Microsoft office for Mac 2008
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Microsoft office for Mac 2008

20.11.2008 | 19:16
imam jedan jako iritantan problem..
naime, kao sto se vidi iz naslova koristim taj office.
i uz office koristim i app spaces koja mi je btw predobra.jer mi organizira cijeli rad na lapu..

eh sad.podesil sam 4 space-sa tak da mi je u prvom safari,adium,finder,bla bla, u drugom iTunes-i i to se vezano uz glazbu, u četvrtom iPhoto,i sve vezano uz slike i video a u trecem toast,office i tak nest dok radim..

i kad radim u wordu je sve ok.
al kad prebacim na neki drugi space i natrag se vratim na treci di mi je word, formatting palette mi izgubi sve funkcije i preseli se nekim cudom u space u koji sam se maloprije prebacil.

i onda svaki put moram seljakat taj vrazji palette. i iskreno vec mi je polako jako iritantno..

Jel mozda netko ima isti problem i jel neko zna ak se moze bilo kak rijesit?

unaprijed hvala na odgovorima..
20.11.2008 | 19:25
Ja se bum pozval na iskustvo Smayoo-a (ili Smaye, kak bi se reklo, Smayoo?). Office 2008 bil ej na kompu samo par sati i onda sam ga hitil van. teško djubre koje, iako je intel native, radi osjetno sporije od 2004. pod rosettom....
Tako da do ovog stadija korištenja koji ti spominješ nisam ni došel. Nisam bil od pomoći, bojim se, pa samo jedno pitanje: a zakaj mora biti office 2008?
20.11.2008 | 19:40
ma ne mora nuzno biti taj.
al sam toga skinul.
vidis to mi opce nije islo po glavi..hehe
znaci 2004 nema takve buggove?
  • lex
  • Korisnik
  • 5
20.11.2008 | 20:46
openOffice, neki dan sam sam se rješio ms office-a...

Za moje potrebe odličan a i besplatan, možda bi kupio iWork al ću ga svakako isprobat prije...
20.11.2008 | 21:12
@lex
slažem se ,i nema živciranja.
@ tomi
možda u kojem ga spaceu otvoriš tamo ostane,ako hoćeš u drugi klikneš dole pa prebaciš u koji hočešsamo ga odvučeš.
20.11.2008 | 22:35
ja imam problem s neoofficeom

naime, nemogu označiti jednu ćeliju u tablici

bizarno ali istinito. ne pojavi mi se ona crna masna strelica kao u wordu. i smeta mi što option+delete ne rezultira brisanjem riječi po riječ, već moram koristiti ctrl+delete kao na winsima...
21.11.2008 | 09:55
Kaj se tiče iWorka: keynote radi savršeno, bolje od powerpointa toliko da boli. Pages je OK, sasvim solidan text editor s kojim možeš sve odraditi i onda exportirati kao doc format ako je nužno. Numbers nisu na razini excella, za profi korištenje nije to- to. Ali, ako se radi o listama za šoping i slično, te običnije funckije OK je.
Skrenuo bih pažnju na Ribin post o lotusu koji je gratis i samim tim vrlo zanimljiv, a kad smo već kod toga, s kompom ste dobili text editor koji može puno toga, a ako instaliraš cocoaspell, onda radi i spell checker na macu što s MS wordom nemreš postići (barem ne za office 2004).
Da, i pages bi kao nativna cocoa aplikacija trebala podržavati spell checker...

Ukratko: office 2008 je kao paket programa pandan viste: teška mrcina koja nije niš posebno, ali ubije komp.
Ako se radi o docx formatu koji te brine, onda stvari stoje ovako: u leopardu ga text editor prepoznaje i exportira doksove kao doc i docx format. Pages prepoznaje docx, ali snima samo kao doc.
A ako si ogrezel u MS officu 2004, MS daje za download converter koji ti docx format pretvara u doc format pa si kompatibilan i na taj način...

Eto, to je to...
21.11.2008 | 20:09
Djuro: nemam pojma. Ček da probam deklinirati:

tko što smayoo
koga čega smayee
kome čemu smayii
koga što smayuu
oj ej smayooooooooooooo
u kome u čemu u smayii
s kim čim sa smayoom

Tomi, potpisujem sve što je rekao Djuro u vezi Office 2008. Vuci to u smeće. Now.

Ako nisi zahtjevan po pitanju tablica (bolje reći - ako ih uopće ne koristiš, osim za šoping-liste) i ako nikad nećeš trebati relacijske baze podataka, iWork ti je sigurno najbolji izbor. Ako ti nije skup.

Ja osobno apsolutno preferiram Neo Office. Daleko od toga da je idealan, ali ako usporediš performance/price sigurno je najbolji.

