sinkronizacija fotki/fajlova na NAS uređaj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

sinkronizacija fotki/fajlova na NAS uređaj

14.05.2021 | 22:23
Pozdrav ekipa, ovak, namjeravam si nabaviti NAS uređaj, Synology najvjerovatnije i tako si napraviti neku foru clouda. Eh sad, zanima me da li je neko imao iskustva sa sinkronizacijom fajlova s ajfona, ajpeda i sl.? Mislim još uvijek sam na Vi sa samim procesom sinkronizacijom na iCloud npr. - što ostane na uređaju, što se desi kad izbrišeš fotografiju/fajl i blabla...
14.05.2021 | 23:00
Mislim da ti Syno ima svoju Photos app sa tom funkcijom. U pravilu to bi trebalo biti poprilicno straight forward: stavis slike na NAS i importas u taj Photos app (a mislim da cak to moze i s iPhone-a naprimjer, znaci kad si instalira Photos na NAS-u, instaliras app na iPhoneu, app ce importati slike iz Photos i syncati na NAS), instaliras app na svim uredjajima (iPhone, iPad, Mac, etc.) i slike su svugdi dostupne. Ja sam QNAPovac pa ovdje samo nagadjam za Syno, ali ima ovdje na forumu dosta sa Synologyjem (skoro sam reka SYNOvaca ), ne brini, netko ce brzo javiti sa rijesenjem.

Druga metoda bi bila kroz iCloud: znaci na NAS-u samo napravis share i onda u Photos.app na Macu namistis da mu je library u tome share-u. Time ces dobiti sve u iCloud-u kao normalno, ali ce library zapravo biti na NAS-u a ne na Macu (samo sto to bas i nece biti lako 'browsable' kroz neki file explorer, jer je to ipak library, ali pretpostavljam da se ista stvar moze izvesti i na nekoj Win mashini sa iCloud for Windows i u tom slucaju nece biti library nego bi tribale biti same slike pobacane u folder, kako to Windowsi vole organizirati).

Ali mislim da je bolje i jednostavnije ipak prva metoda, jer za drugu metodu ce ti ipak trebati i prostora u iCloud koliko imas slika, znaci ako imas vise od 5GB slika (jel jos uvik besplatni iCloud prostor samo 5GB?), morat ces imati placeni iCloud storage plan.
14.05.2021 | 23:07
songoku kaže:
Mislim da ti Syno ima svoju Photos app sa tom funkcijom. U pravilu to bi trebalo biti poprilicno straight forward: stavis slike na NAS i importas u taj Photos app (a mislim da cak to moze i s iPhone-a naprimjer, znaci kad si instalira Photos na NAS-u, instaliras app na iPhoneu, app ce importati slike iz Photos i syncati na NAS), instaliras app na svim uredjajima (iPhone, iPad, Mac, etc.) i slike su svugdi dostupne. Ja sam QNAPovac pa ovdje samo nagadjam za Syno, ali ima ovdje na forumu dosta sa Synologyjem (skoro sam reka SYNOvaca ), ne brini, netko ce brzo javiti sa rijesenjem.

Druga metoda bi bila kroz iCloud: znaci na NAS-u samo napravis share i onda u Photos.app na Macu namistis da mu je library u tome share-u. Time ces dobiti sve u iCloud-u kao normalno, ali ce library zapravo biti na NAS-u a ne na Macu (samo sto to bas i nece biti lako 'browsable' kroz neki file explorer, jer je to ipak library, ali pretpostavljam da se ista stvar moze izvesti i na nekoj Win mashini sa iCloud for Windows i u tom slucaju nece biti library nego bi tribale biti same slike pobacane u folder, kako to Windowsi vole organizirati).

Ali mislim da je bolje i jednostavnije ipak prva metoda, jer za drugu metodu ce ti ipak trebati i prostora u iCloud koliko imas slika, znaci ako imas vise od 5GB slika (jel jos uvik besplatni iCloud prostor samo 5GB?), morat ces imati placeni iCloud storage plan.

Ma da, i pretpostavil sam da je tako. Za iCloud nem pojma, a imam jaako puno fotografija btw samo screenshotova 12.155 :-O i NAS mi se čini kao idealno rješenje. Ne bi mi bio problem ni QNAP, čak je i jeftiniji - iako neki kažu da iOS/macOS više ide uz Synology. Kakva su tvoja iskustva? I da, da li se stvari brišu s NAS uređaja kad ih izbrišeš npr. s iPad-a?
15.05.2021 | 10:05
Evo ako mogu ja kao predstavnik Syno tabora malo podijeliti.

