hackintosh
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

hackintosh

11.11.2012 | 00:00
Malo oživim temu. Dell D630 Latitude za sada vrti 10.6.8 i nadam se 10.7.X jer se upravo instalira. Kažu da radi i sa Mountain Lionom. Budem provjerio jer par instalacija nije prošlo.
C2D , T9500
2.6GHz
NVidia Quadro 135
Ram 4GB
Sad ću imat svoj DellMacBook .
11.11.2012 | 15:54
@jzelko nadam se da je stabilan.
11.11.2012 | 17:21
Hm..., SL još za sada radi, a noviji se nešto bune i neće. Treba pogoditi pravu kombinaciju hardwera, jer jedan model ima ohoho varijacija. Meni ako bude radio samo Snow Leopard biće dobro. Još se igram s podešavanjima, ali nemam znanja za slagat kexte na njihova mjesta. Inaće bi možda i drugo radilo. U biti trebao bi stručnu pomoć.
11.11.2012 | 18:34
koju metodu si koristio za podizanje hacka?
11.11.2012 | 19:23
Sad ste me zainteresirali da probam,… imam doma jednog (neću bogohuliti ) na P4 2,66MHz, 2Gb DDR2, Intelova MBO i NVidia 6600 GT, koji nije upaljen valjda 2 godine,… koji OSX bi mogao ići na to?
11.11.2012 | 20:09
@ rusty, išao sam na forum osxlatitude.com gdje imaju upute i ostalo. Ovisi koji lap imaš ili kantu. Pogledaj na "osx86" .
@ Bertone, to vrijedi i za tebe. Koji je tvoj model toćno?
11.11.2012 | 20:23
D530
11.11.2012 | 21:21
Mogao bi ići 10.7.3 koliko sam, vidio. Evo link pa malo proući. Ako šta zapne , javi se. forum.osxlatitude.com/index.php?/forum/39-d5xx/
11.11.2012 | 21:54
@jzelko hvala na pointeru, ali ja sam već jedno 10tak hackova dignuo tako da znam za taj site. Samo me intersailo koji distro si koristio to je sve. U svakom slučaju nadam se da će te poslužiti.
11.11.2012 | 23:39
Ako itko zna da li bi od ovog laptopa mogao napraviti neki Hackintosh bio bi zahvalan kad bi me uputio na pravi put...
Unaprijed hvala...

eu.computers.toshiba-europe.com/innovati...p;PRODUCT_ID=1075957
12.11.2012 | 08:43
Obzirom na sve vise rumor-a da je Apple OPET zaposlio nekoliko velikana ahitekture procesora, te vrlo uspjela 6-tica, izgleda da na se sprema noni povratak na "u stare APPLE procesorske vode", te odustajanje od Intel-a.
Plan se dobro odvija, te je, nakon osvajanja trzista i preuzimanja vodstva od MS-a, Apple odlucio zacementirati svoju poziciju - nekim novim OSX-om koji nece raditi na Intelu. Povratak korjenima i "globalna" exkluziva.

Zato decki, uzivajmo dok - mozemo!
12.11.2012 | 09:16
Nece se to desiti u tako skoro vrijeme
12.11.2012 | 10:00
Ja bi volio kad bi bilo malo više Exkluzive. Meni je mac bio najdraži kad se vrtio na Motorola procesoru.
  • mileni
  • Posjetitelj
12.11.2012 | 11:47
Ja se iskreno nadam da se takvo sto nece dogoditi, jer meni je uz OSX potreban i Win, i obozavam sto mogu imati oba OS-a na jednom stroju. No ukoliko to i imaju u planu, kako drlovric kaze, nece se to dogoditi u tako skoro vrijeme
12.11.2012 | 15:10
Pa svakako treba neko vrijeme da se "uhodaju", a nadam s da su u parnicama protiv Samsunga dobrano naucili kako se moze nekaznjeno kopirati, te ne vidim niti jedan razlog da to i ne ucine.
kako bilo, nece sigurno toga biti jos najmanje godinu-dvije, i to me veseli, jer cu i dalje moci koristiti Windoze kad zatrebaju.
14.11.2012 | 09:39
Pohvalim se aparatom!
Stroj.png

za sada sve fino radi. Moram priznat da je gušt da na drugoj arhitekturi radi Mac bez problema. Baš me zanima dokle.
14.11.2012 | 10:31
Svaka cast jzelko

Evo gledam bas na ebay, pa moze se taj Dell naci od 50-150$.

Odlicna ulaznica bilo kome (tko ne moze sebi priustiti pravi Mac) u OS X svijet.

I zalosno je da ML ide na neki tamo Dell, a ne moze na Apple perjanicu Mac PRO, staru svega par godina
14.11.2012 | 11:12
Da, ali moraš paziti da ima Nvidia Quadro grafiku, inaće je pušiona. U biti prvo se moraš informirati o modelu i uvjetima instalacije.
Tko je to već radio, zna da nije baš jednostavno. Neki put ide lakše a koji puta, nikako. Dell modeli , ne svi, pogodni su za to.
14.11.2012 | 11:29
kod laptopa je to puno lakše izvesti nego kod složenog PCa. Tamo je potrebno stvarno paziti na sve bitne komponente.

Matična kao broj 1 za hack izvedbe je gigabyte (skoro sve serije), a ostalo nije neki problem posložit.
14.11.2012 | 11:39
drlovric kaže:
Svaka cast jzelko

I zalosno je da ML ide na neki tamo Dell, a ne moze na Apple perjanicu Mac PRO, staru svega par godina

Jbg... kad je to druga arhitektura čipova, pa nisu kompatibilni.
23.02.2013 | 01:45
pozzz evo ovako imam hp 6830s i htio bi staviti mac os na njega ako netko zna gdje mogu skinuti neku bolju verziju, probao sam 3-4 verzije i svaka mi se instalira ali kad se laptop resetira izbaci mi da nema operativnog sustava, a kad bi opet pokrenuo instalaciju mac os bi se nalazio na disku ako neko zna u čemu je problem bio bi zahvalan

HP 6830s
ATI Mobilety radeon hd 3430 256 mb
CPU : Pentium t4200 dual-core 2,00 Ghz
RAM : 4GB
23.02.2013 | 12:52
Probaj pogledati ove linkove:

www.insanelymac.com/forum/topic/135410-h...-sl-install-package/

www.macbreaker.com/2012/09/best-hackinto...2-mountain-lion.html

Imaju tutoriale, prouči. Najveći poblem će biti grafika HP-a ( Ati Mobility Radeon ).

Na 6720s Snow leopard radi odlično. Na HP probook 4530s Mountain lion radi bez greške.
17.07.2013 | 13:12
ljudi bok,

naime instalirao sam mountain lion na svoj lenovo e320 , sve sam pratio na forumu tonymacx08 i uspio sam uci i koristiti hackintosh, problem je slijedeci...

ne mogu bootati bez installera na usbu, probao sam vec hrpetinu metoda , ucinio sve sto treba sa multibeastom, u samom terminalu upisivao neke naredbe koje su mi ljudi savjetovali, od postavki u biosu itd itd... uvijek dobijem gresku bez usba, operating system not found... koristim unibeastov usb, da sve sumnje odmah otklonimo, isto tako imam monutain lion retail sa app storea...

ima li tko kakvu ideju???

plaćam ćevape u zagrebu tko mi riješi problem
17.07.2013 | 14:08
Vec jedno godinu i pol dana se ne druzim sa Hackint0shom ali cini mi se da ti na HDD-u nije instaliran Bootloader Chameleon. On se prvi se load-a i u konacnici boot-a OS X.
17.07.2013 | 14:21
jmirakul kaže:
Vec jedno godinu i pol dana se ne druzim sa Hackint0shom ali cini mi se da ti na HDD-u nije instaliran Bootloader Chameleon. On se prvi se load-a i u konacnici boot-a OS X.

niam koristio chameleon , vec multibeast i chimeru...sada radim zadnju stvar, reinstaliram ponovno OS pa cu ponovno multibeastom sve napraviti, ako ne uspijem, onda radim installer sa chamaleonom pa cu s njime probati sve ispocetka...
17.07.2013 | 14:25
ako ti ne nalazi disk tj OS, onda je neki problem definitivno sa boot loaderom. Provjeri da li imaš u /Extras folderu sve potrebne datoteke i naravno da li ti je boot loader instaliran (ovisno o tome koju si metodu koristio). Ja sam nekoliko hackova dizao i uvijek sa Chameleonom, nikada nije bilo problema.
17.07.2013 | 15:04
rusty kaže:
ako ti ne nalazi disk tj OS, onda je neki problem definitivno sa boot loaderom. Provjeri da li imaš u /Extras folderu sve potrebne datoteke i naravno da li ti je boot loader instaliran (ovisno o tome koju si metodu koristio). Ja sam nekoliko hackova dizao i uvijek sa Chameleonom, nikada nije bilo problema.

u extras imam sve potrebno, dakle nakon sto ih multibeast napravi tamo ne diram to vise, fakeSMC.kext se isto tako nalazi u system/library/extensions... posto sam dosta novi u tome svemu mozda negdje grijesim, ali toliko sam sve to puta napravio u 2,3 dana da sam potpuno iscrpljen, znam da se radi o laptopu i da je dosta zeznuto, no jedino mi treba boot da se dize bez USBa i reza da bude 1366 768, to je to... jer laptop koristim za mjuzu... i probao sam na MAC OSu , ono sto trebam radi 5 puta bolje nego na winsima, nazalost nemam novaca trenutno za MBP, no to mi je sigurno slijedeca investicija...
17.07.2013 | 15:13
rezu ćeš lako naštimati preko plist datoteke od Chameleona, ako ti on već ne složi nativnu koju detektira, za ostalo pogledaj PM
04.10.2013 | 08:40
Nisam našao da je neko stavio ovaj link:
wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

Mislim da će ovdje pronaći večinu potrebnih informacija o kompatibilnosti komponenti sa OSXom a za kext-eve bez kojih određene komponente odbijaju raditi definitivno je koistan ovaj link:
www.osx86.net/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 minuta
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO