08.06.2007 | 16:33
naime o čemu se radi, imam G5 i MBP. Tijekom radnog vremena uglavnom koristim G5 a navečer, kad nisam u studiju ili kad sam na putu - MBP.
Imam .mac account i pomoču njega radim sync više manje svega što mi treba (pogotovo kontakata i kalendara) osim maila.
Problem je u tome što radim recimo u studiju 6-7 sati (u to vrijeme se može skupiti i napisati veliki broj mailova), onda izletim van na sastanke i recimo završim kasno pa odem ravno doma i hoću pogledati nove mailove. Tu počinje problem - moram ponovno poskidati sve mailove koje sam već s G5 skinuo + nove na koje ću možda i odgovoriti. Također, drugi dan kad dođem u studio, ponovno ću poskidati onu razliku mailova od odlaska iz studija do ponovnog dolaska drugi dan...
Znam da je možda komplicirano, ali ako ste koncentrirano čitali i ako i sami imate dosta mailova dnevno, onda si možete predočiti što znači održavanje reda u mail programu (bio to mail ili enturage ili neki drugi...) pogotovo ako ste uredni i bacate mailove po mapama klijenata ili poslova ili na neki drugi način pokušavate uvesti reda. To je naime vremenski prilično zahtjevan posao i glupo ga je raditi DUPLO što se meni redovito događa. Jednostavno moram na MBP napraviti isto što sam već napravio na G5 da bih bio u toku.
Webmail se čini logično polovično rješenje ali ne štima jer moram imati pristup mailovima i kada nisam online.
---
Da li je moguće sa .mac accountom i sync-om riješiti sinhronizaciju cijelog maila sa mapama i primljenim/poslanim porukama a ne samo podataka o accountima? Tipa: odlazim iz studija i stisnem sync na G5 pričekam da završi pa stisnem na MBP i on mu napravi update maila na stanje identično G5-ici. Isto napravim ujutro kad opet dođem u studio i rješim problem bez ponovnog \"uređivanja\" sadržaja.
---
Da li je to moguće na neki drugi način?
---
Siguran sam da još gomila ljudi ima isti problem i da ga je netko riješio. Jedan od važnijih razloga aktivacije .mac account-a je bilo upravo sync-anje ali ovo mi fali. Ili je moguće pa ja to možda ne kužim?
Hvala unaprijed svima.