mail-mail sync
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mail-mail sync

08.06.2007 | 16:33
naime o čemu se radi, imam G5 i MBP. Tijekom radnog vremena uglavnom koristim G5 a navečer, kad nisam u studiju ili kad sam na putu - MBP.
Imam .mac account i pomoču njega radim sync više manje svega što mi treba (pogotovo kontakata i kalendara) osim maila.
Problem je u tome što radim recimo u studiju 6-7 sati (u to vrijeme se može skupiti i napisati veliki broj mailova), onda izletim van na sastanke i recimo završim kasno pa odem ravno doma i hoću pogledati nove mailove. Tu počinje problem - moram ponovno poskidati sve mailove koje sam već s G5 skinuo + nove na koje ću možda i odgovoriti. Također, drugi dan kad dođem u studio, ponovno ću poskidati onu razliku mailova od odlaska iz studija do ponovnog dolaska drugi dan...
Znam da je možda komplicirano, ali ako ste koncentrirano čitali i ako i sami imate dosta mailova dnevno, onda si možete predočiti što znači održavanje reda u mail programu (bio to mail ili enturage ili neki drugi...) pogotovo ako ste uredni i bacate mailove po mapama klijenata ili poslova ili na neki drugi način pokušavate uvesti reda. To je naime vremenski prilično zahtjevan posao i glupo ga je raditi DUPLO što se meni redovito događa. Jednostavno moram na MBP napraviti isto što sam već napravio na G5 da bih bio u toku.
Webmail se čini logično polovično rješenje ali ne štima jer moram imati pristup mailovima i kada nisam online.
---
Da li je moguće sa .mac accountom i sync-om riješiti sinhronizaciju cijelog maila sa mapama i primljenim/poslanim porukama a ne samo podataka o accountima? Tipa: odlazim iz studija i stisnem sync na G5 pričekam da završi pa stisnem na MBP i on mu napravi update maila na stanje identično G5-ici. Isto napravim ujutro kad opet dođem u studio i rješim problem bez ponovnog \"uređivanja\" sadržaja.
---
Da li je to moguće na neki drugi način?
---
Siguran sam da još gomila ljudi ima isti problem i da ga je netko riješio. Jedan od važnijih razloga aktivacije .mac account-a je bilo upravo sync-anje ali ovo mi fali. Ili je moguće pa ja to možda ne kužim?

Hvala unaprijed svima.
08.06.2007 | 18:52
.Mac mail je IMAP mail, dakle po definiciji on je sposoban napraviti ono sto ti zelis. Dakle zelis da ti na oba stroja mailovi budu uvijek sinhronizirani identicno? Za pocetak podesi da ti sve foldere osim lokalno drzi i na serveru. To se podesava u email aplikaciji koju koristis. Na taj nacin ce se obje masine uvijek sinhronizirati sa stanjem na serveru it o bi ako se na varam trebalo biti rjesenje tvojeg problema.
08.06.2007 | 19:07
Riba je napisao:
.Za pocetak podesi da ti sve foldere osim lokalno drzi i na serveru. To se podesava u email aplikaciji koju koristis.

može malo detaljnije:blink: ? gdje podešavam i što:S ?
na G5 imam enturage a na MBP mail. ako treba preći ću skroz na mail. samo mi objasni što da radim.
08.06.2007 | 23:27
U nacelu, email ti mora biti konfiguriran kao IMAP a ne POP. IMAP ti omogucava da mailove drzis na serveru a klijent se samo sinhronizira se servom, tj, ne mora skinuti mail da bi a procitao, iako ga naravno mozes cachirati lokalno. To ti omogucava da recimo koristis vise masina a ne moras se brinuti gdje si skinuo koji mail, pretpostavljam da je to tvoj problem.

E sad, kod IMAP-a takodjer mozes konfigurirati koji mail folder se kako tretira, ali sve to nije toliko komplicirano. Nasao sam jedan dobar tekst o tome pa procitaj i vrati se ako ostane kakvih pitanja, i Entourage i Mail bi trebali biti sposobni jednako dobro obavljati ovu funkciju...

www.oreillynet.com/pub/a/mac/2002/05/21/imap.html
09.06.2007 | 01:23
HVALA.

printam si upravo, ako bude kakvih nejasnoća, eto mene opet.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 42 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

JOHN, Maxxy, Riba, robee, smayoo, VanjusOS, Anonimci (512)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO