11.06.2011 | 22:12
Pozdrav svima,
ova tema je sigurno već obrađivana na ovom forumu, no želim istaknuti kako se još uvijek javljaju problemi...
Dakle, kupio sam novi MacBook Pro 15" Core i7 2,2 GHz, 4 GB RAM-a, 750 GB HDD, itd.... standardna konfiguracija od Apple-a. Budući sam prije imao 13" C2D 2,4 GHz, kako sam kupio novi migrirao sam sve svoje podatke sa starog tako da jednostavno nisam ništa trebao instalirati.
Problem koji se pojavljuje već duže vrijeme je naravno Adobe Flash Player. Jednostavno ne razumijem zbog čega se tako drastično povećava temperatura procesora i samog uređaja pri izvođenju najobičnije mp3 pjesme na npr.
www.4shared.com (a može biti i bilo koja druga stranica koja sadrži nešto u Flashu) ? Inače stroj radi perfektno i zastrašujuće brzo. Temperatura procesora se kreće uvijek u granicama normale 50 - 68 stupnjeva, ovisno o samom zahtjevu posla. Međutim, pri korištenju Flash playera temperatura ode i preko 90 stupnjeva, ventilatori vrte na maximumu (6000 okretaja u minuti) i sam laptop se stravično ugrije.
Molim Vas, ako je moguće, da isprobate takvu situaciju na Vašem Mac-u kako bi mogao što poduzeti u buduće. Dovoljno je otići na
www.4shared.com i upisati ime bilo kojeg izvođača ili pjesme i nakon toga stisnuti play. Dok svira upalite Dashboard (F4) i promatrate temperaturu sa iStat Pro kojeg možete besplatno preuzeti ovdje:
islayer.com/apps/istatpro/
Zahvaljujem na suradnji.
Patrick.