15.11.2008 | 11:01
Poštovana gospodo,
Danas mi se dogodilo nekaj kaj još nisam doživel. Jednu lampu USB 2.0 (ona koja nije na prodaju iz jedno prijašnjeg posta o memoriji) sam dizal s 10.2.7 na leoparda. Memorije ima dovoljno, ali!
Zamijenjen je SO-DIMM i ubačen 1 giga modul. Uz unutarnjih 256 MB, sistem bi trebal javiti malo više od 768 MB. OK, pretpostavlajm da je to ograničenje jaguara i krećem dalje. Komp ima 1 GHz procesor i fizički zaštekano 1 GB i 256 MB RAMA. Pretpostavke za instalaciju leoparda su tu.
Ubacujem disk i krećemo. Isprva ne vidi disk na koji bi trebalo instalirat sistem, ali nakon drugog pokušaja ga skuži i javlaj uskličnik: Upgrade nije moguć, radi se archive and install. OK, može. Customiziram sistem (ne trebaju jezici, driveri za sve printere ovog svijeta itd) i on kreće. Odrvti sve i kaže da je gotov.
Ok, restart i sad se pojavljuje login prozor i traži password, a komp nije bio zaštićen passwordom?!
I sad gledamo komp u koji se nemremo ulogirati. Any ideas? Jedino kaj mi pada na pamet je da ga probam dignut u target modu, spasit s njega podatke koje trebam i onda fromatirat HD i od nule?
Ima li tko kakve bolje prijedloge?
I zapravo pitanje, mogu li uopće ovakav komp dići u target modu jer neznam password? Ili, alternativno: ima li tko kakva saznanja koji bi to pasword mogao ili trebao biti?
Hvala na pomoći i prijedlozima...