John - nisam siguran sa sam te skužio? Kakva crna strelica se ne pojavljuje. Jednu ćeliju najnormalnije selektiram, samo što se to ni na koji poseban način ne prikazuje (ćelija dobije samo jači crni okvir). Što se tiče option-delete, meni brisanje nije ctrl-delete, nego shift-delete, a skakanje riječ po riječ nije command+strelice, nego command+strelice, ali mislim da se to može podesiti (nisam siguran da li je podesivo kroz menije ili se definira u nekoj config datoteci). Ako te to jako muči, da pogledam?
22.11.2008 | 20:08
MS Office je apsolutni zakon i to verzija 2007, ne pričajte gluposti. Na PC-u, naravno Ova verzija 2008 za Mac je poluproizvod isto kao i iWork. Nemože iWork parirati pravom MS Office paketu. Kad bi bilo tako onda bi svugdje koristili iWork a ne Office.
22.11.2008 | 20:31
Kume, još uvijek čekam na argumente zbog kojih je iPod drek. Ako se ne varam, rekel si da nije pravi mp3 plejer ili nekaj slično. A i iTunesi ne valjaju kolko me sjećanje služi...

A ovo kaj ti veliš za office je jednostavno loša navika. I da, govorimo o Mac verziji, ako nis skužil, ovo je forum za korisnike Macova. Znaš, činjenica da je ofcie 2008 zakon za PC (što je možda istina) idu u red vijesti o porastu standarda u Mongoliji zato kaj stanovnici Ulan Batora imaju badava gradski prijevoz i vlada im pomaže oko struje s 50 posto troška. Sjajno, ali koga za to boli .....c u Hrvatskoj?

Tako je pitanje ovdje bilo vrlo konkretno i radi se o konkretnom problemu na OSX platformi..

A kad već povlačiš paralelu officea i iWorka, samo jedno, zapravo dva pitanja. Koliko košta taj svemoćni office? I drugo, koje je logički slijed prvog: jesi li ga ti kupio od SVOJIH novaca?
22.11.2008 | 23:57
Riba, hoće li biti što od onog ignorea koji sam tražio svojevremeno?

Što se tiče officea za Mac, nemam što dodati na ono što sam već napisao.

Što se tiče officea za PC, 2007 je dobar. Jedini je problem što sam ja jedini u firmi kojem to radi normalno, da ne trza, kašlje i zapinje, zato što imam hardware po specifikaciji AutoCAD2007. E, sad...

je*em ja tu software kuću koja napravi elektronsku pisaću mašinu koja treba quad core, 4 GB RAM i 3d hw accel grafičku s 1 GB ram i zauzme 800 MB na hardu da bi radila normalno. Tako bi to znala i moja pokojna baka isprogramirat. S prstom u nosu klikat po dotnetu.
23.11.2008 | 10:19
A kad smo već kod ureda 2004 ženeral, zgodno je iskustvo kod mene s posla. Svi ga rabe, jer je po nekoj logici doslovce zatečen kao radna navika. I sad sam ja prije dva-tri tjedna instaliral spell checker (hvala dečki; cocoAspell radi ko grom:laugh: ) i redaktorice svaki text koji dobivaju na čitanje prvo prvuku kroz text edit da provjere spelling (naški slovkanje). I koja je posljedica: cure zaključile da je text edit bolji od worda i sad više ne tentaju word uopće...
Obje imaju stare kompove (iMac G4 700 MHz i G4 cca 800 MHz) i sviđa im se kaj sve radi brže, logičnije su im riješene neke postavke, ukratko dopalo im se...
Toliko o wordu..

Smayoo, kaj se tiče microsofta, ja sam već dosta godina uvjeren da oni imaju neki dil s hardverašima i da NAMJERNO naprave svaki novi sistem aplikaciju da bude gladna procesora RAMA i svega ostalog... Zamisli situaciju u kojoj komp star 6 godina bez problema s 9.2 sistema dođe do 10.4.11 i radi normalno, bez štekanja i štucanja kao što je slučaj s lampom...
Piceki koji nisu monstruozno snažni nemreju ni pokrenut Vistu, a kamoli onda još nekaj smisleno radit....
A možda si i ti u pravu pa je riječ o skupini samo(za)dovoljnih likova koji se igraju u Redmondu i za...ju ostatk svijeta koji je dost bedast da im sve (po)vjeruje....
23.11.2008 | 15:27
I ja sam imao svih tih problema s officeom, prvo sam instalirao office 2008, to nije radilo baš kak spada, stalno neki bugovi, onda sam pokušao instalirati coco aspell, to na žalost nije proradilo kako spada (možda sam i ja djelom kriv jer mi se nije dalo tolko zezati s tim - a i onda copy paste sim pa copy paste tam) pa sam svoj problem riješio na sljedeči naćin. Koristim MacBook Pro i na njega sam instalirao VMware Fusion i stavio virtualne windowse XP i u njih sam instalirao Office 2007 sa hrvatskim language packom (po meni je office 2007 izvrstan program), i onda sam ga pokrenuo u unity modu (znači da izgleda kao da je program od maca) i smjestio ga u dock. Sve radi bez problema i bez ikakvog zastajkivanja. Po meni je to najbolje rješenje. Windowse skoro uopće ne moram koristiti s obzirom da mi se Office stalno pokreće u unity modu.
23.11.2008 | 17:13
Pa eto, kad te to veseli... E, a mogao si onda pod Windowsima XP instalirati Virtual PC pa na njega instalirati Ubuntu Linux pa onda pod Linuxom instalirati Star Office. To bi tek bila brija!

Ako mi dozvoliš neumjesno pitanje - koliko si platio VMware Fusion, Windows XP i Office 2007?
23.11.2008 | 17:27
mac_newbie je napisao:
[quote]I ja sam imao svih tih problema s officeom, prvo sam instalirao office 2008, to nije radilo baš kak spada, stalno neki bugovi, onda sam pokušao instalirati coco aspell, to na žalost nije proradilo kako spada (možda sam i ja djelom kriv jer mi se nije dalo tolko zezati s tim

Hm, zanimljivo rješenje, ali mi nije jasan detalj kak cocAspell nije radio kak spada? Kaj to znači? Ili je radio, ili nije? MOžeš mi to pojasniti, molim te? Moja iskustva s cocoAspellom sežu do TextEdita i Pagesa gdje radi savršeno, jasno uz ograničenje baze riječi; kako obogaćuješ rječnik s vremenom postaje sve bolji...
Ali tradi odmah bez beda i bez ikakvih kopi-pejstanja... Ili je microsoft opet nekaj izvel na svoj način? A ovo petljanje s prozorima i fusionom mi se ne da izvoditi, jer postojeća rješenja su nemjerljivo jeftinija (čitaj plaćena pri nabavci kompa) ili besplatna...

Potpunos e slažem sa Smayoom: nekako se preolako podrazumijeva da se sve nabavi što je zapravo lijepi eufemizam za krađu. Znam nebrojene korisnike s officeom, niti jednog s plaćenim...
Da ne spominjem PS, to je još gore: svima TREBA Photoshop, iako nikad nisam dokučio zašto? A platio ga ne bi (i nije) nitko....

Malo off-topic bojim se, ili nije?
23.11.2008 | 19:13
Hja, to je uvijek offtopic.

Riba, može jedna anketa "Kradete li komercijalni software" s odgovorima:

ne
da, zato što ga ne moram platiti
da, zato što nemam novca iako zarađujem njime, a previše sam lijen potražiti besplatan software za istu svrhu
da, zato što nemam novca jer ne zarađujem njime, a previše sam lijen potražiti besplatan software za istu svrhu

Ja sam potpuno sklon nazvati stvari pravim imenom. Krađa je krađa, bez obzira da li kradeš robu s police u dućanu, "nabavljaš" komercijalni software ili se švercaš u bus-u (tramvaju).

Ne želim biti neki moralist. Postoje sive zone i opravdanja za krađu, ali nitko se ne treba zavaravati - ako kradem onda sam lopov, bez obzira što "to rade svi".
24.11.2008 | 11:24
I ja greškom završila s office 08. Usput pitanje: pokušala sam instalirati cocoaspell ali ne ide - javlja comp da to ne radi na intel-based iMacu ???
imate li savjet kako onda downloadati cro spellcheck?
24.11.2008 | 12:20
Skinula si krivu verziju. Lijeva je za PPC, desna je za Intel...
Meni sve radi na Intel macu
25.11.2008 | 02:44
smayoo je napisao:
Pa eto, kad te to veseli... E, a mogao si onda pod Windowsima XP instalirati Virtual PC pa na njega instalirati Ubuntu Linux pa onda pod Linuxom instalirati Star Office. To bi tek bila brija!

Odlicna ideja, baš me zanim dal će radit, kad ću imat malo vremena isprobat ću i to

Ako mi dozvoliš neumjesno pitanje - koliko si platio VMware Fusion, Windows XP i Office 2007?

To kolko što košta je relativan pojam tak da ne bih točno znao reči
25.11.2008 | 02:48
Djuro genijalac je napisao:

Hm, zanimljivo rješenje, ali mi nije jasan detalj kak cocAspell nije radio kak spada? Kaj to znači? Ili je radio, ili nije? MOžeš mi to pojasniti, molim te? Moja iskustva s cocoAspellom sežu do TextEdita i Pagesa gdje radi savršeno, jasno uz ograničenje baze riječi; kako obogaćuješ rječnik s vremenom postaje sve bolji...
Ali tradi odmah bez beda i bez ikakvih kopi-pejstanja... Ili je microsoft opet nekaj izvel na svoj način? A ovo petljanje s prozorima i fusionom mi se ne da izvoditi, jer postojeća rješenja su nemjerljivo jeftinija (čitaj plaćena pri nabavci kompa) ili besplatna...

Potpunos e slažem sa Smayoom: nekako se preolako podrazumijeva da se sve nabavi što je zapravo lijepi eufemizam za krađu. Znam nebrojene korisnike s officeom, niti jednog s plaćenim...
Da ne spominjem PS, to je još gore: svima TREBA Photoshop, iako nikad nisam dokučio zašto? A platio ga ne bi (i nije) nitko....

Malo off-topic bojim se, ili nije?

Instalirao sam sve lijepo po uputama. Navodno mi se trebala pojaviti ikona u system pefesima (ako se dobro sječam), a nije. I još je mislim trebalo eneblati hrvatski u tekst editu, i to sam napravio ali jednostavno mi je podcrtavao hrvatske riječi. Ponovio sam postupa više puta i onda odustao.
25.11.2008 | 20:16
Ok, jesi ubacil rječnike u folder library/aplication support/cocoAsplell. Pazi to je u rootu, odeš na ikonu harda i onda library i dalje, ne pod users?
Skineš cocoAspell za intel ili PPC (koji ti treba) i instaloiraš ga, ubaciš rječnik, u systemu ti se pojavi njegova ikona i onda odabereš Croatian (oba foldera) i stvar mora raditi. Instaliral sam ga nekoliko strojeva, što PPC, što intela, neki na tigeru, neki na leu i na svima je radil bez greške....
veli da mora biti sistem 10.3.9 ili viši, da nisi ispod toga sa sistemom?
26.11.2008 | 03:24
Ponovio sam postupak. U pagesima radi ali u text editu i dalje ne. Da li bi trebalo i sa safarijem radit?
26.11.2008 | 09:06
Bi, trebalo bi raditi i u safariju i mail.app-u. Uostalom, evo, ovaj post koji pišem sad ide kroz spell checker....
Trebalo bi raditi u svim Cocoa aplikacijama.
U pagesima si odabral cijeli doks i onda ga označil kao Hrvatski (Aspell). Jesi li u Text editu podigo spell (cmnd+shift+ i onda odabral Croatian, odnosno Hrvatski (Aspell)? Kad to jednom napraviš, onda radi bez beda i u text editu i u Mailu i Safariju....
26.11.2008 | 11:55
Djuro pomagaj!
downloadala sam verziju za intel,ubacila sam cocaspell u boot/library/apps ali opet ne radi. nigdje mi se nije pokazala ikonica ??? pregledala sam verzije rječnika na spellchecku (u wordu i textu) i nigdje nema hrv.
26.11.2008 | 15:00
Ajmo redom. Očito si downloadala verziju za intel. Onda si mountala disk image i kliknula na paket za instalaciju?
Nakon vođenja kroz prozore (skimnuto s interneta, agree i blabla...) Konačne je krenula instalacija na macintosh HD ili kako ti se već zove hardulja. Instalation succesfull!
Ako je to javio, onda se u system prefernces morala pojaviti ikona Aspell na dnu, pod Other (tamo ti je recimo Perian, ako ga imaš, ili flip for mac). Klikneš na nju i nakon što si ubacila rječnike kud je trebalo (vidi post-dva gore) on ti javi da kompajlira hrvatski rječnik i da to može potrajati minutu-dvije. Kad je gotov, klikneš kvačicu na oba hrvatska rječnika i zatvoriš sve.

Sad bi spell checker trebao raditi u COCOA aplikacijama. Word nije jedna od njih (barem ne verzija 2004, za smećavi 2008 ne znam). Dakle, otvori neki text u texteditoru (desni klik na ikonu i open with) i onda check spelling (edit, spelling, check spelling ili cmnd+shift+ i otvara se prozor za provjeru spellinga. U dnu odabereš Hrvatski (Aspell) i stvar kreće. Ako ne radi, onda ne znam kaj se dogodilo....
27.11.2008 | 22:16
Tnx, sve isprobala i ne radi. odustajem, pogotovo jer vidim da i ti imaš problema s tim.
28.11.2008 | 10:36
Ne, ja imam probleme koji su pojavili NAKNADNO na dva stroja i još uvijek nisam siguran jel im je netko pomogel da se pojave, ako me kužiš? Na svim mašinama na koje smo metnuli spell checker je proradil od prve i radil je ko grom...

Dakle, on bi trebal prošljakati, a kasnije se tek možda pojave problemi, ali i nemoraju....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 48 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Riba, Anonimci (1013)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO