04.11.2020 | 06:00
Dijete kaže:
drpongra kaže:
nadam se i malo manjim cijenama uređaja.
Ja nekak ocekujem vise cijene...
nisam pivu pio dva tjedna da izkompenziram - da ne zafali...
Ne znam pošto je piva tamo daleko, ali eto ni ja nisam tu pio pivu već 2 mjeseca. Samo žestoko i samo domaće. Dezinfekcije radi.
Ozbiljno, očekujem Mini i MB Air. Cijenu se ne usudim prognozirati ali se nadam kao i drpongra da bi s obzirom na neizvjesnost oko aplikacija 3rd party developera (odnosno performansama istih na novoj arhitekturi) ta cijena mogla biti nešto niža da se izgradi baza "novih" korisnika. Realno, danas kućni korisnik treba surfalicu, mail, dopise i tablice, ostalo se može konzumirati i iz oblaka i na pretplatu kao "software as a service". To nekakav ulazni model Minija čak i na ARM-u može ponudit za nevelike novce (ako to Apple želi).
Ne očekujem da će Apple tako skoro procesore svojih Pro računala zamijeniti ARM-om. Ne jer ne može ili jer im je preskupo, nego jer nema nagle tranzicije bez puno peglanja.
Performanse ARM-a? Morat će biti ekvivalentne aktualnim modelima + nešto ekstra, da doguraju do druge generacije i imaju na čemu popravit stvari.
Brojkama, 999 i 1499 za ulazne modele Minija i Aira? Može, mislim da je izvedivo. Mogu li ja? Teško, ali riskirao bih dogodine jer mi pouzdani prijenosnik treba, a dotad ću znati više što i kako.