Dakle Syno ima nekoliko Photo aplikacija i još jedna sada dolazi na ljeto sa novim DSM7, Synology Photos.

Postoji i jasno mobile app za to, a ideja je ovakva.

Sve što uđe u Photos app na NASu biti će dostupno na svim uređajima sa kojima se pristupa preko Synology Photos app. Sve operacije unutar te aplikacije neovisno dali ne to preko mobile app ili web verzije će se reflektirati na sve strane (jer je sadržaj u biti centralno složen).

Slike koje obrišeš sa iphone (camera roll) nema nikakve veze sa slikama koje su u Syno Photos appu.

Jasno mozes import novih slika raditi i sa desktop i samo kod strane.

Direktni sync Syno platforme i iclouda ne postoji ni na kojoj razini, tako da cloud <> nas sync neće raditi u ovom slučaju.
16.05.2021 | 00:44
Eto vidis, sto sam ti reka, nije dugo tribalo. Zna sam da ce se rusty javiti.

Ja na svom QNAP-u ne koristim Photo Station jer mi je malo iritantan i zahtjeva Multimedia Services, a to ne zelim drzati ukljuceno jer koristim Plex i volim maknuti sto god ne koristim (ili bar iskljuciti ako mi vec ne daju da maknem). A iskreno ni nemam bas potribe za tim jer mi iCloud photo library pase.
Ali isprobao sam sve te gluposti davno jos kad sam nabavio NAS. Photo Station ti funkcionira isto ko sto je rusty opisa za Syno Photos (mada mislim da je to na Syno-u malo elegantnije izvedeno).

Koliko cujem Syno je bolji za Apple okruzenje, ali mislim da se to odnosi vecinom na one njihove razne appove.
Ja sam QNAP-om prezadovoljan i ne bi ga za nista minja jer mi ovako pase. Sve sto meni triba je file share, Plex i Docker, sve drugo sam maka (ili disablea ako ne daju da maknes). E da, i Backup Station za TimeMachine, to sam skoro zaboravia.

@rusty Kako tocno funkcionira Syno Photos? Jel ima svoj library folder pa automatski skenira i indeksira sto god je tu stavljeno?
Ako da, teoretski bi se mogao i izvesti neki hack sync sa iCloudom.
Ko sto sam gori spomenuo, sa Win mashinom i iCloud for Win bi se nesto moglo iskemijati:
1.) Na NAS-u napravis share za slike, ajde nazovimo ga Photos
2.) U Photos app od NAS-a dodas taj folder u library
3.) Na neko win sranjce (koje ce sjediti u kantunu i biti 24/7 on) instaliras iCloud for Win i prominis lokaciju za slike u ovaj Photos folder iz koraka 1. Ovo bi se cak na nekom (ne pretjerano)jacem NAS-u moglo staviti u Virtualization Station, znaci ne triba niti extra win device. U VM nesto ultra lagano tipa XP ili modificirana 7-ica. Ja sam davno, prije Plex-a, imao XP sa iTunes-ima u virtualci na ovaj nacin za onaj Appleov glupi Home Sharing na stari TV 2nd gen).
4.) Nema 4, to je to, iCloud for Win ce trpati slike u taj folder, a Photos app od NAS-a ce indexirati sto god mu se tu nadje
Jedini downside je ako izbrises sliku iz iClouda, izbrisat ce se i iz Syno Photos (ali s druge strane gledano, pa to je i svrha synca)

Na mom TS-251, znaci obicni dvojezgreni Celeron na 2.4GHz, RAM dignut na 4GB, ovo radi bez problema.
Govorim o virtualki sa XP-om i iTunes-om (da sam joj samo 1GB RAM-a), ovo sa iCloudom nisam testira mada tribalo bi biti isto, jedino sto bi tribala biti 7-ica jer iCloud ne podupire XP.
16.05.2021 | 07:38
songoku kaže:

@rusty Kako tocno funkcionira Syno Photos? Jel ima svoj library folder pa automatski skenira i indeksira sto god je tu stavljeno?
Ako da, teoretski bi se mogao i izvesti neki hack sync sa iCloudom.

Upravo tako. Pretpostavljam da ako se složi one-way sync da onda nema ni straha od brisanja na NAS strani.

Synology Photos je nadolazeći paket (trenutno u beti zajedno sa DSM7) koji će biti hibrid PhotoStationa i Moments (trenutno dostupnih paketa na DSM6).

Svaki user će u rootu svog "home" foldera imati "Photos" folder i sve što je organizirano u njemu (ili razbacano) biti će vidljivo unutar Photos aplikacije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 12 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO