Blue Screen on Boot Camp Win10 on Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Blue Screen on Boot Camp Win10 on Mac

04.11.2018 | 20:11
Pozdrav svima,
Zbog prirode posla morao sam razmišljati o instalaciji Windows-a and Macu kako ne bi se morao izlagati trošku za PC laptop i sa sobom vukao dva laptopa na putovanja.
Krenuo sam u akciju bootanja Windows 10 Pro 64bit (1709) registrirane verzije na MacBook Mid2012 13". Instalacija kao taka je uspješno izvedena. Mojave je na OSX particiji a Windows 10 Pro an Bootcamp partisciji. Uradjena je i većina update-a i instalacija draver pack-a za Windows, medjutim Blue Screen je nezaobilazan i konstantan. U većini vremena toliko učestao da ne stignem ući u settings da bi update odredjenih stvari završio do kraja. Iz Device Manager-a sam čak išao komponentu po komponentu update-at.
Zvuk je također u banani, kao da nije povukao driver sa on-board kartice. Međutim vezano za zvuk ću znati više nakon pokušaja instalacije driver-a za externu kartu.
No za to mi je potreban stabilan sustav koji se ne ruši svakih par minuta. Također nemogu pomjerati ptozore po screenu, klasičnim klikom i hold pa ljevo desno.
Ima li netko ideju u slučaju da je imao sličan problem ili iskustvo slučne vrste. Što se da učiniti?
Prilažem i fotografije sa urađenim i trenutnim windows update-om kao i blue screen informaciju.
Hvala unaprijed.
S poštovanjem

P.S. U međuvremenu zvuk je namješten povezivanjem eksterne zvučne karte
04.11.2018 | 20:16
Nažalost ne dozvoljava mi da uplodam fotografije tako da ću samo staviti kratak opis blue screen poruke:
YOUR PC RAN INTO A PROBLEM AND NEEDS TO RESTART. WE'RE JUST COLLECTING SOME ERROR INFO. AND THE WE'LL RESTART FOR YOU.
For more information about this issue and possible fixes visit windods.com/stopcode
If you call support person, give them this info:

Stop Code: KERNEL SECURITY CHECK FAILURE
04.11.2018 | 22:14
www.thewindowsclub.com/kernel-security-check-failure-windows

Nije sve što tamo piše vjerojatno u tvom slučaju. Ono što najviše zvoni je - nevaljan driver. Kaže tamo:

2] Boot in Safe Mode or Clean Boot State and see if the problem disappears. If the problem does not occur then it you will have to identify the offending program or driver and uninstall it.

I to je i meni prvo palo na pamet. Jesi li probao bootati u safe mode i kako se onda ponaša?

Ima dalje tamo još, pogledaj link.
05.11.2018 | 10:56
Hvala puno na odgovoru.
Danas se bacam na nastavak repavanja problema pa javim kako ide.
Pozdrav
05.11.2018 | 12:17
Ja nemam puno iskustva sa win 10, no zadnjih dva tjedna se doslovno hrvam s instalacijom. U pitanju je Win 10 Pro retail verzija, iz dućana, sve legalno. Verzija 7 nije mogla na laptop, obzirom da je u pitanju procesor sedme generacije.
Dakle, u dva navrata sam bio primoran vratiti instalacijski stick. U prvoj varijanti stick uopće nije bio bootabilan, a u drugoj uopće nije bio u stanju load-ati drajvere!!!! Dva škarta u nizu! Meni je to sve bilo zaista čudno i ostavilo dojam da tu nešto ne štima s dobavljačem, a trgovci se čudom čude. Kao njima je to prvi put da se tako nešto događa. Ne moram ni spominjat koliko sam potrošio vremena, živaca i novaca kako bi svi(ja, servis i trgovac) skupa utvrdili da mi se prodaje škart.
Sad čekam povrat love na račun i ime dobavljača. I naravno slijedi drugi pokušaj kupovine u nekom drugom dućanu.
Kad samostalno kreiram usb bootabilni stick preko Microsoft-a, instalacija prođe bez greške.

Nisam mac korisnik i neznam od kuda dohvaćaš instalaciju (pretpostavljam da je u pitanju apple.com), ali uvijek imaš mogućnost odabrati verziju 7.
Mene ovo s win 10 legitimnim stick-om na prvu šokiralo.
Moram priznat da nikada do sada nisam imao problem s instalacijom legalnih windowsa, a napravio sam ih valjda na 30-ak različitih računala.
05.11.2018 | 16:01
Ma, kako možeš to pisati? Pa sa svih strana čujem kako je Windows 10 "napokon jedan stvarno dobar OS koji je baš ono dorastao Mac OSu". Pa evo i tu su na forumu ljudi u barem nekoliko navrata to napisali...
05.11.2018 | 16:52
Ja nisam ni došao do faze da je OS u pogonu, pa da nešto mogu komentirat. Ja se hrvam sa usb stickovima.
Al kaj je, imam na poslu jednu lenovo kantu sa predinstaliranim windowsima 10. Na njemu se radi svaki dan evo skoro tri godine. Nikakvih problema sa windowsima osim šta mi nikako nije sjela ta izvedenica interfejsa. Al to je samo kozmetički nedostatak
05.11.2018 | 17:06
Znam i ja jednog lovca. Ima Ladu Nivu već 15 godina i svaki tjedan se vozi po šumi. Nikad problema. Njemu uopće nije jasno zašto ljudi pričaju da se Lada kvari.
05.11.2018 | 17:29
JOHN kaže:
Nisam mac korisnik i neznam od kuda dohvaćaš instalaciju (pretpostavljam da je u pitanju apple.com),

ISO file sa Microsoft sajta.
JOHN kaže:
ali uvijek imaš mogućnost odabrati verziju 7.

Bar u mom slučaju boot camp zahtjeva win 10 kad pozovem iso za pravljenje bootabilnog USB-a
08.11.2018 | 14:59
Problem fixed.
Hvala svima.
Ništa ljepše od riješenog slučaja i pune glave znanja oko novih stvari.
Pozdrav.
08.11.2018 | 17:03
kanc kaže:
Problem fixed.
Hvala svima.
Ništa ljepše od riješenog slučaja i pune glave znanja oko novih stvari.

Ima nešto ljepše od toga - kada se to znanje i rješenje podijeli sa drugima.
08.11.2018 | 18:24
Možda želi da ga žicamo?
08.11.2018 | 21:46
Ne, nego nam namjerno ne želi reći jer mu nismo ni ovdje pomogli, nego netko drugi.
08.11.2018 | 22:25
Sad ziher gleda kak cvilimo.
10.11.2018 | 11:03
Lako se vama zaebavati, ja se budim po noći i palim komp u nadi da će kolega @kanc poslati odgovor. Nadam se da će bar zbog moje insomije odgovoriti... a ako neće, stići će ga Božja ruka pravde, kad-tad
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 44 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO