Par "switcherskih" pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Par "switcherskih" pitanja

• Mosca
  • Posjetitelj
08.07.2005 | 10:22
Pozdrav svima koji imaju malo vremena pomoci znalackim savjetom.

Dakle odnedavno redovite graficke, web i audio poslove s PC-ija postupno prebacujem na Minija koji sasvim lijepo i pouzdano radi (usput budi receno u Photshopu bas i nije posebno brz). Dakle upoznajem se s Mac-om. Za sada su problemi slijedeci:

1.) Web-stranice koje sam radio na PC-iju u DW kad ih otvorim na Miniju nemaju hrvatskih znakova. Ako podesim font da mi u DW-u na Mac-u pise hrvatske znakove (kad unosim izmjene na starim stranicama) onda mi DW u preview pokaze opet krive znakove (kockice i slično). Pokusao sam i s podesavanjem u Preferences ali nije upalilo.
Da li je netko imao sličnih problema i kako ih je riješio?... Da li je jednostavnije prebaciti sav posao na Mac-ove \"Home Page\" ili na \"Mambo\"?

2.) Ima li netko za pokloniti kakav standardni program za obradu zvučnih zapisa na Mac-u ili je moguće unositi izmjene u audio-zapisima i u \"Garage Band\"-u?

3.) Postoji li dlanovnik čiji softwer odlično komunicira s iCal-om tako da ne treba dodatni software?

4.) Koja je najniža verzija iPoda na koju se može nataknuti onaj mikrofončić za snimanje? Raspitivao sam se već u trgovinama ali su mi informacije različite.

Svima koji mi odgovore unaprijed toplo zahvaljuljem.

• ozren
  • Posjetitelj
08.07.2005 | 10:38
Mosca je napisao:

Pozdrav svima koji imaju malo vremena pomoci znalackim savjetom.

Dakle odnedavno redovite graficke, web i audio poslove s PC-ija postupno prebacujem na Minija koji sasvim lijepo i pouzdano radi (usput budi receno u Photshopu bas i nije posebno brz). Dakle upoznajem se s Mac-om. Za sada su problemi slijedeci:

1.) Web-stranice koje sam radio na PC-iju u DW kad ih otvorim na Miniju nemaju hrvatskih znakova. Ako podesim font da mi u DW-u na Mac-u pise hrvatske znakove (kad unosim izmjene na starim stranicama) onda mi DW u preview pokaze opet krive znakove (kockice i slično). Pokusao sam i s podesavanjem u Preferences ali nije upalilo.
Da li je netko imao sličnih problema i kako ih je riješio?... Da li je jednostavnije prebaciti sav posao na Mac-ove \"Home Page\" ili na \"Mambo\"?

U kojem encodingu radis? Koristi UTF-8 (Unicod) PC=Mac=www sve radi

3.) Postoji li dlanovnik čiji softwer odlično komunicira s iCal-om tako da ne treba dodatni software?

palm je ranije radio preko Palm Desktopa a izlaskom 10.x sistema moglo se odresiti da koristi iCAl i AderessBook , a ne Palmovu app, mislim da je tako i sada
08.07.2005 | 12:50
ako misliš raditi grafičke i slične poslove Mac Mini baš i nije izbor. Koliko RAMA imaš na miniju?
  • Mosca
  • Posjetitelj
12.07.2005 | 17:15
Zahvaljujem na odgovorima. Još nisam sve isprobao jer radim malo na PC-iju malo na Mac-u, kako vec vladam kojim programom.

U Miniju ima 1GB RAM-a i ne znam kako se programi ponašaju s manje RAM-a kad ni ovako nije prebrz. No dobro, brzina mi kod nabavke i nije bila prioritet nego vise pouzdanost OS-a i dugotrajnost uporabe te mobilnost. Sve u svemu dobar je, samo da riješimo to s hrvatskim znakovima i da napravimo prvi postscript. Što se tiče grafičke pripreme radi se o \"laganijim\" stvarima i jednostavnijim obradama fotografija tako da mislim da će on biti sasvim dobar s obzirom na PC-ije na kojima sam do sada radio (ali su počeli \"štekati\" pa je ovo u stvari pokusna faza).

