12.01.2019 | 13:52
Evo nakon cca. 10 godina korištenja US accounta mogu reći sljedeće:
Apple Music (iTunes Match i sl.), filmovi, Netflix i ostalo na Apple TV-u, iCloud i aplikacije skoro sve radi bez problema. Skoro sve, jer problem je jedino s US TV programima na Apple TV-u zbog dvostruke registracije. Naime prvo je potrebno imati account recimo na CNN-u, pa ga zatim povezati sa AppleID-om na Apple TV-u, a to mi se ne da, niti imam želju
.
S druge strane US Netflix radi bez problema, jer ide preko Apple ID accounta i nikad nikakvih problema s njim nisam imao, uredno gledam bez VPN-a ili bilo kakvih fejkanja geo lokacije, ali bojim se da je i to sad gotovo, jer je od neki dan Netflix ukinuo pretplatu preko Applea za njihov servis, pod izlikom da ne žele davati Appleu 30% iako mislim da su to napravili da ubiju zadnju rupu gdje im je curilo da možeš gledati Netflix bez geo lokacijske provjere. Za sad mi još radi, jer sam stari korisnik, pa imam pretplatu, ali novi korisnici se više ne mogu pretplatiti na Netflix izravno iz Apple TV-a.
Nakon podužeg uvoda ovo je moj recept za bezbolno korištenje US account-a sa svim blagodatima istog:
Kupio sam prije cca 10 godina virtualnu US prepaid debitnu karticu, na nju stavio fejk adresu u USA. Na nju sam uplatio 10$ preko hr PayPala kako bi registracija na US account prošla što bezbolnije ako im zatreba kakva lova
Poslije sam tu lovu iskoristio za kupovinu nekih aplikacija.
Zatim našao sam izvor povoljnih iTunes gift cardova. Ovdje sam išao na povjerenje, pa sam za početak uzimao samo 25$ iTunes gift kartice i sad već jedno 6-7 godina kupujem preko tog izvora iTunes gift kartice i nikad nisam imao problema. Većinom su jeftiniji nego sama vrijednost gift carda ( go figure
)
I tako fino kupim gift card ukucam ga u iTunes i ne brinem o ničemu, uredno mi skida iznos za razne pretplate, kupovine i sl., a ja bez problema gledam, slušam, iCloudam
i kupujem sve preko USA iTunesa.