16.05.2021 | 00:44
Eto vidis, sto sam ti reka, nije dugo tribalo. Zna sam da ce se rusty javiti.
Ja na svom QNAP-u ne koristim Photo Station jer mi je malo iritantan i zahtjeva Multimedia Services, a to ne zelim drzati ukljuceno jer koristim Plex i volim maknuti sto god ne koristim (ili bar iskljuciti ako mi vec ne daju da maknem). A iskreno ni nemam bas potribe za tim jer mi iCloud photo library pase.
Ali isprobao sam sve te gluposti davno jos kad sam nabavio NAS. Photo Station ti funkcionira isto ko sto je rusty opisa za Syno Photos (mada mislim da je to na Syno-u malo elegantnije izvedeno).
Koliko cujem Syno je bolji za Apple okruzenje, ali mislim da se to odnosi vecinom na one njihove razne appove.
Ja sam QNAP-om prezadovoljan i ne bi ga za nista minja jer mi ovako pase. Sve sto meni triba je file share, Plex i Docker, sve drugo sam maka (ili disablea ako ne daju da maknes). E da, i Backup Station za TimeMachine, to sam skoro zaboravia.
@rusty Kako tocno funkcionira Syno Photos? Jel ima svoj library folder pa automatski skenira i indeksira sto god je tu stavljeno?
Ako da, teoretski bi se mogao i izvesti neki hack sync sa iCloudom.
Ko sto sam gori spomenuo, sa Win mashinom i iCloud for Win bi se nesto moglo iskemijati:
1.) Na NAS-u napravis share za slike, ajde nazovimo ga Photos
2.) U Photos app od NAS-a dodas taj folder u library
3.) Na neko win sranjce (koje ce sjediti u kantunu i biti 24/7 on) instaliras iCloud for Win i prominis lokaciju za slike u ovaj Photos folder iz koraka 1. Ovo bi se cak na nekom (ne pretjerano)jacem NAS-u moglo staviti u Virtualization Station, znaci ne triba niti extra win device. U VM nesto ultra lagano tipa XP ili modificirana 7-ica. Ja sam davno, prije Plex-a, imao XP sa iTunes-ima u virtualci na ovaj nacin za onaj Appleov glupi Home Sharing na stari TV 2nd gen).
4.) Nema 4, to je to, iCloud for Win ce trpati slike u taj folder, a Photos app od NAS-a ce indexirati sto god mu se tu nadje
Jedini downside je ako izbrises sliku iz iClouda, izbrisat ce se i iz Syno Photos (ali s druge strane gledano, pa to je i svrha synca)
Na mom TS-251, znaci obicni dvojezgreni Celeron na 2.4GHz, RAM dignut na 4GB, ovo radi bez problema.
Govorim o virtualki sa XP-om i iTunes-om (da sam joj samo 1GB RAM-a), ovo sa iCloudom nisam testira mada tribalo bi biti isto, jedino sto bi tribala biti 7-ica jer iCloud ne podupire XP.