30.10.2020 | 11:36
Mi moramo koristiti Microsoft Teams za EU projekt u čijem smo klasteru. Briga me za bahate resurse koje traži jer imam 128 GB RAM-a i dva procesora, ali to smeće je i čak u takvim uvjetima uspjelo ne raditi u tom jednom trenu kada je trebalo!
Na skupnom pozivu je došao red da ja prezentiram naš dio projekta: video veza je u mojim probama radila ok, koristim iSight koji putem FireWirea vodi sliku i zvuk. Znači to radi ili ne radi (ako npr. neka druga aplikacija preuzme resurs), tako da na Macu (FaceTime, prije iChat, QuickTime...) uvijek znam da kada vidim sliku s kamere, da je sve ok. No, Microsoft je nekako uspio da ima slike, ali nema zvuka - a isti je izvor! Nervni slom sam dobio! I nije bilo druge nego restartati aplikaciju, što samo po sebi nije nešto strašno, ali onda je Microsoft odlučio da nisam promijenio šifru mjesec dana (ili tako nešto besmisleno malo) i onda sam ušao u proceduru toga, pa slanje provjere putem mobitela, pa čudesa... da bih se za jedno 15-ak minuta uspio vratiti nazad na call sa slikom i zvukom. Naravno, svi su već odavno otišli i ja nisam odradio svoj dio na moju sramotu.
Smrdljivi šlampavo napisani bloatware.
A ovo izvesti - da FireWire izvor radi, ali da ima slike, a nema zvuka, to baš moraš biti majstor antiprogramiranja... to mi se nije dogodilo na Macu nikada nigdje od kada sam na Macintoshu nakon Atarija!