06.10.2021 | 18:04
smayoo kaže:
Pitanje 1
Zašto si napustio PostBox?
Ja sam ga na tvoju preporuku probao, ali nije mi se uklopio u moj stil korištenja, nisam se niti nakon mjesec dana počeo privikavati na njega, tako da sam odustao
Pa najvise zato jer sam platio Mailmate pa da ga pokusam i koristiti.
Moram priznati da je taj proces trajao neko vrijeme, prebacivao sam se iz jednog u drugi, ali na kraju najveci problem je urodjeni otpor prema promjeni. Sada recimo kada otvorim PostBox isti mi je nezgrapan, ali prvo sto primjecujem je da MailMate bolje prikazuje tekst, pretpostavljam da ima veze sto je on nule native aplikacija za razliku od PostBoxa koji je multiplatform port i to se vidi.
Pitanje 2
Ima li neko automatizirano usisavanje mailboxa i podešenja iz Mail.app?
Ima, evo sto manual kaze:
MailMate is able to import IMAP accounts from Apple Mail and Thunderbird. You can do this using the “File ▸ Import Accounts…” menu item which opens a window showing you all importable accounts available.
.
.
If you are migrating from an email client with support for IMAP then the easiest way to migrate is to ensure that all of your messages are located on IMAP servers.
If you are migrating from a POP3 only email client then you can try the “File ▸ Import Messages…” menu item in MailMate. You are then asked to chooses files or folders to import, and you also need to specify an IMAP mailbox to be used as the root for the imported messages. MailMate imports the following:
single messages in standard RFC822 format (.eml, .msgd)
single messages in Apples extended standard RFC822 format (.emlx)
messages within mbox files (.mbox)
MailMate uses names of mbox files and names of folders in the hierarchy scanned to create a hierarchy of IMAP mailboxes.
Pitanje 3
Koliko je "heavy duty"? Ja imam 4 IMAP accounta, sveukupno 100GB (da, znam, šuti, ne komentiraj...
), od čega jedan nosi skoro polovicu. Zato me i zainteresiralo ovo, jer mi Mail.app kašlje već ozbiljno
Nasao sam ovu informaciju od autora iz 2014. godine:
No, there are no limitations on the size of a single mailbox. On disk, emails are saved as separate files. The bottleneck in MailMate is the total number of messages. Best to keep it below 100.000 although more can be handled depending on your hardware.
No, najbolje da iskoristis to sto nemas posla s korporacijom i posaljes autoru mail i sigurno ces dobiti odgovor.
Ja nisam ni posteno zagrebao sve mogucnosti poput smart mailboxes i advanced search, ali kada zatrebaju znam da su tu.
A volim i znati sto vise o socnim tehnickim detaljima:
blog.freron.com