Par "switcherskih" pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Par "switcherskih" pitanja

• Mosca
  • Posjetitelj
08.07.2005 | 10:22
Pozdrav svima koji imaju malo vremena pomoci znalackim savjetom.

Dakle odnedavno redovite graficke, web i audio poslove s PC-ija postupno prebacujem na Minija koji sasvim lijepo i pouzdano radi (usput budi receno u Photshopu bas i nije posebno brz). Dakle upoznajem se s Mac-om. Za sada su problemi slijedeci:

1.) Web-stranice koje sam radio na PC-iju u DW kad ih otvorim na Miniju nemaju hrvatskih znakova. Ako podesim font da mi u DW-u na Mac-u pise hrvatske znakove (kad unosim izmjene na starim stranicama) onda mi DW u preview pokaze opet krive znakove (kockice i slično). Pokusao sam i s podesavanjem u Preferences ali nije upalilo.
Da li je netko imao sličnih problema i kako ih je riješio?... Da li je jednostavnije prebaciti sav posao na Mac-ove \"Home Page\" ili na \"Mambo\"?

2.) Ima li netko za pokloniti kakav standardni program za obradu zvučnih zapisa na Mac-u ili je moguće unositi izmjene u audio-zapisima i u \"Garage Band\"-u?

3.) Postoji li dlanovnik čiji softwer odlično komunicira s iCal-om tako da ne treba dodatni software?

4.) Koja je najniža verzija iPoda na koju se može nataknuti onaj mikrofončić za snimanje? Raspitivao sam se već u trgovinama ali su mi informacije različite.

Svima koji mi odgovore unaprijed toplo zahvaljuljem.

• ozren
  • Posjetitelj
08.07.2005 | 10:38
Mosca je napisao:

Pozdrav svima koji imaju malo vremena pomoci znalackim savjetom.

Dakle odnedavno redovite graficke, web i audio poslove s PC-ija postupno prebacujem na Minija koji sasvim lijepo i pouzdano radi (usput budi receno u Photshopu bas i nije posebno brz). Dakle upoznajem se s Mac-om. Za sada su problemi slijedeci:

1.) Web-stranice koje sam radio na PC-iju u DW kad ih otvorim na Miniju nemaju hrvatskih znakova. Ako podesim font da mi u DW-u na Mac-u pise hrvatske znakove (kad unosim izmjene na starim stranicama) onda mi DW u preview pokaze opet krive znakove (kockice i slično). Pokusao sam i s podesavanjem u Preferences ali nije upalilo.
Da li je netko imao sličnih problema i kako ih je riješio?... Da li je jednostavnije prebaciti sav posao na Mac-ove \"Home Page\" ili na \"Mambo\"?

U kojem encodingu radis? Koristi UTF-8 (Unicod) PC=Mac=www sve radi

3.) Postoji li dlanovnik čiji softwer odlično komunicira s iCal-om tako da ne treba dodatni software?

palm je ranije radio preko Palm Desktopa a izlaskom 10.x sistema moglo se odresiti da koristi iCAl i AderessBook , a ne Palmovu app, mislim da je tako i sada
08.07.2005 | 12:50
ako misliš raditi grafičke i slične poslove Mac Mini baš i nije izbor. Koliko RAMA imaš na miniju?
  • Mosca
  • Posjetitelj
12.07.2005 | 17:15
Zahvaljujem na odgovorima. Još nisam sve isprobao jer radim malo na PC-iju malo na Mac-u, kako vec vladam kojim programom.

U Miniju ima 1GB RAM-a i ne znam kako se programi ponašaju s manje RAM-a kad ni ovako nije prebrz. No dobro, brzina mi kod nabavke i nije bila prioritet nego vise pouzdanost OS-a i dugotrajnost uporabe te mobilnost. Sve u svemu dobar je, samo da riješimo to s hrvatskim znakovima i da napravimo prvi postscript. Što se tiče grafičke pripreme radi se o \"laganijim\" stvarima i jednostavnijim obradama fotografija tako da mislim da će on biti sasvim dobar s obzirom na PC-ije na kojima sam do sada radio (ali su počeli \"štekati\" pa je ovo u stvari pokusna faza).