Što se tiče encodinga u izradi web-stranica ravnao sam se prema onome što je na Forumu već jednom netko pitao, a to je da se koriste one postavke koje sam koristio i na PC-iju CE (ISO-8859-2). Čini mi se da je ista opcija moguća i na DW za Mac?! Ili nisam pažljivo usporedio?! ... Problem je u tome što nemam uvijek priliku raditi paralelno i uspoređivati neke postavke, a papirići se putem pogube... No jasno mi je i to da bi za neke bilo bolje koristiti jednostavnije programe za izradu web-stranica, jer ih ionako ne stignu dotjerati \"do savršenstva\". Jedan prijatelj mi je preporučio nešto pod nazivom Mambo, ali nije mi poznato postoji li isti za Mac? Navodno je jako jednostavan i zahvalan kad nemaš puno vremena. No tu je problem promjene domene, jer se navodno preko HT-a ne mogu uploadati takve stranice.
12.07.2005 | 17:34
Mosca je napisao:
Jedan prijatelj mi je preporučio nešto pod nazivom Mambo, ali nije mi poznato postoji li isti za Mac? Navodno je jako jednostavan i zahvalan kad nemaš puno vremena. No tu je problem promjene domene, jer se navodno preko HT-a ne mogu uploadati takve stranice.

Jabucnjak se vrti na Mambu jos dok je isti bio relativno nepoznat u verziji 4.0.x.
Sve ovisi o tome kakve tocno stranice zelis napraviti. Naime Mambo je tzv. \"Content Management System\", tj. skup skripti u PHP jeziku koje omogucavaju da se na siteu koji je jednom konfiguriran sa lakocom manipulira dinamicki sadrzaj. PHP je neovisan o platofrmi, pa se tako i Mambo moze vrtiti na svemu sto ima PHP i mysql bazu. PHP/msyql kombinaciju u jednostavnom pakiranju ces naci na www.mamp.info , home page Mamba je na www.mamboserver.com , a postoji i hrvatski community site www.mambo-hr.com gdje mozes potraziti pomoc. Mislim da tamo imaju i Mambo preveden na hrvatski. U svakom slucaju ce trebati prvo par dana zagrijati stolicu da vidis o cemu se u stvari radi ako ti je citav koncept stran.
Razne CMS sustave ukljucujuci i Mambo mozes isprobati na www.opensourcecms.com
  • Gun
  • Posjetitelj
13.07.2005 | 13:07
Da uglavnom mambo je jako zahvalan i jednostavan za upotrebu. Naravno na pocetku se uvik pojavi neka \"kušnja\" al to se ubrzo riješi. Uglavnom ekipa na www.mambo-hr.com je odlicna i uvik su spremni pomoći ako zatreba.

Meni su pomogli, a sad i ja pomažem. Jedino što mi je malo problem jest sam izradit svoj template ali imaš ih brdo za skinut tako da nema beda.

Pogledaj moj sajt www.katun2.com shvatio sam mambo u 15 dana uz postepeno uČenje. Bitno je da shvatiš kako radi BACKEND ili ti ga administracijski dio. Neznam al ja bi te savjetovao da se ne zafrkavaš sa ostalim open suorce cms-ovima. Da ne gubiš vrijeme. Imam novu MREŽU doma (magazin9 i mambo je pokupio najolje recenzije. Sad kako ti paše, al znaj da bar za mambo imaš veći support u hrvata (\"oficijalna\" stranica itd).
  • Mosca
  • Posjetitelj
13.07.2005 | 13:53
Ljudi, hvala vam!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 32 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BoroZvijer, drlovric, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (1056)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO