05.11.2018 | 12:17
Ja nemam puno iskustva sa win 10, no zadnjih dva tjedna se doslovno hrvam s instalacijom. U pitanju je Win 10 Pro retail verzija, iz dućana, sve legalno. Verzija 7 nije mogla na laptop, obzirom da je u pitanju procesor sedme generacije.
Dakle, u dva navrata sam bio primoran vratiti instalacijski stick. U prvoj varijanti stick uopće nije bio bootabilan, a u drugoj uopće nije bio u stanju load-ati drajvere!!!! Dva škarta u nizu! Meni je to sve bilo zaista čudno i ostavilo dojam da tu nešto ne štima s dobavljačem, a trgovci se čudom čude. Kao njima je to prvi put da se tako nešto događa. Ne moram ni spominjat koliko sam potrošio vremena, živaca i novaca kako bi svi(ja, servis i trgovac) skupa utvrdili da mi se prodaje škart.
Sad čekam povrat love na račun i ime dobavljača. I naravno slijedi drugi pokušaj kupovine u nekom drugom dućanu.
Kad samostalno kreiram usb bootabilni stick preko Microsoft-a, instalacija prođe bez greške.
Nisam mac korisnik i neznam od kuda dohvaćaš instalaciju (pretpostavljam da je u pitanju apple.com), ali uvijek imaš mogućnost odabrati verziju 7.
Mene ovo s win 10 legitimnim stick-om na prvu šokiralo.
Moram priznat da nikada do sada nisam imao problem s instalacijom legalnih windowsa, a napravio sam ih valjda na 30-ak različitih računala.