Što se tiče encodinga u izradi web-stranica ravnao sam se prema onome što je na Forumu već jednom netko pitao, a to je da se koriste one postavke koje sam koristio i na PC-iju CE (ISO-8859-2). Čini mi se da je ista opcija moguća i na DW za Mac?! Ili nisam pažljivo usporedio?! ... Problem je u tome što nemam uvijek priliku raditi paralelno i uspoređivati neke postavke, a papirići se putem pogube... No jasno mi je i to da bi za neke bilo bolje koristiti jednostavnije programe za izradu web-stranica, jer ih ionako ne stignu dotjerati \"do savršenstva\". Jedan prijatelj mi je preporučio nešto pod nazivom Mambo, ali nije mi poznato postoji li isti za Mac? Navodno je jako jednostavan i zahvalan kad nemaš puno vremena. No tu je problem promjene domene, jer se navodno preko HT-a ne mogu uploadati takve stranice.
12.07.2005 | 17:34
Mosca je napisao:
Jedan prijatelj mi je preporučio nešto pod nazivom Mambo, ali nije mi poznato postoji li isti za Mac? Navodno je jako jednostavan i zahvalan kad nemaš puno vremena. No tu je problem promjene domene, jer se navodno preko HT-a ne mogu uploadati takve stranice.

Jabucnjak se vrti na Mambu jos dok je isti bio relativno nepoznat u verziji 4.0.x.
Sve ovisi o tome kakve tocno stranice zelis napraviti. Naime Mambo je tzv. \"Content Management System\", tj. skup skripti u PHP jeziku koje omogucavaju da se na siteu koji je jednom konfiguriran sa lakocom manipulira dinamicki sadrzaj. PHP je neovisan o platofrmi, pa se tako i Mambo moze vrtiti na svemu sto ima PHP i mysql bazu. PHP/msyql kombinaciju u jednostavnom pakiranju ces naci na www.mamp.info , home page Mamba je na www.mamboserver.com , a postoji i hrvatski community site www.mambo-hr.com gdje mozes potraziti pomoc. Mislim da tamo imaju i Mambo preveden na hrvatski. U svakom slucaju ce trebati prvo par dana zagrijati stolicu da vidis o cemu se u stvari radi ako ti je citav koncept stran.
Razne CMS sustave ukljucujuci i Mambo mozes isprobati na www.opensourcecms.com
  • Gun
  • Posjetitelj
13.07.2005 | 13:07
Da uglavnom mambo je jako zahvalan i jednostavan za upotrebu. Naravno na pocetku se uvik pojavi neka \"kušnja\" al to se ubrzo riješi. Uglavnom ekipa na www.mambo-hr.com je odlicna i uvik su spremni pomoći ako zatreba.

Meni su pomogli, a sad i ja pomažem. Jedino što mi je malo problem jest sam izradit svoj template ali imaš ih brdo za skinut tako da nema beda.

Pogledaj moj sajt www.katun2.com shvatio sam mambo u 15 dana uz postepeno uČenje. Bitno je da shvatiš kako radi BACKEND ili ti ga administracijski dio. Neznam al ja bi te savjetovao da se ne zafrkavaš sa ostalim open suorce cms-ovima. Da ne gubiš vrijeme. Imam novu MREŽU doma (magazin9 i mambo je pokupio najolje recenzije. Sad kako ti paše, al znaj da bar za mambo imaš veći support u hrvata (\"oficijalna\" stranica itd).
  • Mosca
  • Posjetitelj
13.07.2005 | 13:53
Ljudi, hvala vam!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 16 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Heretic, pontmax1, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (342)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO