thunderbolt ethernet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

thunderbolt ethernet

10.05.2021 | 01:32
Imam problemcic. Postavio macbook pro na noge (hign sierra) i jos samo rekoh da ju spojim na web preko ethernet kabla. Imam thunderbolt ethernet adapter.
Mwdjutim u networku nema nicega...samo thunderbolt bridge, wifi. Kad pokusam dodati (na mali + ispod) thunderbolt 1 ili 2 port nista se ne dogadja...ne pojavljuje se na listi.
Pokusao ovo i nisam nasao na instalacijskoj listi..."Incompatible Kernel Extension Configuration Data"
www.macobserver.com/tmo/article/apple-ma...hernet-heres-the-fix

Ima li itko ideju sto se tu dogadja? Znaci nema ni T od Thunderbolta na listi.
Pogledao i oba porta na thunderbolt busu. Oba imaju oznaku No device connected i Link status: 0x101
10.05.2021 | 09:11
Zvuči kao hardverski problem s thunderbolt sučeljem.
10.05.2021 | 09:25
Hm... nemam neki drugi uredjaj sa thunderboltom. Kako da provjerim dal mi zeznuto sucelje ili npr sam adapter?
10.05.2021 | 11:06
tb.jpg

Odeš na jabučicu pa About this Mac, pa klik na gumb "System Report". S lijeve strane odaberi Thunderbolt.
Ovako to izgleda kod mene. Kad odštekam Apple Thunderbolt Display, za oba TB porta piše isto kao što na slici ovdje piše za gornji
10.05.2021 | 11:08
Dakle, kod mene je link status 0x7 kad nije ništa spojeno i piše "No device connected", a kod tebe piše 0x101. Taj osmi bit (prva jedinica nakon "x") znači da je neki HW problem. E, sad, da, u pravu si, možda je problem u adapteru, a ne u TB hardveru u samom kompu. Provjeri što piše kad ti nije ništa uštekano.

BTW, to je isti MBP kao tvoj, i isti OS (10.13)
10.05.2021 | 13:14
Evo provjerio i kad je i kad nije nista ustekano pise: 0x101
To bi onda ipak znacilo da je problem s thunderbolt sučeljem, a ne sa adapterom? Malo mi cudno da oba thunderbolt ulaza imaju isti problem.
10.05.2021 | 13:20
Znaci ako je hardverski (thunderbolt sucelje) ostaje mi opcija adapter usb3 na ethernet. Ima li koji za preporuciti? Postoje razni i volio bih znati koji sigurno radi na high sierra.
10.05.2021 | 14:51
Oba tb porta imaju hedan te isti tb kontroler. Tako da nije nužno čudno.
Usb na ethernet adapter nisam nikad koristio, nažalost ti tu ne mogu pomoći
10.05.2021 | 15:07
Da...bas citam kako oba porta imaju isti kontroler i ima slucajeva gdje je "pregorio". U svakom slucaju hvala.
Samo mi nije jasno...zasto noviji modeli nemaju ethernet port?
10.05.2021 | 17:06
Zato da mogu smanjiti matičnu ploču i povećati bateriju, a da istovremeno laptop bude tanji. Prioriteti.
Realno, vjerojatno su zaključili kako jako mali postotak korisnika MBP uopće treba ethernet port.
Ja sam kupio TB/ethernet adapter odmah kad i laptop, i nosim ga u torbi. Trebao mi je do sad, u skoro 4 godine - jedamput.
Naime, na stolu imam ATB, koji je zaštekan na vanjske TB diskove, ethernet i preko USB na tipkovnicu, iPhone dock i to. Tako da, kad stavim MBP na stol, samo se spojim na monitor i sve mi je spojeno. Ali da toga nemam, tj. da imam neki obični monitor, sigurno bih radio na wifi, ne bi mi se dalo svaki puta prištekavati ethernet adapter.
10.05.2021 | 18:18
baba kaže:
To bi onda ipak znacilo da je problem s thunderbolt sučeljem, a ne sa adapterom? Malo mi cudno da oba thunderbolt ulaza imaju isti problem.

Kod mene je isto naznaćeno 0x101 kada ništa nije priključeno, a rade mi oba porta (svakodnevno ih koristim)
Prilozi:
10.05.2021 | 19:18
Za USB-Ethernet ako nemas ili ne mozes naci originalni Apple, postoje i drugi adapteri koji koriste isti chipset, i prepoznaju ga kao originalni.
Kad se vratim kuci, pogledacu koji je onaj moj koji imam pa cu javiti preciznije.
10.05.2021 | 20:06
Evo mene, i evo adaptera koji imam. to je Digitus, pise sa zadnje strane koji je tacno model, imate i screenshot-ove iz profiler-a kako ga vidi u sekcijama za Ethernet i USB.
e sad, ako me secanje ne vara, pod tim modelom postoje tri varijante cini mi se, al samo jednu varijantu OS X prepoznaje kao genericki Apple, a za ostale bi se morao instlairati drajver sa njihovog sajta. mislim da bi mogao da prodje i neki drugi proizvod, bitno je da je chipset AX88179.
nadam se da je ovo od pomoci.
Prilozi:
10.05.2021 | 20:14
nesto mi nije hteo UL 2 slike samog adaptera.
to je ovaj model - DN-10050-1 sa chipsetom AX88772C - to je najbolja varijanta za Mac-a:

www.digitus.info/en/products/computer-an...-adapter/dn-10050-1/
10.05.2021 | 22:28
dCakmak kaže:
baba kaže:

Kod mene je isto naznaćeno 0x101 kada ništa nije priključeno, a rade mi oba porta (svakodnevno ih koristim)

Eh sad mi nije jasno. Onda je mogucno da mi ne radi adapter? Ako je tako kako kazes.
10.05.2021 | 22:31
Ender kaže:
to je ovaj model - DN-10050-1 sa chipsetom AX88772C - to je najbolja varijanta za Mac-a:

Hvala.
Ovo isto ima dosta dobre recenzije, a i koliko vidim radi na Sierri.
www.mall.hr/mrezne-kartice-adapteri/tp-l...amp;utm_medium=click
11.05.2021 | 00:06
baba kaže:
dCakmak kaže:

Eh sad mi nije jasno. Onda je mogucno da mi ne radi adapter? Ako je tako kako kazes.

Sad mi nije uštekan ATD i gledam da je i kod mene sada 0x101.
Svojedobno sam bio trebao i našao specifikaciju tog TB link statusa i sjećam se da je troznamenkasti hex broj značio HW trouble. Valjda se krivo sjećam, ili je možda bio četveroznamenkasti broj... Sorry.

Ugl, tim bolje, onda ti je možda stvarno problem u TB adapteru.
11.05.2021 | 16:06
zanimljivo, mozda je o.k. samo obrati paznju na drajvere.
ja sam koristio neke TP-Link proizvode sa Mac-om, uglavnom neke USB-WI-Fi adaptere i bude nekad problema sa drajverima, nisu bas dobri. al ako ne mozes naci onaj kao sto sam ti predlozio koji provereno radi, onda vredi probati.
eto pa javi ako budes uspeo.

baba kaže:
Ender kaže:

Hvala.
Ovo isto ima dosta dobre recenzije, a i koliko vidim radi na Sierri.
www.mall.hr/mrezne-kartice-adapteri/tp-l...amp;utm_medium=click
14.05.2021 | 18:43
Mali apdejt..izgleda da je problem ipak u tb kontroleru.
Daklem ostaje mi opcija usba na ethernet. Koliko vidim Apple ima samo USB 2 na ethernet..dok ostali adapteri uglavnom imaju USB 3 na ethernet? Koliko cu pogrijesiti ako ubodem appleov na usb2 vs. usb3 koji nude ostali? Dal se osjeti razlika u surfanju i skidanju stvari sa neta i sl?
14.05.2021 | 19:20
Ne vjerujem. Eventualno u kopiranju na NAS u lokalnoj mreži ili povlačenju s njega
14.05.2021 | 20:33
Kontam. Hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 24 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO