ponekad pokrenem kad mogu jer imam licencu.
Ako možeš, uvijek spremaj na desktop u .pages formatu pa onda nekako pošalji na iCloud. Istina, to je gnjavaža ali najjednostavniji način da je tekst ok. Ja recimo dijelim stvari preko Dropboxa, ali pošto ni njemu ne vjerujem uvijek imam sve na kompu. Izvučem kopiju dokumenta iz dropboxa na desktop, tamo ga editiram i na kraju vratim ponovo držeći tipku Alt da se stvar iskopira u folder u Dropboxu a ovaj original s desktopa odvućem u neki folder gdje držim dokumente. Na taj način uvijek imam kopiju, plus nemam pretjeranu gužvu na desktopu
To govorim kao osoba koja koristi 3 laptopa i 2 dektopa skoro svakodnevno.