Preview ne prikazuje neke znakove
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preview ne prikazuje neke znakove

11.01.2021 | 16:50
Koristimo Synesis program za izdavanje računa. Exportom u pdf isti ne prikazuje neke znakove (č,ć). Na mjestu gdje bi se trebao nalaziti znak samo je prazno mjesto. Isti se ne prikazuju kako treba ni na iOS (iPhone i iPad). Pretraživanje mi nije ponudilo rješenje već par ideja koje bi mogle riješiti problem ali nisu. Isti pdf se ispravno prikazuje u Affinity photo ili na Win 10 po Parallelsima.
Prilozi:
11.01.2021 | 17:16
Za početak probaj otvoriti isti račun u Acrobatu.
11.01.2021 | 19:01
Zna se desiti kada se ide Sve As..., a kada se ide na print pa PDF i onda Save as PDF sve dobro ispadne.
Kada radim PDF isključivo idem preko Print dialoga.
11.01.2021 | 20:49
Meni su svojedobno stizale PDF ponude od jednog dobavljača u kojima pojedini blokovi teksta nisu bili prikazani u Previewu, a u Adobe Readeru ili Soda PDFu se vidjelo sve normalno i kužilo se da su ti "nevidljivi dijelovi" bili kao u nekom drugom sloju (layeru).

Problem nikad nije riješen (tada sam koristio 10.6, pa 10.8, a sada 10.13), ali ja ga više nemam jer ne radim više taj posao pa mi taj firma ne šalje ponude.

U tvom slučaju, mislim da je problem u tome da softver koji generira sadržaj prtlja s tekstom pa injektira non-ascii znakove na neki neuobičajen način, umjesto da je cijeli tekst UTF-8.

Nemam ti pametan savjet, osim da upozoriš klijente da ti račun ne otvaraju Previewom, ili, ako ti to nije opcija, otvori nekim drugim softverom (npr. Soda PDF) i isprintaj u PDF (re-digest) pa će ti taj drugi PDF vjerojatno biti ok.
11.01.2021 | 23:57
dpasaric kaže:
Za početak probaj otvoriti isti račun u Acrobatu.

Instalirao sam Adobe Reader i greška je ista. Provjerim sutra u firmi imamo li bilo kakve mogućnosti u postavkama Synesisa.

EDIT:
Safari ne prikazuje kako treba dok Opera i Firefox na Macu prikazuje sve znakove.

Documentproperties.jpg
12.01.2021 | 00:12
Ako u Adobe Readeru na Macu ne radi, a na Windowsima radi, onda je problem u tome da softver koristi neki font kojeg Mac nema. Autorima softvera treba reći neka koriste standardni font ili neka ga embeddaju u PDF.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 1 minute
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO