31.12.2021 | 07:35
Pa napisao sam koji O365 imam... za privatne korisnike, mjesecna pretplata 10€. Ukljucuje 5 desktop i 5 mobilih instalacija, 1TB OneDrive i 60 minuta Sype prema fixnim mrezama mjesecno. Office paket nije vezan za operativni sustav.
Dok na strani firme za koju radim imam takoder pristup O365 paketu. Pa da objesnim kako kod mene to funkcionira.
Paket O365 za Mac OS sam skinuo sa Apple Store (Microsoft 365). Skidanje kosta 0kn i ukljucuje Word, Excel, Power Point i Outlook. Onda posebno ako hoces skines OneDrive (0kn) i Notes (0kn). Kada sam to sve instalirao, unutar jedne od aplikacija sam se prijavio svojim credentialsima i sve radi, posto je moja pretplata vezana za moj credentials jel...
No, kada radim poslovno, preko firme, samo se unutar bilo koje office applikacije odlogiram svojim credentials i ulogiram ovim od firme. I sve nastavi najnormalnije raditi, s time da me spaja na SharePoint i ostale usluge kolaboracijskog rada na dokumentima. Tako da kada radim poslovno, logiran sam preko firme, kada radim privatno logiran sam svojim accountom... a na macu je instaliran jedan O365 paket... Dok sam ulogiran preko firme, SharePoiint, posto isti ne postoji za Mac OS, mi je sinkan preko OneDrive, a One Drive je sinkan sa Finder... tako da sve imam u Finder-u. Na OneDrive imam konstantno ulogirana oba profila, tako da nevezano na koji account mi je u nekom trenutku spojen Office paket, OneDrive sinka sve 24/7.
Eto, iz tog razloga ja ne vidim razlog zasto nemas O365 za Mac OS vec samo za Windows? Osim ako nemas pretplatu koja ukljucuje samo web sucelje... onda je opet svejedno na kojem si operativnom sustavu, jel... web sucelje