1Password mirovina. Trazim zamjenu.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

1Password mirovina. Trazim zamjenu.

13.08.2020 | 14:52
U procesu sam reduciranja subscription based stvari. Stvari se otimaju kontroli

Na red dosao 1Password. Radi odlicno al' forsira pretplatu...

Koje su kvalitetne alternative za password management? Besplatne ili One time purchase.

Jedini preduvjet, uz iOS integraciju, je da mogu importirati postojece lozinke iz 1Password. Previse toga ima za manualno tipkanje.

100% sam u Apple eco sustavu ali ugradjeni Mac password management je bez ikakvog razloga osakacen. Ne mogu otvoriti neki app gdje bi radio management tih lozinki koje MacOS/iOS pamte. Nesto fulam ili to stvarno nema?

Hvala puno svima na savjetima.
13.08.2020 | 17:37
A jesi me trznuo. Na temelju naslova sam na čas pomislio kako stavljaju ključ u bravu.
Vjerojatno dvije posljednje pretplate koje bih ukinuo su 1Pass i iCloud storage.

Možda se stvari pokrenu na bolje s Big Sur i iOS-om 14: "iOS 14: Keychain password manager to gain new 1Password-like features"
9to5mac.com/2020/04/01/ios-14-keychain-password-features/

"Manage passwords using keychains on Mac"
support.apple.com/en-gb/guide/mac-help/mchlf375f392/mac

"View the information stored in a keychain on Mac"
support.apple.com/en-gb/guide/keychain-access/kyca1085/mac
13.08.2020 | 18:41
Pokusavam smanjiti pretplate. Bas previse ih imam. Za svasta, i za jako puno gluposti

Za mjesec, dva najkasnije, bi trebao update pa mozda bolje da sacekam. Ako Apple vec radi na tome, najvise bi volio njihovo rjesenje...

Hvala ti za info.
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.08.2020 | 20:50
Možda Bitwarden?

Bitwarden.com
13.08.2020 | 21:54
Ja sam s 1Passworda nakon v3 (kad je krenula naplata apgrejda za svaki sljedeći OS ili opcija pretplate) "pobjegao" na Enpass i do danas sam zadovoljni korisnik.

Desktop app je free, a iOS app postaje upotebljiv kad se kupi Premium licenca (bez nje omogućava samo 25 passworda i 1 vault). Premium se može kupiti kao mjesečna pretplata, ali postoji i One-time opcija, koju koristim i koja košta €71.19 (vidim da je trenutno na popustu, nude je za €49.83). I da, omogućava import 1Password baze.

Preferiram 3rd party rješenje nad Appleovim ne samo zato što je Appleovo generalno neupotrebljivo nego i zato što s Enpassom mogu koristiti vault i izvan Apple ekosustava (Win/Linux).
13.08.2020 | 21:57
@Daddo:

Ovo je za sada pun pogodak.

Importirao sa 1Password. Instalirao app na Mac, iOS. Sve ucitano. Sve synca.

Vidjet cu da li cu uzeti premium. Free za sada radi ok. Jos cu to malo testirati u praksi.

Hvala ti puno. Nikad cuo za ovo.
13.08.2020 | 22:00
@djipi:

Slican smo scenarij. Generalno ja sam zadovoljan sa 1Password. Sminka je, nema govora

Al bjezim od pretplata koliko mogu. Nakupilo se svega i svacega. Imam osjecaj da bzv dajem pare i na stvari gdje ne moram.

I tih 50e lifetime mi se cini kao dobra opcija. Set and forget
13.08.2020 | 22:25
Dok se ne predomisle pa nastavak razvoja nazovu drugačije da bi ti prodali licencu ponovno. Ili dok ne propadnu.
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.08.2020 | 22:32
drlovric kaže:
@Daddo:

Ovo je za sada pun pogodak.

Importirao sa 1Password. Instalirao app na Mac, iOS. Sve ucitano. Sve synca.

Vidjet cu da li cu uzeti premium. Free za sada radi ok. Jos cu to malo testirati u praksi.

Hvala ti puno. Nikad cuo za ovo.

NNČ.

I ja nisam pojma imao dok mi korisnik s Jabučnjaka nije otkrio da to postoji. Ne koristim je iz čiste lijenosti, odnosno nemam bitnih i specijalnih passworda koje pamtiti treba.

Dodatni plus ovom je što stvar može biti hostana na tvom vlastitom serveru (recimo docker image na Synology NAS-u) i opensource je tako da možeš uz dovoljno vlastitog znanja i truda sve imati u svojim rukama.
14.08.2020 | 09:13
Također preporuka za Bitwarden, koristim već godinu ipo, bez problema import sa LastPass-a odradio.

Više se okrećao nisam, Bitwarden obavlja posao odlično.
14.08.2020 | 10:27
Kaj velite na dashlane?
Ako je netko i to koristio uz bitwarden kaj ga je bolje sluzilo?
14.08.2020 | 15:16
kvaju kaže:
Također preporuka za Bitwarden, koristim već godinu ipo, bez problema import sa LastPass-a odradio.

Više se okrećao nisam, Bitwarden obavlja posao odlično.

Još jedan glas za BW

www.blackvoid.club/tag/bitwarden/
28.11.2020 | 00:24
Da malo podignem temu;
S obzirom da je black friday, isprobao sam sve ove najpopularnije koje razni recenzeri preporučuju (osim 1Passw.), i najbolji mi se pokazao Enpass.

1Password iz principa neću jer mi se ne sviđa politika naplate nove verzije. Zbog toga sam odustao i od pixelmatora u svoje vrijeme.

Bitwarden mi jednostavno nije prepoznavao forme, znači, kada bi utipkao username i pass, safari extenzija to nije memorirala, i onda sam morao ručno unositi. Nakon 2 web stranice, odustao.

Sad je Enpass na akciji godinu dana 59 HRK, pa sam uzeo godinu dana za probu

Nekak mi se puno činila lifetime verzija 355 HRK, vidjeti ćemo iduće godine...
28.11.2020 | 00:34
Šteta za BW. Ja ga koristim već preko godinu dana i niti jednom nije zakazao. Preko 300 logina imam u njemu. Sve radi super. Koristim samo Safari ekstenziju kada sam na macu, da li preko ikone ili shortcuta, sve radi stvarno super.
29.11.2020 | 13:46
Isto u potrazi za zamjenu ili dodatni backup.
Godinama koristim 1Password, 2017 sam kupio license za nekih 40-ak $ i to je sada kao useless, kazu dabe ti to moras placati monthly/yearly ako hoces sve.

Znaci vi se tu za Bitwarden ili Enpass...jedino sta vidim je da jedan save sve online, a drugi locally na device.

Nisam pametan sta uzeti
29.11.2020 | 16:26
Za razliku od ostalih ja ostajem na 1Passwordu, siguran je i još mi nije omanuo - a to što ga plaćam me čini još sigurnijim u to da neće sutra propasti.
Enpass izgleda ok, no ne kužim kojim šemama će financirati daljnji razvoj, ako daju desktop app besplatno, a mobilni app doživotno za 50 eura?

Kad tad će presušiti, a onda će biti kemijanja... Ne hvala...
29.11.2020 | 23:06
Već godinama koristim KeepassX, radi se o open source pass manageru, ono što me konkretno zanima, što propuštam u odnosu na neki drugi (komercijalni) alat tipa 1password, odnosno enpass/bitwarden? Da li netko od vas još koristi isti alat kao i ja?
Sam file s lozinkama spremam na synology nas, a istu bazu imam i na iphone-u i otvaram je s pripadajućom aplikacijom.
30.11.2020 | 08:50
@zoranowsky - ako ti služi, to je ono što je po meni najbitnije. Osbno meni je BW super. Privatno, kompletno u posjedu svega, radi na svim platformama koje mi trebaju. Ne gledam dalje.

Tako mislim da bi trebalo vrijediti za svakoga. Ako ti radi, super.
30.11.2020 | 09:35
O cijele ove rasprave napalili ste i mene da konacno rijesim taj problem, odo i ja na BitWarden, svidja mi se a mogu i svoj Yubikey upogoniti sa premiumom.
30.11.2020 | 11:10
Ja nisam nikad koristio takav alat, niti ikad namjeravam. Ne vidim i ne shvaćam njegovu korisnost u usporedbi sa svojom primitivnom metodom. Nekad sam pamtio dvjestotinjak telefonskih brojeva (neke nažalost još uvijek pamtim, iako više nisu ničiji 531232, 427402, 511032, 3356368, ... ) pa mi nije sada problem zapamtiti petnaestak passworda. Imam jedan za bullshit web accounte, jedan za malo manje bullshit web accounte, jedan za bitne web accounte, itd. do onog kojeg znam samo ja i moja supruga, i koji je bitan za neke životno bitne stvari.
Imati passworde zapisane u bilo kojoj aplikaciji, na bilo kojem mediju, to je nepotreban rizik.
Samo moje dvije lipe. Nemojte sad drvlje i kamenje po meni...
30.11.2020 | 11:17
I ja koristim tvoju metodu, ali ipak nije idealna. Bitwarden baza je enkriptirana, za pristup mogu koristiti yubikey, mozes je self hostati, nije skup, open source.... vrijedi probati, mozda mi nece pomoci uopce, a mozda i hoce.
30.11.2020 | 13:35
smayoo kaže:
Ja nisam nikad koristio takav alat, niti ikad namjeravam. Ne vidim i ne shvaćam njegovu korisnost u usporedbi sa svojom primitivnom metodom. Nekad sam pamtio dvjestotinjak telefonskih brojeva (neke nažalost još uvijek pamtim, iako više nisu ničiji 531232, 427402, 511032, 3356368, ... ) pa mi nije sada problem zapamtiti petnaestak passworda. Imam jedan za bullshit web accounte, jedan za malo manje bullshit web accounte, jedan za bitne web accounte, itd. do onog kojeg znam samo ja i moja supruga, i koji je bitan za neke životno bitne stvari.
Imati passworde zapisane u bilo kojoj aplikaciji, na bilo kojem mediju, to je nepotreban rizik.
Samo moje dvije lipe. Nemojte sad drvlje i kamenje po meni...

Slažem se, ali moja ideja je bila da u biti ne želim znati niti jedan pass na niti jednom servisu/accountu. Znam jedan main passphrase i to je to. Ako ne znam ostale neću ih sigurno nigdje ponoviti niti koristiti, a opet ih mogu bilo kada modificirati.

Za osobu koja nije nikada do nedavno koristila password managera, moram priznati da mi je pritisak u potpunosti nestao što se toga tiče, a imam bolju sigurnost nego sam imao prije.

my2c
30.11.2020 | 14:49
A "single point of failure"? Dakle, taj main passphrase? Što ako njega kompromitiraš? Baš si ono 1000000000% siguran da ti nitko nikad neće podvaliti neki keylogger ili neko slično sranje?
Kako pristupaš tim passwordima ako nisi na svom "matičnom" uređaju, nego na nekom privremenom, posuđenom, usputnom...? Preko neta? Kako se zaštitiš od nekontrolirane okoline...?
30.11.2020 | 15:07
smayoo kaže:
A "single point of failure"? Dakle, taj main passphrase? Što ako njega kompromitiraš? Baš si ono 1000000000% siguran da ti nitko nikad neće podvaliti neki keylogger ili neko slično sranje?

pa ne radimo na Windowsima

Kako pristupaš tim passwordima ako nisi na svom "matičnom" uređaju, nego na nekom privremenom, posuđenom, usputnom...? Preko neta? Kako se zaštitiš od nekontrolirane okoline...?

https pristup, VPN pristup, offline pristup sa uređaja na kojem se također nalaze (koji nije Android )
30.11.2020 | 15:11
Ja imam sve lozinke na papiru, odnosno samo jedan segment lozinke. A unos je moguć samo ako je papir ispred mene, a ostatak svake lozinke je u mojoj glavi.
30.11.2020 | 16:06
To je odlična zaštita, ako se ostatak lozinke u tvojo glavi ne temelji na nekom jednostavnom pravilu.
30.11.2020 | 16:28
Slican sistem koristim i ja za bitne passworde, imam masu ne bitnih pa onda za to napisem sve...

Uglavnom uzeo sam i ja Bitwarden sada, 10$ nije puno...za backup neka se nade
30.11.2020 | 19:44
smayoo kaže:
To je odlična zaštita, ako se ostatak lozinke u tvojo glavi ne temelji na nekom jednostavnom pravilu.

Žena mi veli da nisam normalan!
30.11.2020 | 21:48
Ja sam sa 1Password presao na Bitwarden. Super sam zadovoljan. Niti ne primjetim razliku iskreno.

O kakvih 10$ pricate? Ja nisam nikome nista platio. Ima neka PRO inacica?
30.11.2020 | 22:20
To je Premium service (10$ godisnje), ima par extra stvari za razliku od free service, ja sam uzeo to, vidjeti cemo kako kako ce se pokazati, za sada sve 5.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 6 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO